ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Την νέα λαϊκή υπαίθρια αγορά εγκαινίασε επίσημα ο Δήμος Λεμεσού
Η νέα λαϊκή υπαίθρια αγορά της πόλης μας, λειτούργησε στον νέο χώρο στις 7 Ιανουαρίου 2023 και πρόκειται για ένα έργο συνολικού κόστους €628,000, που σχεδιάστηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου με δημοτικά κεφάλαια.
«Αδιαπραγμάτευτος στόχος του Δήμου Λεμεσού είναι η στήριξη των παραγωγών του τόπου μας και η δημιουργία προϋποθέσεων για εξυπηρέτηση των δημοτών μας με φρέσκα, ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, κατευθείαν από τον ντόπιο παραγωγό. Η λαϊκή υπαίθρια αγορά συνάδει πλήρως με την πολιτική του Δήμου Λεμεσού για σύγχρονες, αναβαθμισμένες υποδομές που να εξυπηρετούν τους δημότες και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους» ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης κατά την διάρκεια των εγκαινίων της νέας λαϊκής υπαίθριας αγοράς, στην οδό Γιώργου Θυρώτου.
.jpg)
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ.Πέτρος Ξενοφώντος, ο οποίος ανέφερε ότι «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αποδέχθηκα την πρόσκληση του Δήμαρχου Λεμεσού να τελέσω τα εγκαίνια της Δημοτικής Λαϊκής Αγοράς του Δήμου, ενός έργου που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών στον τόπο μας, προς όφελος των παραγωγών μας αλλά και των ίδιων των καταναλωτών.»

Η λαϊκή υπαίθρια αγορά Λειτουργεί με απόλυτη προσήλωση στις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας περί λειτουργίας Λαϊκών Αγορών, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στα προϊόντα που πωλούνται και στους δικαιούχους πωλητές. Διαθέτει 104 θέσεις για παραγωγούς, όλες στεγασμένες με μόνιμα στέγαστρα, και με υποδομές φωτισμού και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Ο χώρος διαθέτει επίσης γραφεία, καφενείο και αποχωρητήρια. Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της Αγοράς, ο Δήμος προχώρησε σε διευθετήσεις για ικανοποιητικό αριθμό δωρεάν χώρων στάθμευσης στην παρακείμενη περιοχή.

Ο κ. Νικολαΐδης ευχαρίστησε τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος, τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της Αγοράς, τον εργολάβο του έργουA.N. CHRISTOU CONSTRUCTIONS, τους λειτουργούς της Αγοράς και τον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΑΡΗ Λεμεσού, για τη συνεργασία τους σε σχέση με την διαμόρφωση των υποδομών της Αγοράς. Ευχαρίστησε επίσης τους συμπατριώτες μας παραγωγούς από τη Λεμεσό και απ΄ όλη την Κύπρο, αλλά και τις χιλιάδες των συμπολιτών μας που αγκάλιασαν τη νέα Λαϊκή Αγορά του Δήμου από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της επισημαίνοντας ότι «Αυτό αποτελεί για μας την καλύτερη ενθάρρυνση για να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε συνεχώς τη νέα λαϊκή υπαίθρια Αγορά».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κάλλας: Καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Συρία - «Η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή»
Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των μεταβατικών συριακών αρχών και των ΣΔΔ είναι ένα καθοριστικό βήμα προκειμένου η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα της σιδηροδρομικής τραγωδίας - Στους 40 οι νεκροί
Στους 40 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Ανδαλουσίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ζελένσκι: «Είμαστε σε επαγρύπνιση - Η Ρωσία ετοιμάζεται για μαζική επίθεση»
«Κάθε περιοχή πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί γρήγορα και να υποστηρίξει τον λαό μας».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Κανένα σχόλιο» για στρατιωτική επέμβαση
Ερωτώμενος αν θα προχωρήσει με τα σχέδια να επιβάλει δασμούς στις ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για τη Γροιλανδία, απάντησε: «Ναι, 100%».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βασικός στόχος η σύγκληση της άτυπης διευρυμένης για Κυπριακό
Προσερχόμενος σε εκδήλωση στη Λευκωσία και κληθείς να σχολιάσει ότι φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο σύγκλησης μιας πενταμερούς.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό Δανίας ο Χριστοδουλίδης - Αποφάσεις για Γροιλανδία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία των κρατών “είναι αδιαπραγμάτευτη και ισχύει και στην παρούσα φάση”.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώσεις τον Μάρτιο για μέτρα στις Κεντρικές Φυλακές, είπε ο Φυτιρής στη Βουλή
Σε ανακοίνωση λήψης μέτρων για αντιμετώπιση προβλημάτων στις Κεντρικές Φυλακές θα προχωρήσει μέχρι τέλος Μαρτίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Κώστας Φυτιρής.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ για Λιμάνι-μαρίνα: «Η Λάρνακα αναμένει χωρίς ανταπόκριση»
Έντονο προβληματισμό για την απουσία ξεκάθαρης κυβερνητικής στρατηγικής σε σχέση με το έργο της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας εκφράζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ασκώντας κριτική στη διαχείριση ενός έργου που, όπως σημειώνει, παραμένει στάσιμο παρά τη σημασία του για την αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: 39 νεκροί, 150 τραυματίες, οι 25 σοβαρά, έως τώρα από τον εκτροχιασμό τρένων υψηλής ταχύτητας
«Εξαιρετικά παράξενο» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών Óσκαρ Πουέντε της Ισπανίας το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην Ανδαλουσία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραλίμνι: Διέρρηξαν οικία και απέσπασαν €100.000
Διέρρηξαν οικία στο Παραλίμνι παίρνοντας μαζί τους €100.000.