ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Έναρξη λειτουργίας του Europa Nostra Nicosia Hub

31/01/2024

Σε συνέχεια της υπογραφής του μνημονίου συναντίληψης στις 12 Οκτωβρίου 2023 για τη δημιουργία του Europa Nostra Nicosia Hub, του δικτύου για την προστασία της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2024 η πρώτη επίσημη συνεδρία του δικτύου στα γραφεία του Δήμου Λευκωσίας.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκε και αποφασίστηκε ο τρόπος λειτουργίας του δικτύου και καταρτίστηκε σχέδιο δράσης με ενέργειες οι οποίες είναι ευθυγραμμισμένες με τις προτεραιότητες και τους στόχους της Europa Nostra. 
 
Οι δράσεις θα επικεντρωθούν στην προώθηση της αριστείας και των βέλτιστων πρακτικών που σχετίζονται με τη διαφύλαξη και προβολή τόσο της υλικής όσο και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου και της κοντινής γειτονίας. Περαιτέρω θα προωθήσει τη διασυνοριακή πολιτιστική ανταλλαγή και συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή με εμπλοκή ενδιαφερόμενων μερών της πολιτιστικής κληρονομιάς τόσο εντός της Κύπρου, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και γενικότερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Το δίκτυο στην Κύπρο εκπροσωπείται από το Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, την κυρία Ανδρούλα Βασιλείου – Πρώην Επίτροπο για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό και Αντιπρόεδρο της Europa Nostra, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κύριο Τάσο Χριστοφίδη, τον εκπρόσωπο του Cyprus Institute, καθηγητή κύριο Σταύρο Μαλά, εκπροσώπους του Ιδρύματος Λεβέντη κυρία Λουκία Χατζηγαβριήλ και κυρία Αγνή Πετρίδου και υπηρεσιακούς εκπροσώπους. 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δήμος Λεμεσού: Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η πληρωμή δημοτικού τέλους ακίνητης Ιδιοκτησίας

05/09/2024

Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι έχουν σταλεί οι λογαριασμοί για το Δημοτικό Τέλος Ακίνητης Ιδιοκτησίας για το έτος 2024 και είναι πληρωτέοι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Στους λογαριασμούς εμφανίζονται και τυχόν καθυστερήσεις προηγούμενων χρόνων. Μετά την ημερομηνία αυτή, θα επιβληθεί επιβάρυνση ύψους 10%.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του έργου Λιμάνι Μαρίνα Λάρνακας - Οι τελευταίες εξελίξεις

03/09/2024

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 30/08/2024 συνεδρία της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά

03/09/2024

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέστη χθες στο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη, στα Χανιά της Κρήτης, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών του μνημόσυνου, κατά το οποίο ήταν ο κύριος ομιλητής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παράνομη κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου – Συνελήφθησαν δύο 23χρονοι

03/09/2024

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά τα αδικήματα της παράνομης κατοχής, μεταφοράς και χρήσης πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών, καθώς επίσης και ρίψης πυροβολισμών, η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη δύο προσώπων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης ληστείας.

03/09/2024

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης ληστείας που διαπράχθηκε στις 30/08/2024 σε βάρος 18χρονου στην Αγία Νάπα, η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη δύο προσώπων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
TEPAK: Τρία Χάλκινα Μετάλλια στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα

29/08/2024

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, το Τμήμα Χρηματοοικονομικής, Λογιστικής και Διοικητικής Επιστήμης (ΧρηΛοΔΕ) της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) ανακοινώνει μια εξαιρετική επιτυχία για τη χώρα μας στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα 2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας: Σε πλήρη συνεννόηση με την αστυνομία για τις ανήλικες

29/08/2024

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε πλήρη συνεργασία με την Αστυνομία σε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών που βρίσκονται υπό τη Νομική Φροντίδα του Διευθυντή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έκτη σύλληψη στην επαρχία Αμμοχώστου για την υπόθεση επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης

29/08/2024

Στη σύλληψη ακόμη ενός υπόπτου προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, σε σχέση με την επίθεση και σοβαρό τραυματισμό, που υπέστη 17χρονος, το περασμένο Σάββατο, 24 Αυγούστου, στην επαρχία Αμμοχώστου. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόεδρος της Βουλής: Υποδέχθηκε σήμερα τα μέλη της αποστολής της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας

28/08/2024

Η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου με βαθιά συγκίνηση και θαυμασμό υποδέχθηκε σήμερα στη Βουλή τα μέλη της αποστολής της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας που συμμετείχε στους 33ους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και τους συνεχάρη για τις επίπονες προσπάθειες που καταβάλλουν ακούραστα για να τιμήσουν την πατρίδα μας σε διεθνές επίπεδο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συναντήσεις Γυναικών στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας

28/08/2024

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε μια σειρά συναντήσεων γυναικών, που διοργανώνονται στο πλαίσιο του έργου ΚΕΕΑΕΔ, με στόχο την προσωπική και επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών της Λευκωσίας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ