ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



ΣΕΚ και ΠΕΟ ζητούν άμεσο τερματισμό εσωτερικών μετακινήσεων μελών του Δ. Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ

11/07/2024

Με επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ εκράζουν τη διαφωνία και τη δυσαρέσκεια τους απέναντι στις μαζικές εσωτερικές μετακινήσεις μελών του Διοικητικού Προσωπικού και ζητούν άμεσο τερματισμό της εν λόγω διαδικασίας διαφορετικά θα προχωρήσουν στην κήρυξη εργατικής διαφοράς.

 

«Αγαπητοί κύριοι/ες,

Ως ΣΕΚ – ΠΕΟ, εκφράζουμε τη διαφωνία και τη δυσαρέσκειά μας με τον τρόπο που η Επιτροπή Προσωπικού, Προσλήψεων και Προαγωγών & Κανονισμών και Κανόνων του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, επιχειρεί να επιλύσει το πρόβλημα υποστελέχωσης των Διοικητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, μέσω μαζικών εσωτερικών μετακινήσεων μελών του Διοικητικού Προσωπικού.

Την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2024, μέλη του Προσωπικού ενημερώθηκαν, τηλεφωνικώς, ότι μετακινούνται από τα Τμήματα και τις Υπηρεσίες που υπηρετούν σήμερα, σε άλλες Υπηρεσίες και Τμήματα του Πανεπιστημίου, χωρίς να προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση όλων των Προϊσταμένων και χωρίς πλήρη και επαρκή συνεννόηση και διαβούλευση με τις Συντεχνίες του Προσωπικού.

Η εν λόγω ενέργεια παραβιάζει κατάφωρα τη συμφωνημένη πολιτική μετακινήσεων του Διοικητικού Προσωπικού, η οποία είναι μέρος της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και των Συντεχνιών που προβλέπει ότι τις μετακινήσεις του Προσωπικού τις αποφασίζει ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων. Η πιο πάνω Επιτροπή δεν έχει τέτοια εξουσία, ούτε αναφέρεται στους όρους εντολής της. Συνεπώς, θεωρούμε ότι υπάρχει ξεκάθαρη παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης.

Επίσης, η μετακίνηση εργαζομένου/ης σε Τμήματα και Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου για εκτέλεση καθηκόντων και ανάληψη ευθυνών που δεν προκύπτουν μέσα από τα Σχέδια Υπηρεσίας της θέσης στην οποία έχει αρχικά προσληφθεί, δημιουργεί άλλα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και προκαλεί τη δικαιολογημένη αντίδραση των εργαζομένων που επηρεάζονται.

Εκφράζουμε, επίσης, τον προβληματισμό και την ανησυχία μας για τη μετακίνηση όλων των εργαζομένων της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης (ΥΕΠΔ) του ΤΕΠΑΚ προς άλλα Τμήματα και Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, γεγονός που ισοδυναμεί με ντε φάκτο διάλυση και κλείσιμο μιας ολόκληρης διοικητικής υπηρεσίας,η οποία δημιουργήθηκε, με απόφαση του Πανεπιστημίου και την έγκριση της πολιτείας, μόλις πριν από 4 χρόνια. Δεν έχουμε καμία, απολύτως, ενημέρωση ως προς τους πραγματικούς και αντικειμενικούς λόγους που η Υπηρεσία αυτή καθίσταται πλέον μη αναγκαία και χρήσιμη για το Πανεπιστήμιο.

Η εν λόγω Υπηρεσία περιλαμβάνεται στην οργανική δομή του ΤΕΠΑΚ, η οποία αποτελεί παράρτημα της Συλλογικής Σύμβασης. Συνεπώς, η όποια διαφοροποίησή του θα έπρεπε να ήταν προϊόν της μεταξύ μας διαβούλευσης, κάτι που δεν έγινε. Το ίδιο ισχύει και για τις οργανικές θέσεις που είναι κατανεμημένες στις Υπηρεσίες του ΤΕΠΑΚ. Πέραν του οργανογράμματος, η ΥΕΠΔ και οι αντίστοιχες θέσεις περιλαμβάνονται στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του ΤΕΠΑΚ για το 2024, ο οποίος υιοθετήθηκε μόλις πρόσφατα και σε διάστημα λιγότερο των 12 μηνών, όπου η ύπαρξη της Υπηρεσίας αυτής κρίθηκε απαραίτητη και δικαιολογημένη. Δεν κατανοούμε τι ακριβώς έχει αλλάξει ξαφνικά που να δικαιολογεί την κατάργησή της. Σημειώνουμε, επίσης, ότι ο εκάστοτε προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ ενέχει καθεστώς νόμου και για την όποια τροποποίησή του δεν νομίζουμε ότι είναι αρκετή μόνο η όποια απόφαση του ΔΣ του ΤΕΠΑΚ.

Ενόψει όλων των πιο πάνω, ζητούμε τον άμεσο τερματισμό της, εν εξελίξει, διαδικασίας μετακινήσεων του Προσωπικού και σας καλούμε σε διάλογο για συζήτηση αποτελεσματικών τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος υποστελέχωσης των Διοικητικών Υπηρεσιών, στη βάση των θεσμοθετημένων διαδικασιών και με τρόπο που δεν θα προκαλεί αχρείαστη αναστάτωση ανάμεσα στους εργαζόμενους και προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από την κήρυξη εργατικής διαφοράς με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, μη αποκλειομένης και της δυναμικής μας αντίδρασης. Ήδη, έχουμε τροχιοδρομήσει τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης των μελών μας για τελικές αποφάσεις».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δήμος Λεμεσού: Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η πληρωμή δημοτικού τέλους ακίνητης Ιδιοκτησίας

05/09/2024

Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι έχουν σταλεί οι λογαριασμοί για το Δημοτικό Τέλος Ακίνητης Ιδιοκτησίας για το έτος 2024 και είναι πληρωτέοι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Στους λογαριασμούς εμφανίζονται και τυχόν καθυστερήσεις προηγούμενων χρόνων. Μετά την ημερομηνία αυτή, θα επιβληθεί επιβάρυνση ύψους 10%.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του έργου Λιμάνι Μαρίνα Λάρνακας - Οι τελευταίες εξελίξεις

03/09/2024

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 30/08/2024 συνεδρία της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά

03/09/2024

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέστη χθες στο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη, στα Χανιά της Κρήτης, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών του μνημόσυνου, κατά το οποίο ήταν ο κύριος ομιλητής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παράνομη κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου – Συνελήφθησαν δύο 23χρονοι

03/09/2024

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά τα αδικήματα της παράνομης κατοχής, μεταφοράς και χρήσης πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών, καθώς επίσης και ρίψης πυροβολισμών, η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη δύο προσώπων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης ληστείας.

03/09/2024

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης ληστείας που διαπράχθηκε στις 30/08/2024 σε βάρος 18χρονου στην Αγία Νάπα, η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη δύο προσώπων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
TEPAK: Τρία Χάλκινα Μετάλλια στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα

29/08/2024

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, το Τμήμα Χρηματοοικονομικής, Λογιστικής και Διοικητικής Επιστήμης (ΧρηΛοΔΕ) της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) ανακοινώνει μια εξαιρετική επιτυχία για τη χώρα μας στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα 2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας: Σε πλήρη συνεννόηση με την αστυνομία για τις ανήλικες

29/08/2024

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε πλήρη συνεργασία με την Αστυνομία σε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών που βρίσκονται υπό τη Νομική Φροντίδα του Διευθυντή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έκτη σύλληψη στην επαρχία Αμμοχώστου για την υπόθεση επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης

29/08/2024

Στη σύλληψη ακόμη ενός υπόπτου προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, σε σχέση με την επίθεση και σοβαρό τραυματισμό, που υπέστη 17χρονος, το περασμένο Σάββατο, 24 Αυγούστου, στην επαρχία Αμμοχώστου. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόεδρος της Βουλής: Υποδέχθηκε σήμερα τα μέλη της αποστολής της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας

28/08/2024

Η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου με βαθιά συγκίνηση και θαυμασμό υποδέχθηκε σήμερα στη Βουλή τα μέλη της αποστολής της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας που συμμετείχε στους 33ους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και τους συνεχάρη για τις επίπονες προσπάθειες που καταβάλλουν ακούραστα για να τιμήσουν την πατρίδα μας σε διεθνές επίπεδο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συναντήσεις Γυναικών στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας

28/08/2024

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε μια σειρά συναντήσεων γυναικών, που διοργανώνονται στο πλαίσιο του έργου ΚΕΕΑΕΔ, με στόχο την προσωπική και επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών της Λευκωσίας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ