ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Συνεχίζονται οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στη Λάρνακα

02/07/2024

Συνεχίζονται οι συστηματικοί ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη της Λάρνακας.

 

 Οι έλεγχοι και  οι ψεκασμοί διεξάγονται από τους Λειτουργούς και τα συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας με στόχο τη μείωση του αριθμού των κουνουπιών, ώστε να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία και να μην προκαλείται οχληρία στους δημότες και στους επισκέπτες.

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις περιοχές του Αεροδρομίου, Καμάρων, Βεργίνας και Διυλιστηρίων όπου υπάρχουν ακόμη στάσιμα νερά. Επίσης ψεκάστηκαν την περασμένη εβδομάδα οι σχάρες όμβριων νερών, ανοικτά κανάλια, πισίνες εκτός λειτουργίας και άλλοι χώροι με στάσιμα νερά μέσα στην πόλη. Από την Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024, τα δύο μηχανοκίνητα συνεργεία της Υπηρεσίας συνεχίζουν τους ψεκασμούς και στα κανάλια ομβρίων νερών στα Δημοτικά Διαμερίσματα των Λιβαδιών και της Βορόκληνης.

 

Επιπρόσθετα, συνεργείο της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει την εκστρατεία μέσα στην πόλη (από πόρτα σε πόρτα) για καταπολέμηση του κουνουπιού Aedes aegypti και ενημέρωση του κοινού.

 

Ο Δήμος Λάρνακας καλεί τους δημότες όπως αδειάζουν το νερό που κατακρατείται  από οποιαδήποτε αντικείμενα ή χώρους στις οικίες/ υποστατικά τους ώστε να αποφεύγεται η εκκόλαψη κουνουπιών.

 

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες/ παράπονα οι δημότες μπορούν να αποτείνονται στο Γραφείο Παραπόνων του Δήμου Λάρνακας, στο τηλέφωνο 24816530 ή στην  Υγειονομική Υπηρεσία, στα τηλέφωνα 24816557/559.   

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με αντιπροσωπία του ΤΕΠΑΚ

04/07/2024

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024 συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με αντιπροσωπία του ΤΕΠΑΚ με επικεφαλής τον Πρύτανη Καθηγητή κ. Παναγιώτη Ζαφείρη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ: Ωράρια εξυπηρέτησης κοινού σε θέματα πολεοδομικής και οικοδομικής αδειοδότησης

04/07/2024

Σε ενημέρωση για τα ωράρια εξυπηρέτησης του κοινού σε θέματα πολεοδομικής και οικοδομικής αδειοδότησης, προβαίνει η Διεύθυνση του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η άτυχη Γαρδένια η 15χρονη Κύπρια που πνίγηκε σε θάλασσα του Μενεού - Καλούσε σε βοήθεια

04/07/2024

Ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε σε παραλία στο Μενεού στην Λάρνακα, όπου μία 15χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της μετά από πνιγμό.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προβολή της τουριστικής Λεμεσού στην Τιφλίδα της Γεωργίας

04/07/2024

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφέρειας Λεμεσού ως τουριστικός προορισμός προβλήθηκαν μέσα από εντυπωσιακό οπτικοακουστικό υλικό σε παρουσίαση που διοργάνωσε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού (ΕΤΑΛ) σε συνεργασία με ξενοδόχους πολυτελών ξενοδοχείων στην Τιφλίδα, στις 28 Ιουνίου 2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φόνος στην Πέγεια - Για ασήμαντη αφορμή πυροβόλησε τον κουνιάδο του μπροστά στα μάτια των γονιών του

04/07/2024

Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης διερευνά η Αστυνομία, με θύμα τον Στυλιανού Στυλιανού 43 ετών, από τη Πέγεια.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Δημαρχείο Λευκωσίας

03/07/2024

Η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κα. Marija Pejčinović Burić με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Χαράλαμπο Προύντζο τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024, το Δημαρχείο Λευκωσίας στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ετήσιο Μνημόσυνο Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και άλλων κληρικών και προκρίτων του 1821

03/07/2024

Ο Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και οι Ιερείς του Ιερού Ναού Παναγίας Χρυσελεούσας τελούν την Κυριακή, 7 Ιουλίου 2024, στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσας το ετήσιο μνημόσυνο του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και άλλων κληρικών και προκρίτων που εκτελέστηκαν ή απαγχονίστηκαν από τους Τούρκους την 9 ην  Ιουλίου 1821.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εργασίες ανάπλασης της οδού Τρικούπη

03/07/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας ενημερώνει το κοινό ότι από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 θα διεξαχθούν κατασκευαστικές εργασίες στη συμβολή των οδών Αγίου Σάββα και Θράκης στην εντός των τειχών Λευκωσίας και για λόγο αυτό η συμβολή θα παραμείνει κλειστή για τα οχήματα. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνεχίζονται οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στη Λάρνακα

02/07/2024

Συνεχίζονται οι συστηματικοί ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη της Λάρνακας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ