ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δύο τελευταίες παραστάσεις για το «Μιαβ βολάν τζ’ έναν τζαιρόν» στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας
Η δρακούνα τζιαι η βασιλοπούλα, ο Πιττόρτος, η Τρανταφυλλένη, ο Δκιαμαντής και η Σταχτούλα βγαλμένοι από τα κυπριακά παραμύθια του Νέαρχου Κληρίδη, ζωντανεύουν για δύο τελευταίες παραστάσεις στο 5 ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου (15.30 και 17:00), στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Η Λευκωσία 2030, υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, πιστή στην παράδοση, τους μύθους και τα παραμύθια της Κύπρου θέλησε να
αναδείξει την κυπριακή διάλεκτο και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, έχοντας ως βάση το βιβλίο «Κυπριακά Παραμύθια» του Νέαρχου Κληρίδη. Μέσα από καινοτόμο ηχητικό podcast «Παραδοσιακά παραμύθια» του Alpha Κύπρου γεννήθηκε η ιδέα για την παράσταση «Μιαβ βολάν τζ’ έναν τζαιρόν» σε δραματουργία του Σταύρου Σταύρου, πρωτότυπη μουσική και τραγούδια των Κώστα Κακογιάννη και Πάμπου Κουζάλη, με ζωντανή ορχήστρα, animations, puppets, παιδική χορωδία, immersive ήχο σαν σε σινεμά και όλα αυτά σε σκηνοθεσία Κλείτου Κλείτου.
Δημιουργική ομάδα
Δραματουργία: Σταύρος Σταύρου
Επιμέλεια κυπριακής διαλέκτου: Ανδρέας Τσουρής
Συντελεστές Μουσικής:
Μουσική: Κώστας Κακογιάννης
Στίχοι: Πάμπος Κουζάλης
Σκηνικά/ κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Animation/ visual design: Black Dog Creative Agency
Χορογραφία: Φώτης Νικολάου
Σχεδιασμός ήχου: Νικόλας Προκοπίου
Σχεδιασμός φωτισμού: Χρίστος Χαραλάμπους
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Σκηνοθεσία: Κλείτος Κλείτου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ανδρέας Τσουρής, Αστέρω Κυπριανού, Σεμέλη Κυριαζή
Συμμετέχουν: Ανδρούλα Ηρακλέους, Ανθή Αντωνιάδου και σε ειδική εμφάνιση η Άντρη Καραντώνη
Συμμετέχουν οι τραγουδίστριες: Μάριαμ Βενιζέλου, Άντρεα Μάρκου, Άντρεα Νεοκλέους, Γεωργία Νεοκλέους.
Παίζουν οι μουσικοί: Ανδρέας Davison (κρουστά), Πάμπος Θεοδώρου (λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι, λάφτα, Αβραάμ Κοντός (κιθάρα, μπάσο,
πιάνο, φωνή), Κώστας Κακογιάννης (πιθκαύλι, βιολί, φλάουτο, πιάνο, φωνή) και Πάμπος Κουζάλης (κρουστά, φωνή)
Συμμετέχουν: Η Παιδική Χορωδία Ανθή Παπαφιλίππου και η Παιδική Χορωδία Δήμου Λευκωσίας με μαέστρο την Ανθή Παπαφιλίππου και βοηθό μαέστρο
τον Αβραάμ Κοντό. Διάρκεια: 70΄
Η «δρακούνα» ενδέχεται να τρομάξει παιδάκια κάτω των 5 ετών.
Εισιτήρια:
Από την ιστοσελίδα Soldout Tickets, τα καταστήματα Stephanis και το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00).
Τιμές εισιτηρίων:
ZΩΝΗ A: €16/ €14
ΖΩΝΗ B: €14/ €12
ΖΩΝΗ Γ: €12/ €10
ΖΩΝΗ Δ: €8
Πληροφορίες: 22797979 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00)
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ'
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ξεκινά και επίσημα το 40ο Φεστιβάλ Λάρνακας - Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού
Η πόλη της Λάρνακας γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του Φεστιβάλ Λάρνακας, ενός θεσμού που έχει καταστεί σημείο αναφοράς για το πολιτιστικό καλοκαίρι της Κύπρου.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το "Παλίμψηστο" ζωντανεύει για τρίτη χρονιά στη Λεμεσό
Η έκθεση η οποία επιχορηγείται απο τον Δήμο Λεμεσού διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά. Η συνεργασία αυτή σφραγίζει την πολύχρονη σχέση του Δήμου Λεμεσού με το Ε.ΚΑ.ΤΕ.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το CMMI ενισχύει τον Θαλάσσιο Γραμματισμό των μαθητών μέσα από την κατασκήνωση ‘Blue Youth Camps 2025’
Το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (CMMI), ως κύριος συντονιστής του προγράμματος ‘Blue Youth Camps’ και με τη στήριξη των ΜΚΟ CYMEPA και Active Zone Outdoor, ολοκλήρωσε με επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη θερινή κατασκήνωση με τίτλο «Εξερευνητές και Φύλακες της Θάλασσάς μας σε Δράση».
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα Young Makers Summer Workshops επιστρέφουν δυναμικά στη Λάρνακα
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τα Young Makers Summer Workshops επιστρέφουν στο MakerSpace Larnaka του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία δημιουργικότητας, τεχνολογίας και καινοτομίας για παιδιά και εφήβους.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο Πολιτισμός σε κάθε Γειτονιά»: Νέος θεσμός εκδηλώσεων στον Στρόβολο
Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Στροβόλου ανακοινώνει την έναρξη ενός νέου θεσμού εκδηλώσεων, με τίτλο «Ο Πολιτισμός σε κάθε Γειτονιά του Στροβόλου», με στόχο να φέρει την πολιτιστική δημιουργία κοντά σε όλους τους δημότες.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Άρχισε με μεγάλη επιτυχία το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 του Δήμου Πολεμιδιών
Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2025 του Δήμου Πολεμιδιών προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική εμπειρία τέχνης,
πολιτισμού και διασκέδασης.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Νύχτες Καλοκαιριού» 2025: Η Λευκωσία γεμίζει μουσική, θέατρο και πολιτισμό
Για ακόμη μία χρονιά, οι «Νύχτες Καλοκαιριού» επιστρέφουν, μετατρέποντας την πρωτεύουσα σε ένα μεγάλο ανοιχτό πολιτιστικό χάρτη. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, πλατείες, γειτονιές, πυρήνες και πάρκα των δημοτικών διαμερισμάτων Λευκωσίας, Έγκωμης, Αγίου Δομετίου και Αγλαντζιάς φιλοξενούν ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανδρέας Γρηγορίου στο Φεστιβάλ της Παρεκκλησιάς: "Η ντομάτα είναι κομμάτι της γαστρονομικής μας παράδοσης"
Το 4ο Φεστιβάλ Ντομάτας στην Παρεκκλησιά στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στους επισκέπτες πλούσιες γευστικές γαστρονομικές εμπειρίες, αλλά ήταν και μια ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην παράδοση και στους τοπικούς παραγωγούς.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πάχνα και Δωρός: Οι γεύσεις της Λεμεσού που ξεχώρισαν στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας
Τα χωριά Πάχνα και Δωρός της επαρχίας Λεμεσού έδωσαν δυναμικό παρών στο 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Γεύσεων, που πραγματοποιήθηκε στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας της επαρχίας Λευκωσίας, παρουσιάζοντας αυθεντικές συνταγές και γεύσεις από την κυπριακή παράδοση.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Δημοτικό Φωνητικό Σύνολο Λάρνακας τιμά τους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς
Ο Δήμος Λάρνακας με χαρά ανακοινώνει τη διοργάνωση μιας ξεχωριστής μουσικής βραδιάς με τίτλο «Χρώματα κι Αρώματα», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025 και ώρα 8:15 μ.μ., στην Πλατεία Ζουχουρί.