ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διασκέδαση, εκπαίδευση και καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης οι στόχοι του νέου διαδραστικού δωματίου «Ocean Room»

04/04/2024

Τη μέρα αυτή την περιμέναμε εδώ και αρκετό καιρό, γιατί αυτό το εκπαιδευτικό κέντρο, το OCEAN ROOM, θα δώσει μια καινούργια, διαφορετική διάσταση στο Κέντρο Καινοτομίας του Δήμου μας, το οποίο λειτουργεί εδώ και 2 περίπου χρόνια με πολύ μεγάλη επιτυχία, είπε κατά τα εγκαίνια του διαδραστικού εκπαιδευτικού δωματίου «Σώστε τη θάλασσα - Ocean Room» ο Δήμαρχος Λεμεσού κ.Νίκος Νικολαΐδης. Τα έγκαινια πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης 2 Απριλίου 2024 από την Υφυπουργό Ναυτιλίας κα. Μαρίνα Χατζημανώλη.

 

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λεμεσού εξέφρασε τη χαρά του για τη λειτουργία του διαδραστικού δωματίου που, όπως ανέφερε αποτελεί ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό κέντρο εκπαίδευσης για την προστασία της θάλασσας, αφιερωμένο στα παιδιά μας. «Ο Δήμος Λεμεσού ασχολείται και προωθεί κάθε μέρα πολλά και σημαντικά πράγματα για την πόλη και τους δημότες μας. Η μεγαλύτερη όμως έγνοια μας, αυτό που θα καθορίσει και το μέλλον της πόλης μας, είναι το σωστό μεγάλωμα των παιδιών μας» τόνισε και πρόσθεσε «ο Δήμος Λεμεσού θέλει να είναι ενεργός φορέας της καλής μόρφωσης, της σωστής ψυχαγωγίας, και της συστηματικής άσκησης των παιδιών μας. Ένας είναι ο στόχος μας: Σε συνεργασία με τα σχολεία μας, τους συνδέσμους γονέων, τους μαθητικούς συλλόγους και τους αθλητικούς μας φορείς, να βγάλουμε στη κοινωνία καλούς ανθρώπους που θα κάμουν τη Λεμεσό μας ακόμα πιο καλή. Γι’ αυτό το λόγο δημιουργήσαμε παιδότοπους, γήπεδα και χώρους πρασίνου, για να τα χαίρονται τα παιδιά μας, και για να τους βοηθούν να μεγαλώσουν σωστά».



Ακολούθως ευχαρίστησε την Royal Caribbean International και τον Χρίστο Καραβό, Διευθυντή Ευρώπης και Μέσης Ανατολής του αμερικανού κολοσσού κρουαζιέρων, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της ιδέας του «Ocean Room» και όλους όσοι συνέβαλαν στον σχεδιασμό και υλοποίηση του έργου.



Στην τελετή εγκαινίων παρόντες ήταν o κ.Χρίστος Καραβός, Διευθυντή Ευρώπης και Μέσης Ανατολής του αμερικανού κολοσσού κρουαζιέρων, ο πρώην Υφυπουργός Ναυτιλίας κ.Βασίλης Δημητριάδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι , ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛΑ κ.Γιάννης Τσουλόφτας, ο Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Λεμεσού, οι Sascha και Natasha Στυλινού, που μας έκαναν τις καλλιτεχνικές τοιχογραφίες, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και επιχειρηματίες στο χώρο της ναυτιλίας.



Η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη, ενθουσιασμένη από το διαδραστικό δωμάτιο ανέφερε σε χαιρετισμό της πως τα σημερινά εγκαίνια «σηματοδοτούν ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των συνεχών προσπαθειών μας να εμφυσήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και υπευθυνότητα, ναυτική και ναυτιλιακή κουλτούρα στη νέα γενιά».



Αυτός ο διαδραστικός χώρος, συνέχισε, έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει τα νεαρά μυαλά σχετικά με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι θάλασσές μας και μέσα από πέντε θεματικούς σταθμούς, που καλύπτουν σημαντικά θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η πλαστική ρύπανση, τα απειλούμενα είδη, η βιώσιμη αλιεία και η σχέση της Λεμεσού με τη θάλασσα, οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι ανακάλυψης και επίλυσης προβλημάτων.



Η κα. Χατζημανώλη ευχαρίστησε, επίσης, τον Δήμο Λεμεσού και τη Royal Caribbean International, η οποία ήταν ο χορηγός του έργου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι πρωτοβουλίες όπως αυτή «όχι μόνο θα εκπαιδεύσουν, αλλά και θα ενδυναμώσουν τη νεολαία μας ,ώστε να γίνει πρεσβευτής της
διατήρησης της θάλασσας». Την τελετή χαιρέτησε επίσης ο Χρίστος Καραβός, ο οποίος σημείωσε ότι η Royal Caribbean International στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το θαλάσσιο οικοσύστημα και εξέφρασε την ευχή όπως τα παιδιά αξιοποιήσουν το εκπαιδευτικό δωμάτιο.



Στοιχεία γύρω από τη θάλασσα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει έδωσε η ωκεανογράφος Δρ. Όλια Νησιφόρου, ενώ στο πλαίσιο των εγκαινίων, τα παιδιά τις 6ης τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού – Χαλκούτσας – Βασίλης Μιχαηλίδης είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του «Ocean Room», εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους. Σημειώνεται ότι τα όλα τα σχολεία μπορούν να οργανώσουν δωρεάν επίσκεψη, διάρκειας μιας περίπου ώρας, στο διαδραστικό δωμάτιο, με ραντεβού.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δήμος Λεμεσού: Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η πληρωμή δημοτικού τέλους ακίνητης Ιδιοκτησίας

05/09/2024

Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι έχουν σταλεί οι λογαριασμοί για το Δημοτικό Τέλος Ακίνητης Ιδιοκτησίας για το έτος 2024 και είναι πληρωτέοι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Στους λογαριασμούς εμφανίζονται και τυχόν καθυστερήσεις προηγούμενων χρόνων. Μετά την ημερομηνία αυτή, θα επιβληθεί επιβάρυνση ύψους 10%.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του έργου Λιμάνι Μαρίνα Λάρνακας - Οι τελευταίες εξελίξεις

03/09/2024

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 30/08/2024 συνεδρία της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά

03/09/2024

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέστη χθες στο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη, στα Χανιά της Κρήτης, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών του μνημόσυνου, κατά το οποίο ήταν ο κύριος ομιλητής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παράνομη κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου – Συνελήφθησαν δύο 23χρονοι

03/09/2024

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά τα αδικήματα της παράνομης κατοχής, μεταφοράς και χρήσης πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών, καθώς επίσης και ρίψης πυροβολισμών, η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη δύο προσώπων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης ληστείας.

03/09/2024

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης ληστείας που διαπράχθηκε στις 30/08/2024 σε βάρος 18χρονου στην Αγία Νάπα, η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη δύο προσώπων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
TEPAK: Τρία Χάλκινα Μετάλλια στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα

29/08/2024

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, το Τμήμα Χρηματοοικονομικής, Λογιστικής και Διοικητικής Επιστήμης (ΧρηΛοΔΕ) της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) ανακοινώνει μια εξαιρετική επιτυχία για τη χώρα μας στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα 2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας: Σε πλήρη συνεννόηση με την αστυνομία για τις ανήλικες

29/08/2024

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε πλήρη συνεργασία με την Αστυνομία σε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών που βρίσκονται υπό τη Νομική Φροντίδα του Διευθυντή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έκτη σύλληψη στην επαρχία Αμμοχώστου για την υπόθεση επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης

29/08/2024

Στη σύλληψη ακόμη ενός υπόπτου προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, σε σχέση με την επίθεση και σοβαρό τραυματισμό, που υπέστη 17χρονος, το περασμένο Σάββατο, 24 Αυγούστου, στην επαρχία Αμμοχώστου. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόεδρος της Βουλής: Υποδέχθηκε σήμερα τα μέλη της αποστολής της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας

28/08/2024

Η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου με βαθιά συγκίνηση και θαυμασμό υποδέχθηκε σήμερα στη Βουλή τα μέλη της αποστολής της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας που συμμετείχε στους 33ους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και τους συνεχάρη για τις επίπονες προσπάθειες που καταβάλλουν ακούραστα για να τιμήσουν την πατρίδα μας σε διεθνές επίπεδο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συναντήσεις Γυναικών στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας

28/08/2024

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε μια σειρά συναντήσεων γυναικών, που διοργανώνονται στο πλαίσιο του έργου ΚΕΕΑΕΔ, με στόχο την προσωπική και επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών της Λευκωσίας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ