ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπογράφηκε συμβόλαιο €1.3 εκ. για ανάπλαση του Γραμμικού Πάρκου Πεδιαίου
Συμβόλαιο για μελέτη και επίβλεψη της ανάπτυξης του αστικού γραμμικού πάρκου Πεδιαίου υπέγραψαν χθες Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Λευκωσίας Χαράλαμπος Προύντζος με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΑΕΛ κ. Σαβέριος Βραχίμης εκ μέρους του Αναδόχου AF MODINOS AND SA VRAHIMIS ARCH ENG.
Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι η μελέτη του έργου θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου 2024, ενώ η υλοποίηση της κατασκευής θα γίνει σε 16 περιοχές δράσης, που βρίσκονται σε όλο το μήκος του Πεδιαίου και θα εκτελεστούν σε φάσεις. Η κατασκευή της Φάσης Α αναμένεται να διαρκέσει 43 μήνες και η Φάση Β εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί στα πλαίσια της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2028-2034. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης που υπογράφηκε ανέρχεται στα €1.356.000 συν ΦΠΑ.
Μάλιστα αναφέρεται ότι το έργο της ανάπλασης του Πεδιαίου θα αποτελέσει τον «πράσινο» άξονα πάνω στον οποίο θα βασιστεί η ανάπτυξη των εμπλεκόμενων Δήμων Λευκωσίας, Στροβόλου και Λακατάμειας και θα αποτελεί παράδειγμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, τόσο σε εθνικό όσο και περιφερειακό επίπεδο.
Μάλιστα αναφέρεται ότι το έργο της ανάπλασης του Πεδιαίου θα αποτελέσει τον «πράσινο» άξονα πάνω στον οποίο θα βασιστεί η ανάπτυξη των εμπλεκόμενων Δήμων Λευκωσίας, Στροβόλου και Λακατάμειας και θα αποτελεί παράδειγμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, τόσο σε εθνικό όσο και περιφερειακό επίπεδο.
Σημειώνεται ότι το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ, από την Κυπριακή Δημοκρατία και από τους Δήμους Λευκωσίας, Στροβόλου, Λακατάμειας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στο τραπέζι του Υπουργικού οι επόμενες κινήσεις – Ανοικτό το σενάριο για ποινικούς ανακριτές
Για το ενδεχόμενο διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, ο Υπουργός αρκέστηκε να πει πως το θέμα «θα το δούμε μετά τη συζήτηση στο Υπουργικό».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο «ψυγείο» τα επίμαχα νομοσχέδια για την ΑΤΑ στα κατεχόμενα: Νίκη των συνδικάτων και πολιτική αναδίπλωση
Σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως προσωρινή υποχώρηση μπροστά στη λαϊκή δυσαρέσκεια, η τ/κ «κυβέρνηση» απέσυρε τα 11 αμφιλεγόμενα νομοσχέδια για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ), στέλνοντάς τα πίσω στις επιτροπές για διάλογο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φρίκη στην Ονδούρα: Απήγαγαν και αποκεφάλισαν 17χρονη influencer
Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης El Heraldo , το σώμα της Argueta ανακαλύφθηκε την Παρασκευή σε μια φυτεία αφρικανικών φοινίκων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ορόσημο ο Ιούλιος για το Κυπριακό: Προανήγγειλε νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ ο Τουφάν Έρχιουρμαν
Τον Ιούλιο αναμένεται η νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες 2026: Κλείδωσε ο "χάρτης" των εξεταστικών κέντρων – Πού θα δώσουν τη μάχη οι υποψήφιοι
Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοίνωσε σήμερα τα εξεταστικά κέντρα, ανά επαρχία, που θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διπλωματικό «τάκλιν» Κόμπου στην Άγκυρα: Οι εικόνες που διαψεύδουν τα αφηγήματα Φιντάν
Με ένα βίντεο γεμάτο νόημα και «άρωμα» Μέσης Ανατολής, η Λευκωσία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, αποδομώντας τους ισχυρισμούς περί δήθεν στρατιωτικών συμμαχιών κατά του μουσουλμανικού κόσμου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΤΕπ: Κρίσιμη αξιολόγηση για τη διασύνδεση Ελλάδας–Κύπρου
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα εξετάσει την οικονομική βιωσιμότητα, τους τεχνικούς κινδύνους, το ρυθμιστικό πλαίσιο και τη γεωπολιτική διάσταση για να αποφασίσει εάν θα χρηματοδοτήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου (GSI)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θλίψη στον Αρακαπά: «Έφυγε» για τη "γειτονιά" των Αγγέλων ο πατήρ Αντρέας Κωνσταντίνου
Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 20 Απριλίου, ο πάτερ Αντρέας Κωνσταντίνου από τον Αρακαπά.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
Συναγερμός στην Ιαπωνία: Ισχυρότατη σεισμική δόνηση συγκλόνισε τη χώρα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκ στη Λεμεσό: 14χρονη έφερε στον κόσμο παιδί μετά από βιασμό – Χειροπέδες σε 19χρονο
Μια υπόθεση που προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, με θύμα ένα 14χρονο κορίτσι που οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να γεννήσει, ύστερα από τον εφιάλτη που βίωσε στα χέρια 19χρονου.