ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Η ΣΑΠ - ΤΕΠΑΚ υποστηρίζει πλήρως τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου - Αυτούσια η ανακοίνωση

18/09/2024

Η ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ υποστηρίζει πλήρως τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου και απορρίπτει κατηγορηματικά τα επιχειρήματα του Δημάρχου θεωρώντας τα παράνομα, καταχρηστικά και χωρίς όραμα για την ανάπτυξη της Λεμεσού. Με ανακοίνωσή της η Συντεχνία Ακαδημαϊκού Προσωπικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ) αναφέρει:

 

Η Γραμματεία της ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ συνήλθε εκτάκτως σήμερα και εξέτασε το θέμα που προέκυψε εξαιτίας της μονομερούς πρότασης του Δημάρχου Λεμεσού για τη δημιουργία χώρου μετεπιβίβασης επιβατών (park and ride) στο Β’ πόλο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Ο Δήμαρχος αγνοώντας παντελώς τις αποφάσεις, το στρατηγικό προγραμματισμό και τα περιουσιακά δικαιώματα του Πανεπιστημίου, θεωρεί ότι μπορεί να έχει δικαίωμα χρήσης σε χώρο ο οποίος, δόθηκε στο Πανεπιστήμιο, με απόφαση της Πολιτείας για αποκλειστική χρήση για κάλυψη των ασφυκτικών αναγκών στέγασης.  Υποσκάπτοντας τις επείγουσες ανάγκες ανάπτυξης του κορυφαίου φορέα παιδείας της πόλης μας εμμένει στην εφαρμογή μιας παράνομης απόφασης πλήττοντας καίρια το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου.

 

Παρά το γεγονός ότι η επίσημη ηγεσία του Πανεπιστημίου εξήγησε επανειλημμένα τόσο κατ΄ιδίαν τόσο δημόσια την αντίθεσή της στην προοπτική αυτή, ο Δήμαρχος ανεξήγητα εμμένει στη θέση του, εγγράφοντας το θέμα στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Λεμεσού. Παράλληλα, συνδέοντας το θέμα  με το ευρύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λεμεσού επιχειρεί συγκεκαλυμμένα να το εντάξει στη σφαίρα της δημόσιας συζήτησης προσπαθώντας να ανατρέψει κεκτημένα πολλών ετών σκληρής δουλειάς και διαπραγματεύσεων.

 

Τη στιγμή όπου είμαστε καθολικοί μάρτυρες Δήμων και Κοινοτήτων της Λεμεσού και άλλων Πόλεων που στηρίζουν ανιδιοτελώς την πρόοδο, επενδύοντας στην ανάπτυξη και επέκταση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στις περιοχές τους, ο Δήμαρχος Λεμεσού επιλέγει την αντιπαράθεση ρήξη με το Πανεπιστήμιο, να τορπιλίσει οποιαδήποτε προοπτική συνεργασίας.

 

Η ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ υποστηρίζει πλήρως τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου και απορρίπτει κατηγορηματικά τα επιχειρήματα του Δημάρχου θεωρώντας τα παράνομα, καταχρηστικά και χωρίς όραμα για την ανάπτυξη της Λεμεσού. Μας ξενίζει επίσης το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Λεμεσού επέλεξε να απευθυνθεί σε ιδιωτικό/ανταγωνιστικό πανεπιστήμιο για να του ετοιμάσει μελέτη σκοπιμότητας για το συγκεκριμένο θέμα ενώ θα μπορούσε με καθαρά χέρια να προσέλθει και να συζητήσει με το Πανεπιστήμιο την όποια ιδέα είχε. Ξενίζει επίσης το γεγονός ότι ο συντάκτης της συγκεκριμένης μελέτης είναι από ότι πληροφορούμαστε στενός φίλος και ένθερμος υποστηρικτής του Δημάρχου στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Προφανώς η επιλογή του ήταν να δράσει με τρόπο υπόγειο πλήττοντας το αναπτυξιακό όραμα του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Σε κάθε περίπτωση, το εγχείρημά του είναι καταδικασμένο σε αποτυχία και αναμένουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο την πανηγυρική καταψήφιση της παράνομης πρότασης.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επίσκεψη Αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ στα Γραφεία του ΕΟΑ Λεμεσού

19/09/2024

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα Στέφανο Στεφάνου, την Βουλεύτρια Μαρίνα Νικολάου, την υπεύθυνη για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ελένη Μαύρου, τον Επαρχιακό Γραμματέα Γιώργο Γεωργίου και άλλα στελέχη του Κόμματος, επισκέφθηκε τα Γραφεία του ΕΟΑ Λεμεσού, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, για εξέταση θεμάτων που σχετίζονται με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τον Δήμαρχο Λάρνακας επισκέφθηκε η πρέσβειρα της Ουγγαρίας Krisztina Lakos

19/09/2024

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 επίσκεψη της Πρέσβειρας της Ουγγαρίας κ. Krisztina Lakos στο Γραφείο του Δήμαρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συζήτησε με Οικολόγους για το ζήτημα του σφετερισμού των περιουσιών των Ε/κ στα κατεχόμενα ο Δήμος Μόρφου

18/09/2024

Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό πρόβλημα και στην κατεχόμενη Μόρφου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γιάννης Αρμεύτης: Απαντά στους ακαδημαϊκούς του ΤΕΠΑΚ με γραπτή δήλωση

18/09/2024

Με γραπτή δήλωση προχώρησε σήμερα 18 Σεπτεμβριου ο Δήμαρχος Λεμεσού, Γιάννης Αρμεύτης αναφορικά με την ανακοίνωση της Συντεχνίας Ακαδημαϊκού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σύλληψη 21χρονου ο οποίος καταζητείτο για υπόθεση εξασφάλισης πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις

18/09/2024

Εντοπίστηκε και συνελήφθη άντρας ηλικίας 21 ετών, ο οποίος καταζητείτο σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εξασφάλισης πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η ΣΑΠ - ΤΕΠΑΚ υποστηρίζει πλήρως τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου - Αυτούσια η ανακοίνωση

18/09/2024

Η ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ υποστηρίζει πλήρως τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου και απορρίπτει κατηγορηματικά τα επιχειρήματα του Δημάρχου θεωρώντας τα παράνομα, καταχρηστικά και χωρίς όραμα για την ανάπτυξη της Λεμεσού. Με ανακοίνωσή της η Συντεχνία Ακαδημαϊκού Προσωπικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ) αναφέρει:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της I.R.S. των Η.Π.Α

17/09/2024

Συνάντηση είχε σήμερα 17 Σεπτεμβρίου ο Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου με αντιπροσωπεία της I.R.S. των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Internal Revenue Service – Treasury Department).

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ιρλανδοί τουρίστες επισκέφθηκαν τη Λάρνακα 40 φορές

17/09/2024

Για τη συνεχή προτίμησή τους στη Λάρνακα τιμήθηκαν σήμερα επαναλαμβανόμενοι τουρίστες από την Ιρλανδία, από τον Δήμαρχο Λάρνακας και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας στα πλαίσια του προγράμματος “Larnaka’s Loyal Friends”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι Τυπογραφικές Μέρες επιστρέφουν στο ΤΕΠΑΚ

17/09/2024

Το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου υποδέχεται με ενθουσιασμό την ένατη διοργάνωση των Τυπογραφικών Ημερών, ένα διήμερο αφιερωμένο στην τέχνη της τυπογραφίας και του σχεδιασμού, με προσκεκλημένα άτομα από την Κύπρο και το εξωτερικό. Δημιουργικοί επαγγελματίες, άνδρες και γυναίκες, αλλά και το φοιτητικό κοινό θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν, ν’ ανταλλάξουν γνώσεις, ιδέες και να εμπνευστούν.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δήμος Λευκωσίας: Εργασίες κλαδεμάτων στις Λεωφόρους Μακαρίου Γ – Ευαγόρου – Στασίνου - Σαλαμίνος

17/09/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι θα διεξάγονται εργασίες κλαδεμάτων στις Λεωφόρους Μακαρίου Γ’ (από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Εθνικής Φρουράς), Ευαγόρου, Στασίνου και Σαλαμίνος από την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024 από τις 8.30 μέχρι τις 13.30, στο πλαίσιο συντήρησης των δέντρων.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ