ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ευρωπαική εβδομάδα αθλητισμού στην Πάφο

30/09/2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Πάφου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2024.

 

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά η βραβευμένη εκδήλωση χορού σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Σχολών Χορού. Περισσότερα από 700 άτομα, από Σχολές Χορού, Γυμναστήρια, Αθλητικά Σωματεία, αλλά και απλοί δημότες κάθε ηλικίας χόρεψαν χαρίζοντας σε συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους μια συναρπαστική εμπειρία.



Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε ο Νυκτερινός Αγώνας Δρόμου «Αροδαφνούσα» σε συνεργασία με το Σωματείο Ερασιτεχνών και Βετεράνων Αθλητών «Στέλιος Κυριακίδης». Η μεγάλη συμμετοχή δρομέων, απόδειξε για ακόμη μια χρονιά ότι ο κόσμος της πόλης μας αγαπά ιδιαίτερα την άσκηση.


Η Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου ήταν αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία. Η μεγάλη συμμετοχή ατόμων τρίτης ηλικίας ανέδειξε την ανάγκη διοργάνωσης εκδηλώσεων και δράσεων οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης των δημοτών μας που ανήκουν στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.


Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πραγματοποιήθηκε το πρώτο Pafos Active Gaming Festival! Το φεστιβάλ στόχο είχε τον ψηφιακό κόσμο με τη φυσική δραστηριότητα μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους. Διαδραστικά παιχνίδια και eSports και δραστηριότητες εξομοίωσης. Το Pafos Active Gaming Festival ενθουσίασε τα 1200 και πλέον άτομα μικρούς και μεγάλους οι πέρασαν στιγμές γεμάτες δράση, καινοτομία και διασκέδαση!


Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, με το Αθλητικό Χωριό. Το Πάρκο Χρωμάτων της πόλης μας μετατράπηκε σε ένα μεγάλο αθλητικό χωριό δίνοντας την ευκαιρία στους εκατοντάδες δημότες μας, μικρούς και μεγάλους, που το επισκέφθηκαν να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν πέραν των 15 αθλημάτων από 18 και πλέον αθλητικούς φορείς και οργανώσεις της πόλης μας.



Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, η οποία αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πραγματοποιείται σε όλη την Ευρώπη σε συνεργασία με τους εθνικούς συντονιστές, που στην χώρα μας είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.



Ο Δήμος Πάφου ευχαριστεί το Πρόγραμμα ΑΓΟ, τα Αθλητικά Σωματεία, τα Γυμναστήρια, τις Σχολές Χορού, το Μουσικό Σχολείο Πάφου, αλλά ιδιαίτερα τον κόσμο της πόλης μας που αγκάλιασε τις εκδηλώσεις και συνέβαλε στην διοργάνωση ακόμα μια χρονιάς, πετυχημένης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2024.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πράσινες Δημιουργίες με Ανακυκλώσιμα Υλικά από τον Όμιλο Green Energy και τον Δήμο Κουρίου

17/10/2024

Συνέχεια στις δράσεις της Πράσινης Εβδομάδας με εργαστήρι για παιδιά, που διοργάνωσε ο Όμιλος Green Energy και υπό την αιγίδα του Δήμου Κουρίου. Το εργαστήρι με θέμα «Πράσινες Δημιουργίες με Ανακυκλώσιμα Υλικά» πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2024, μεταξύ των ωρών 17:00μ.μ. – 19:00μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο του Ύψωνα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΤΕΠΑΚ/Διάλεξη: Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις στη Μεσαιωνική και Αναγεννησιακή Τέχνη

17/10/2024

Το Τμήμα Καλών Τεχνών της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει σε σειρά διαλέξεων στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης. Όλες οι ομιλίες δίνονται στην ελληνική γλώσσα και είναι ανοικτές για το κοινό.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ Λεμεσού - Η προθεσμία για πληρωμή τελών και η παράταση για το 2024

08/10/2024

Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λεμεσού πληροφορεί το κοινό ότι έχει δοθεί παράταση στην προθεσμία πληρωμής των αποχετευτικών τελών λυμάτων και ομβρίων υδάτων για το έτος 2024, μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2024. Μετά την ημερομηνία αυτή θα επιβάλλεται πρόσθετη επιβάρυνση σύμφωνα με τη Νομοθεσία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνεδρία της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας για Στρατηγικά Αναπτυξιακά Έργα

08/10/2024

Ο Δήμος Λάρνακας πραγματοποίησε συνεδρία της Επιτροπής Ανάπτυξης της πόλης και Επαρχίας Λάρνακας τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προγραμματισμένη επίσκεψη Γιάννη Αρμεύτη και η Επιτροπής για την Ευημερία των Ζώων στο καταφύγιο του Δήμου Λεμεσού

02/10/2024

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, η οποία τιμάται την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Γιάννης Αρμεύτης, Αντιδημάρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και τα μέλη της Επιτροπής για την Ευημερία των Ζώων θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Καταφύγιο του Δήμου Λεμεσού – Πάρκο Σκύλων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κηδεύτηκε ο μέχρι πρότινος αγνοούμενος καταδρομέας Αντρέα Ονησιφόρου Κκολού

30/09/2024

Κηδεύτηκε χθες Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης στο Λιοπέτρι ο μέχρι πρότινος αγνοούμενος ήρωας Αντρέας Ονησιφόρου Κκολού, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος στις 21 Ιουλίου 1974. Τα οστά του καταδρομέα της 33ης Μοίρας Καταδρομέων, ανευρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καθάρισαν την παραλία Spyros στη Λάρνακα

30/09/2024

Ο Τομέας Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Λάρνακας σε συνεργασία με τα Σχολεία PASCAL Private Secondary School Lefkosia και PASCAL Private Primary School Lefkosia πραγματοποίησαν το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024, εκστρατεία καθαρισμού της παραλίας Spyros.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ευρωπαική εβδομάδα αθλητισμού στην Πάφο

30/09/2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Πάφου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2024.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λευκωσία: Κλείστο για τρεις μήνες τμήμα των οδών Χρίστου Τσιάρτα και Ανδρέα Παρασκευά λόγω εργασιών

30/09/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι από την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 και η ώρα 7:00 π.μ., τμήμα των οδών Χρίστου Τσιάρτα και Ανδρέα Παρασκευά θα παραμείνει κλειστό για την τροχαία κίνηση για περίοδο 3 μηνών, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του Έργου «Κατάλληλη κατασκευή διαφόρων οδών στη Λευκωσία – Συμβόλαιο 28 – Άγιοι Ομολογητές».

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ