ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Πιο ψηλά ο πήχης πλέον για τα προσόντα των υποψηφίων

21/11/2023

Άρχισαν εδώ και καιρό οι κομματικές διεργασίες για καταρτισμό των ψηφοδελτίων για τις εκλογές του 2024. Εκλογές που όπως δείχνουν τα πράγματα θα διεξαχθούν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της ταυτόχρονης διεξαγωγής Ευρωεκλογών και εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της εφαρμογής της νέας νομοθεσίας για την Τ.Α..

 

Γράφει ο Στέλιος Στυλιανού

Πέραν των πάνω συνθηκών, ένα άλλο φαινόμενο που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των κομμάτων και των υποψηφίων είναι οι καθημερινές αναφορές σε διαφθορά και διαπλοκή από όλα σχεδόν τα δώματα της κοινωνίας μας.

Στα χέρια των κομμάτων και των υποψηφίων είναι πλέον, να βρούνε τρόπους για ανάσχεση του κλίματος και να προσέλθει ο κόσμος στις κάλπες.

Έχω την άποψη ότι οι ηγεσίες των κομμάτων θα πρέπει να θέσουν από νωρίς κώδικα δεοντολογίας και διαφάνειας στους υποψηφίους που θα βάλουν στα ψηφοδέλτια τους.

Ένας κώδικας που θα στέλνει τα μηνύματα ότι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν ως πρώτη έγνοια τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας μας.

Τέτοια στοιχεία κατά καιρούς εξαγγέλλουν τα διάφορα κόμματα, αλλά στο τέλος μένουν στα λόγια.

Σήμερα πλέον πρέπει επιτέλους να είναι πρώτη προτεραιότητα όλων μας η απαίτηση από τους μελλοντικούς μας εκπροσώπους, πρώτοι αυτοί, να δώσουν το παράδειγμα ότι μπαίνουμε στην εποχή της διαφάνειας.

Οι πολίτες σήμερα χαλαρώνοντάς τις κομματικές τους εξαρτήσεις κρίνουν καθημερινά την κάθε μας κίνηση.

Η προεκλογική περίοδος δεν είναι πλέον αρκετή για κανένα πολιτικό και ούτε είναι το μοναδικό κριτήριο επιλογής των πολιτών.
Οι πολιτικοί και τα κόμματα λογοδοτούν καθημερινά και το βαρόμετρο της κοινής γνώμης καταγράφει καθημερινά και όλες τις ώρες τις συμπεριφορές του καθενός.

Τα δημόσια πρόσωπα πλέον κρίνονται και από τις λεπτομέρειες στη συμπεριφορά τους και όχι κατά ανάγκη στις προεκλογικές ομιλίες ή/και συζητήσεις.

Κανένας πλέον δεν έχει το αλάθητο αλλά ούτε παραμένεις στο απυρόβλητο της κριτικής των πολιτών.

Από την άλλη όμως θα πρέπει και οι πολίτες με τη ψήφο τους να στέλνουν στη πολιτική άτομα με καθαρές θέσεις και πάνω από όλα καθαρά χέρια.

Άτομα που δεν μασούν τα λόγια τους αναλόγως ακροατηρίου, ή για χάριν μερικών ψήφων, άτομα με όραμα, θέσεις, διαχρονική παρουσία και όχι γυρολόγους των κομμάτων και ευκαιριακούς και αυτόκλητους
σωτήρες.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πότε θα καταβληθεί ο 12ος και ο 13ος μισθός;

03/12/2025

Στις 29/12/2025 θα καταβληθούν οι 13οι μισθοί μετά από έγκριση του Υπουργού Οικονομικών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
New York Times: Υπόμνημα της FDA συνδέει θανάτους παιδιών με τα εμβόλια COVID-19

03/12/2025

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) υποστηρίζει σε εσωτερικό υπόμνημα ότι τουλάχιστον 10 παιδιά είναι πιθανόν να πέθαναν λόγω του εμβολιασμού τους κατά της COVID-19.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έρχονται αλλαγές στο αφορολόγητο και στις φορολογικές κλίμακες

03/12/2025

Περαιτέρω αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος από τις €21.500 που προτείνεται στη φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς και αλλαγή των φορολογικών κλιμάκων, ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και ορισμένα κόμματα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκ για κάτοικο Λάρνακας: Εντόπισε στη βαλίτσα νεκρού συγγενή του πιστόλι και χειροβομβίδες

03/12/2025

Χειροβομβίδες, εκρηκτικά, πυρομαχικά και ένα πιστόλι εντόπισε ανάμεσα σε άλλα, πολίτης της Λάρνακας σε βαλίτσα νεκρού συγγενή του και τα παρέδωσε στην Αστυνομία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θύμα διαφημιστικής απάτης 71χρονη στην Πάφο - Της άδειασαν τον τραπεζικό της λογαριασμό

03/12/2025

Κάτοικος Πάφου, προχώρησε σε καταγγελία τον περασμένο Σεπτέμβριο αφού ακολούθησε διαδικτυακή διαφήμιση, μέσω της οποίας εμφανιζόταν πρόσωπο να προωθεί δήθεν κρατική επενδυτική πλατφόρμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπρια εγκατάσταση έξυπνων μετρητών τον Δεκέμβριο

03/12/2025

Συνεχίζεται για όλο τον Δεκέμβριο η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε Παγκύπρια βάση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ Λεμεσού και Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή σύσκεψη για καίρια ζητήματα

02/12/2025

O Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού κ. Γιάννης Τσουλόφτας μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα Διευθυντικά Στελέχη του Οργανισμού, είχαν την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου συνάντηση με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Χαράλαμπο Χριστοφίνα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές των Υπουργείων και Υφυπουργείων – Aυτή είναι η λίστα με τα ονόματα

02/12/2025

Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές των Υπουργείων και Υφυπουργείων μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αιτήματα Αρμεύτη: Κάμερες σε πάρκα και αύξηση αστυνόμευσης στη Λεμεσό

02/12/2025

Θέματα που άπτονται της αστυνόμευσης και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών απασχόλησαν πρωινή σύσκεψη μεταξύ των δημοτικών αρχών της Λεμεσού και του νέου Αστυνομικού Διευθυντή στην πόλη, Στέλιου Αριστείδου.


Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ