ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Λευκωσία: Έπεσε η υπογραφή για το έργο «Ανάπλαση Εσωτερικού Περιμετρικού Τόξου Τάφρου - Φάση Α’»

11/09/2024

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Χαράλαμπος Προύντζος και η κα Δέσποινα Χρυσοχού, εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας CYFIELD CONSTRUCTIONS LTD, υπέγραψαν την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, τα συμβόλαια για την έναρξη της κατασκευής του έργου «Ανάπλαση Εσωτερικού Περιμετρικού Τόξου Τάφρου - Φάση Α’». 

 

Στην υπογραφή παρευρέθηκαν οι κ.κ. Ελένη Παστελλή Στυλιανίδη και η Κυριακή Δανέζη Πελεκάνου, εκ μέρους της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων (Μ.Ε.Τ.) του Υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωποι του Τομέα Ανάπτυξης Έργων και Μελετών και γραφείου Δημοσίων Συμβάσεων του Δήμου Λευκωσίας.

 

Το έργο θα ξεκινήσει μέσα Ιανουαρίου 2025 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 μήνες. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα €8.155.831,50 συν ΦΠΑ.

 

Το έργο αφορά την ολοκληρωμένη ανάπλαση της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου επί των Ενετικών τειχών της παλιάς πόλης της Λευκωσίας, με ανατολικό σύνορο την πλατεία Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Β΄ παρά τον χώρο στάθμευσης «Ποδοκάταρο» (Άνοιγμα Κολοκάση) και δυτικό σύνορο την Πλατεία Ελευθερίας. Περιλαμβάνει επίσης εργασίες εξωραϊσμού προσόψεων των εφαπτόμενων ιδιωτικών οικοδομών στη βόρεια πλευρά της Λεωφόρου, σε όλο το μήκος του Έργου. Το έργο στοχεύει στην αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος και την προώθηση της επιχειρηματικότητας, με τη βελτίωση των συνθηκών για εμπορικές και άλλες οικονομικές δραστηριότητες, καθώς επίσης την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των χρηστών, μέσα από την αναβάθμιση του κτιστού περιβάλλοντος και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 

Το έργο εντάσσεται στη Στρατηγική Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (Ο.Χ.Α.) Αστικής Περιοχής Λευκωσίας 2021-2030, και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021 – 2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κάλλας: Καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Συρία - «Η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή»

19/01/2026

Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των μεταβατικών συριακών αρχών και των ΣΔΔ είναι ένα καθοριστικό βήμα προκειμένου η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα της σιδηροδρομικής τραγωδίας - Στους 40 οι νεκροί

19/01/2026

Στους 40 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Ανδαλουσίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ζελένσκι: «Είμαστε σε επαγρύπνιση - Η Ρωσία ετοιμάζεται για μαζική επίθεση»

19/01/2026

«Κάθε περιοχή πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί γρήγορα και να υποστηρίξει τον λαό μας».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Κανένα σχόλιο» για στρατιωτική επέμβαση

19/01/2026

Ερωτώμενος αν θα προχωρήσει με τα σχέδια να επιβάλει δασμούς στις ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για τη Γροιλανδία, απάντησε: «Ναι, 100%».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βασικός στόχος η σύγκληση της άτυπης διευρυμένης για Κυπριακό

19/01/2026

Προσερχόμενος σε εκδήλωση στη Λευκωσία και κληθείς να σχολιάσει ότι φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο σύγκλησης μιας πενταμερούς.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό Δανίας ο Χριστοδουλίδης - Αποφάσεις για Γροιλανδία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

19/01/2026

Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία των κρατών “είναι αδιαπραγμάτευτη και ισχύει και στην παρούσα φάση”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώσεις τον Μάρτιο για μέτρα στις Κεντρικές Φυλακές, είπε ο Φυτιρής στη Βουλή

19/01/2026

Σε ανακοίνωση λήψης μέτρων για αντιμετώπιση προβλημάτων στις Κεντρικές Φυλακές θα προχωρήσει μέχρι τέλος Μαρτίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Κώστας Φυτιρής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ για Λιμάνι-μαρίνα: «Η Λάρνακα αναμένει χωρίς ανταπόκριση»

19/01/2026

Έντονο προβληματισμό για την απουσία ξεκάθαρης κυβερνητικής στρατηγικής σε σχέση με το έργο της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας εκφράζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ασκώντας κριτική στη διαχείριση ενός έργου που, όπως σημειώνει, παραμένει στάσιμο παρά τη σημασία του για την αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: 39 νεκροί, 150 τραυματίες, οι 25 σοβαρά, έως τώρα από τον εκτροχιασμό τρένων υψηλής ταχύτητας

19/01/2026

«Εξαιρετικά παράξενο» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών Óσκαρ Πουέντε της Ισπανίας το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην Ανδαλουσία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραλίμνι: Διέρρηξαν οικία και απέσπασαν €100.000

19/01/2026

Διέρρηξαν οικία στο Παραλίμνι παίρνοντας μαζί τους €100.000.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ