ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Το ΤΕΠΑΚ εκφράζει θλίψη για τον θάνατο του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Νικόλα Παπαμιχαήλ

27/02/2024

Το Συμβούλιο, οι Πρυτανικές Αρχές και σύσσωμη η κοινότητα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο τού πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Νικόλα Παπαμιχαήλ, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του και με το ΤΕΠΑΚ. 

 

«Είναι με αίσθημα βαθύτατης θλίψης που πληροφορηθήκαμε σήμερα τον θάνατο του Καθηγητή Νικόλα Παπαμιχαήλ, που μεταξύ άλλων, διετέλεσε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, την περίοδο Ιανουάριος 2011-
Φεβρουάριος 2012», αναφέρει ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνει πως «το όνομα του ταυτίστηκε με την πορεία ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και οι παρακαταθήκες που μας άφησε είναι ανεξίτηλες», προσθέτοντας ότι «η περίοδος της προεδρίας του σημαδεύτηκε από ιστορικά γεγονότα για το Πανεπιστήμιό μας».

Αναφέρει, επίσης, πως «το 2011 ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά γιατί από τη μια το Πανεπιστήμιο υποδέχθηκε τους/τις πρώτους/πρώτες του απόφοιτους/τες στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών του, ενώ παράλληλα τροχιοδρομήθηκε και η
αυτονόμηση του με την εκλογή της πρώτης Συγκλήτου».

Επιπρόσθετα, αναφέρει ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, «υπό την προεδρία του προσφέρθηκαν νέα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τροχιοδρομήθηκε η ίδρυση της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και των δύο νέων ακαδημαϊκών Τμημάτων».

Ο αείμνηστος Πρύτανης Νικόλας Παπαμιχαήλ, αναφέρει περαιτέρω ο Παναγιώτης Ζαφείρης, «δακρίθηκε για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξε σε κάθε θέση που υπηρέτησε, το ήθος του και την αφοσίωση του για την πρόοδο της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι «δε δίστασε να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, όταν αισθάνθηκε ότι απόφαση της Βουλής, για τον τρόπο διοίκησης του Πανεπιστημίου, ερχόταν σε σύγκρουση με τις ηθικές αρχές και αξίες που ο ίδιος πρέσβευε».

Ως Πανεπιστήμιο, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του καθώς και στην κοινότητα του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η «Οδύσσεια» στην Κύπρο: Σαρκοφάγος με σκηνή από τον Κύκλωπα Πολύφημο

21/07/2026

Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα από τα Κούκλια της Κύπρου πιστοποιεί τη διαχρονική απήχηση των ομηρικών επών στο νησί ήδη από τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Το πόρισμα δεν εντοπίζει ποινικά επιλήψιμη συμπεριφορά – Η Black Cube επιμένει στην αυθεντικότητα του υλικού

21/07/2026

Ουδέν μεμπτό εντόπισε ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος, διορίστηκε για να διερευνήσει το VideoGate.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες Εξετάσεις 2026: Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

21/07/2026

Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να τελειώσει η αγωνία των υποψήφιων των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τον κατάλογο διοριστέων – Ζητούν γραπτές προτάσεις πριν από κάθε απόφαση

20/07/2026

Δυσαρεστημένοι αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί από τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προκλητική ανάρτηση Ερντογάν ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

20/07/2026

Με αναφορές σε «γιορτή Ειρήνης και Ελευθερίας» και τη δέσμευση ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τους Τουρκοκύπριους, ήταν η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα της 52ης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διέλευση ελληνικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο - Ενεργοποίηση του Ενιαίου δόγματος κατά των τουρκικών προκλήσεων

20/07/2026

Πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η επέτειος της 20ής Ιουλίου εξακολουθεί να αποτελεί ημέρα βαθιάς ιστορικής μνήμης για τον ελληνισμό. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η παρουσία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στον κυπριακό ουρανό και η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου αναδεικνύουν τη σημασία του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Στη δημοσιότητα το πόρισμα – Δεν προκύπτει ευθύνη από τους εμπλεκόμενους Κύπριους «πρωταγωνιστές»

20/07/2026

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα του ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή για την υπόθεση VideoGate, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στην πλατφόρμα Χ στις αρχές του 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Η μνήμη παραμένει ζωντανή»: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τη μαύρη επέτειο των 52 ετών από την εισβολή στην Κύπρο

20/07/2026

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 ετών από την τουρκική εισβολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει την προσήλωση της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
52 χρόνια από την τουρκική εισβολή - Χριστοδουλίδης: «Η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 37% της πατρίδας μας»

20/07/2026

Το δικό του μήνυμα για τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος «κείται πλησίον»: Το μήνυμα του Νίκου Δένδια για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής

20/07/2026

Με αφορμή τα 52 χρόνια από την εισβολή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επαναλαμβάνει τη στήριξη της Αθήνας και το δόγμα της έμπρακτης εθνικής ετοιμότητας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ