ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Γιάννης Αρμεύτης: Απαντά στους ακαδημαϊκούς του ΤΕΠΑΚ με γραπτή δήλωση

18/09/2024

Με γραπτή δήλωση προχώρησε σήμερα 18 Σεπτεμβριου ο Δήμαρχος Λεμεσού, Γιάννης Αρμεύτης αναφορικά με την ανακοίνωση της Συντεχνίας Ακαδημαϊκού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ.

 

Αναφορικά με τη σημερινή ανακοίνωση της Συντεχνίας Ακαδημαϊκού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ, διευκρινίζονται τα εξής:

Στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού έχουν εγγραφεί θέματα που αφορούν τη γενική πολιτική για τα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης, καθώς και τις προτάσεις του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την προώθηση έργων στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Η συζήτηση αφορά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λεμεσού στο σύνολό του. Στην επικείμενη συνεδρία δεν πρόκειται να τεθεί ζήτημα ψηφοφορίας ή απόφασης αναφορικά με τη θέση του Δήμου σχετικά με τους σχεδιασμούς του ΤΕΠΑΚ. Θα συζητηθούν και θα αξιολογηθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης, καθώς και τα έργα που προτείνει το Υπουργείο Μεταφορών.

Οι θέσεις του ΤΕΠΑΚ για τη δημιουργία πανεπιστημιακών υποδομών και η συζήτηση που αφορά την πιθανή λειτουργία χώρου μετεπιβίβασης επιβατών (park and ride) στον Β’ πόλο του Πανεπιστημίου είναι γνωστές και σεβαστές.

Από πλευράς του Δήμου, δεν υπάρχει πρόθεση ανατροπής της στρατηγικής ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ. Οποιεσδήποτε σκέψεις ή προτάσεις τίθενται στο πλαίσιο του διαλόγου, της δημόσιας διαβούλευσης και της ανταλλαγής απόψεων, μακριά από δογματισμούς και αγκυλώσεις. Πρέπει, ωστόσο, να γίνει κατανοητό ότι το ΤΕΠΑΚ, ως ένας από τους μεγαλύτερους πυλώνες ανάπτυξης της πόλης μας, και οι βασικοί χώροι υποδομών του, όπως ο Β’ πόλος (Παλαιό
Νοσοκομείο – Τεχνική Σχολή) και το Βερεγγάρια, δεν μπορούν να αποκλειστούν από τη συζήτηση για την επίλυση του κυκλοφοριακού. Η λειτουργία του Πανεπιστημίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κυκλοφοριακή διαχείριση της πόλης.

Θέλουμε και επιδιώκουμε στενή συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό θα ωφελήσει την πόλη και τους δημότες μας. Γενικότερα, ο σχεδιασμός της πόλης πρέπει να προχωρά σε συνεργασία και συνεννόηση με όλους τους φορείς, στο πλαίσιο καλής θέλησης και δημιουργικού διαλόγου, με επιστημονική
τεκμηρίωση.

Θεωρούμε ότι οι άμετρες αντιδράσεις και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις δεν ωφελούν την πόλη και τους δημότες της. Παραμένουμε στη διάθεση όλων των φορέων για έναν παραγωγικό διάλογο.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μερικό κλείσιμο οδού Ανεξαρτησίας - Δράσεις με θέμα τη βιώσιμη αστική κινητικότητα

19/09/2024

Κορυφώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο οι δράσεις της εβδομάδας κινητικότητας στον Δήμο Λεμεσού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επίσκεψη Αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ στα Γραφεία του ΕΟΑ Λεμεσού

19/09/2024

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα Στέφανο Στεφάνου, την Βουλεύτρια Μαρίνα Νικολάου, την υπεύθυνη για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ελένη Μαύρου, τον Επαρχιακό Γραμματέα Γιώργο Γεωργίου και άλλα στελέχη του Κόμματος, επισκέφθηκε τα Γραφεία του ΕΟΑ Λεμεσού, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, για εξέταση θεμάτων που σχετίζονται με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τον Δήμαρχο Λάρνακας επισκέφθηκε η πρέσβειρα της Ουγγαρίας Krisztina Lakos

19/09/2024

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 επίσκεψη της Πρέσβειρας της Ουγγαρίας κ. Krisztina Lakos στο Γραφείο του Δήμαρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συζήτησε με Οικολόγους για το ζήτημα του σφετερισμού των περιουσιών των Ε/κ στα κατεχόμενα ο Δήμος Μόρφου

18/09/2024

Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό πρόβλημα και στην κατεχόμενη Μόρφου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γιάννης Αρμεύτης: Απαντά στους ακαδημαϊκούς του ΤΕΠΑΚ με γραπτή δήλωση

18/09/2024

Με γραπτή δήλωση προχώρησε σήμερα 18 Σεπτεμβριου ο Δήμαρχος Λεμεσού, Γιάννης Αρμεύτης αναφορικά με την ανακοίνωση της Συντεχνίας Ακαδημαϊκού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σύλληψη 21χρονου ο οποίος καταζητείτο για υπόθεση εξασφάλισης πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις

18/09/2024

Εντοπίστηκε και συνελήφθη άντρας ηλικίας 21 ετών, ο οποίος καταζητείτο σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εξασφάλισης πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η ΣΑΠ - ΤΕΠΑΚ υποστηρίζει πλήρως τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου - Αυτούσια η ανακοίνωση

18/09/2024

Η ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ υποστηρίζει πλήρως τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου και απορρίπτει κατηγορηματικά τα επιχειρήματα του Δημάρχου θεωρώντας τα παράνομα, καταχρηστικά και χωρίς όραμα για την ανάπτυξη της Λεμεσού. Με ανακοίνωσή της η Συντεχνία Ακαδημαϊκού Προσωπικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ) αναφέρει:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της I.R.S. των Η.Π.Α

17/09/2024

Συνάντηση είχε σήμερα 17 Σεπτεμβρίου ο Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου με αντιπροσωπεία της I.R.S. των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Internal Revenue Service – Treasury Department).

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ιρλανδοί τουρίστες επισκέφθηκαν τη Λάρνακα 40 φορές

17/09/2024

Για τη συνεχή προτίμησή τους στη Λάρνακα τιμήθηκαν σήμερα επαναλαμβανόμενοι τουρίστες από την Ιρλανδία, από τον Δήμαρχο Λάρνακας και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας στα πλαίσια του προγράμματος “Larnaka’s Loyal Friends”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι Τυπογραφικές Μέρες επιστρέφουν στο ΤΕΠΑΚ

17/09/2024

Το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου υποδέχεται με ενθουσιασμό την ένατη διοργάνωση των Τυπογραφικών Ημερών, ένα διήμερο αφιερωμένο στην τέχνη της τυπογραφίας και του σχεδιασμού, με προσκεκλημένα άτομα από την Κύπρο και το εξωτερικό. Δημιουργικοί επαγγελματίες, άνδρες και γυναίκες, αλλά και το φοιτητικό κοινό θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν, ν’ ανταλλάξουν γνώσεις, ιδέες και να εμπνευστούν.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ