ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Η ΣΑΠ - ΤΕΠΑΚ υποστηρίζει πλήρως τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου - Αυτούσια η ανακοίνωση

18/09/2024

Η ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ υποστηρίζει πλήρως τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου και απορρίπτει κατηγορηματικά τα επιχειρήματα του Δημάρχου θεωρώντας τα παράνομα, καταχρηστικά και χωρίς όραμα για την ανάπτυξη της Λεμεσού. Με ανακοίνωσή της η Συντεχνία Ακαδημαϊκού Προσωπικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ) αναφέρει:

 

Η Γραμματεία της ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ συνήλθε εκτάκτως σήμερα και εξέτασε το θέμα που προέκυψε εξαιτίας της μονομερούς πρότασης του Δημάρχου Λεμεσού για τη δημιουργία χώρου μετεπιβίβασης επιβατών (park and ride) στο Β’ πόλο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Ο Δήμαρχος αγνοώντας παντελώς τις αποφάσεις, το στρατηγικό προγραμματισμό και τα περιουσιακά δικαιώματα του Πανεπιστημίου, θεωρεί ότι μπορεί να έχει δικαίωμα χρήσης σε χώρο ο οποίος, δόθηκε στο Πανεπιστήμιο, με απόφαση της Πολιτείας για αποκλειστική χρήση για κάλυψη των ασφυκτικών αναγκών στέγασης.  Υποσκάπτοντας τις επείγουσες ανάγκες ανάπτυξης του κορυφαίου φορέα παιδείας της πόλης μας εμμένει στην εφαρμογή μιας παράνομης απόφασης πλήττοντας καίρια το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου.

 

Παρά το γεγονός ότι η επίσημη ηγεσία του Πανεπιστημίου εξήγησε επανειλημμένα τόσο κατ΄ιδίαν τόσο δημόσια την αντίθεσή της στην προοπτική αυτή, ο Δήμαρχος ανεξήγητα εμμένει στη θέση του, εγγράφοντας το θέμα στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Λεμεσού. Παράλληλα, συνδέοντας το θέμα  με το ευρύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λεμεσού επιχειρεί συγκεκαλυμμένα να το εντάξει στη σφαίρα της δημόσιας συζήτησης προσπαθώντας να ανατρέψει κεκτημένα πολλών ετών σκληρής δουλειάς και διαπραγματεύσεων.

 

Τη στιγμή όπου είμαστε καθολικοί μάρτυρες Δήμων και Κοινοτήτων της Λεμεσού και άλλων Πόλεων που στηρίζουν ανιδιοτελώς την πρόοδο, επενδύοντας στην ανάπτυξη και επέκταση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στις περιοχές τους, ο Δήμαρχος Λεμεσού επιλέγει την αντιπαράθεση ρήξη με το Πανεπιστήμιο, να τορπιλίσει οποιαδήποτε προοπτική συνεργασίας.

 

Η ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ υποστηρίζει πλήρως τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου και απορρίπτει κατηγορηματικά τα επιχειρήματα του Δημάρχου θεωρώντας τα παράνομα, καταχρηστικά και χωρίς όραμα για την ανάπτυξη της Λεμεσού. Μας ξενίζει επίσης το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Λεμεσού επέλεξε να απευθυνθεί σε ιδιωτικό/ανταγωνιστικό πανεπιστήμιο για να του ετοιμάσει μελέτη σκοπιμότητας για το συγκεκριμένο θέμα ενώ θα μπορούσε με καθαρά χέρια να προσέλθει και να συζητήσει με το Πανεπιστήμιο την όποια ιδέα είχε. Ξενίζει επίσης το γεγονός ότι ο συντάκτης της συγκεκριμένης μελέτης είναι από ότι πληροφορούμαστε στενός φίλος και ένθερμος υποστηρικτής του Δημάρχου στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Προφανώς η επιλογή του ήταν να δράσει με τρόπο υπόγειο πλήττοντας το αναπτυξιακό όραμα του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Σε κάθε περίπτωση, το εγχείρημά του είναι καταδικασμένο σε αποτυχία και αναμένουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο την πανηγυρική καταψήφιση της παράνομης πρότασης.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πότε θα καταβληθεί ο 12ος και ο 13ος μισθός;

03/12/2025

Στις 29/12/2025 θα καταβληθούν οι 13οι μισθοί μετά από έγκριση του Υπουργού Οικονομικών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
New York Times: Υπόμνημα της FDA συνδέει θανάτους παιδιών με τα εμβόλια COVID-19

03/12/2025

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) υποστηρίζει σε εσωτερικό υπόμνημα ότι τουλάχιστον 10 παιδιά είναι πιθανόν να πέθαναν λόγω του εμβολιασμού τους κατά της COVID-19.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έρχονται αλλαγές στο αφορολόγητο και στις φορολογικές κλίμακες

03/12/2025

Περαιτέρω αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος από τις €21.500 που προτείνεται στη φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς και αλλαγή των φορολογικών κλιμάκων, ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και ορισμένα κόμματα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκ για κάτοικο Λάρνακας: Εντόπισε στη βαλίτσα νεκρού συγγενή του πιστόλι και χειροβομβίδες

03/12/2025

Χειροβομβίδες, εκρηκτικά, πυρομαχικά και ένα πιστόλι εντόπισε ανάμεσα σε άλλα, πολίτης της Λάρνακας σε βαλίτσα νεκρού συγγενή του και τα παρέδωσε στην Αστυνομία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θύμα διαφημιστικής απάτης 71χρονη στην Πάφο - Της άδειασαν τον τραπεζικό της λογαριασμό

03/12/2025

Κάτοικος Πάφου, προχώρησε σε καταγγελία τον περασμένο Σεπτέμβριο αφού ακολούθησε διαδικτυακή διαφήμιση, μέσω της οποίας εμφανιζόταν πρόσωπο να προωθεί δήθεν κρατική επενδυτική πλατφόρμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπρια εγκατάσταση έξυπνων μετρητών τον Δεκέμβριο

03/12/2025

Συνεχίζεται για όλο τον Δεκέμβριο η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε Παγκύπρια βάση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ Λεμεσού και Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή σύσκεψη για καίρια ζητήματα

02/12/2025

O Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού κ. Γιάννης Τσουλόφτας μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα Διευθυντικά Στελέχη του Οργανισμού, είχαν την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου συνάντηση με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Χαράλαμπο Χριστοφίνα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές των Υπουργείων και Υφυπουργείων – Aυτή είναι η λίστα με τα ονόματα

02/12/2025

Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές των Υπουργείων και Υφυπουργείων μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αιτήματα Αρμεύτη: Κάμερες σε πάρκα και αύξηση αστυνόμευσης στη Λεμεσό

02/12/2025

Θέματα που άπτονται της αστυνόμευσης και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών απασχόλησαν πρωινή σύσκεψη μεταξύ των δημοτικών αρχών της Λεμεσού και του νέου Αστυνομικού Διευθυντή στην πόλη, Στέλιου Αριστείδου.


Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ