ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Σε νέα αναπτυξιακή πορεία το ΤΕΠΑΚ - Συμφωνίες δανείων €125 εκατ. με ΕΤΕπ για φοιτητικές εστίες

24/09/2024

Η υπογραφή της δανειακής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών, του ΤΕΠΑΚ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ύψους €125εκ. για υλοποίηση αριθμού έργων υποδομών, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας αναπτυξιακής πορείας για το Πανεπιστήμιο.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, το Πανεπιστήμιο έλαβε πρόσφατα δύο αποφάσεις, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τον αναπτυξιακό προγραμματισμό του. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου ενέκρινε την προκήρυξη προσφορών για αγορά υπηρεσιών Διαχειριστών Έργου (Project Managers) από εταιρεία/εταιρείες με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία, για τα έργα υποδομών που έχουν εγκριθεί για δανειοδότηση από την ΕΙΒ καθώς και για ταχύτερη υλοποίηση των έργων στον Β’ Πόλο Ανάπτυξής του Πανεπιστημίου.           
 
Ταυτόχρονα, το Πανεπιστήμιο αποφάσισε τη διατήρηση του κτηρίου του πρώην Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού επί της οδού Αρχ. Κυπριανού και του κτηρίου της Α’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού. Το κεντρικό κτήριο της Τεχνικής Σχολής, το οποίο αποτελεί αρχιτεκτονικό μνημείο μιας άλλης εποχής, αναμένεται να παραδοθεί για αξιοποίηση περί το 2026. 

Το Πανεπιστήμιο θα αξιοποιήσει τα εν λόγω κτήρια για να καλύψει στεγαστικές του ανάγκες, διατηρώντας τα αρχιτεκτονικά τους στοιχεία και με πλήρη σεβασμό στην ιστορία τους. Εξάλλου, τα δύο αυτά κτήρια, όπως και άλλα που έχουν παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο, αποτελούν ιστορικά ορόσημα για την κοινωνία της Λεμεσού.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τυχικός: Αποχώρησε από τη Μητρόπολη Πάφου - Αντίστροφη μέτρηση για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου

04/06/2026

Παρά την αποχώρησή του από τη Μητρόπολη, ο Επίσκοπος Τυχικός εξακολουθεί να μην έχει γνωστοποιήσει τις τελικές του προθέσεις αναφορικά με το πού θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποινές φυλάκισης σε τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης 24χρονης

03/06/2026

Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Αύγουστου, 2022 και Μάιου, 2023.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΟΚ στην Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών

03/06/2026

Ο άνδρας παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της έρευνας και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Ρεκόρ θανάτων από τον καύσωνα - Πάνω από 100

03/06/2026

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι θάνατοι 101 ανθρώπων μπορούν να αποδοθούν στον καύσωνα, ο υψηλότερος αριθμός για τον μήνα Μάιο από το 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος σε ηλικία 94 ετών

03/06/2026

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή μετά την κηδεία του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στην ποινική διερεύνηση οδηγείται η υπόθεση μετά τα ευρήματα Europol και FBI

03/06/2026

Η διερεύνηση της Αστυνομίας σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Europol αλλά και του FBI οδηγούν την υπόθεση στο επόμενο βήμα, αυτό της ποινικής διερεύνησης.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε λειτουργία από σήμερα το CY-Alert: Άμεση ενημέρωση στα κινητά για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

02/06/2026

Στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών τίθεται από σήμερα, 2 Ιουνίου 2026, το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης του Πληθυσμού - CY-Alert.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέχρι τις 15 Ιουνίου η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία»

02/06/2026

Ο κ. Πογιατζής ανέφερε ότι το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου θα εκδοθεί η ανακοίνωση.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ