ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



H Άννα Βίσση ανακηρύχθηκε σε επίσημη Πρέσβειρα του Λάρνακα 2030

21/11/2023

Με μεγάλο ενθουσιασμό και τιμή το Λάρνακα 2030 ανακήρυξε και επίσημα την πιο προβεβλημένη πολίτη της Λάρνακας, την απόλυτη Άννα Βίσση, σε Πρέσβειρα της υποψηφιότητας της πόλης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2030!

 

Η πρόταση έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Διοικητικό Συμβούλιο του Λάρνακα 2030 και προς μεγάλη χαρά του Οργανισμού η Άννα Βίσση είπε χωρίς ενδοιασμό ένα μεγάλο ναι! Η στήριξη και η συμπόρευση μιας προσωπικότητας αυτού του εκτοπίσματος στον χώρο της μουσικής, ενός ατόμου τόσο επιδραστικού και αγαπητού σε παγκόσμια κλίμακα, είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο εφόδιο στην προσπάθεια να στεφθεί η Λάρνακα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης!

 

Η ανακήρυξη της Άννας Βίσση έγινε την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 στις 11:15 π.μ. στην παρουσία της Προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου, του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, του Προέδρου του Λάρνακα 2030 κ. Ντίνου Λευκαρίτη και της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Οργανισμού κ. Κέλλυς Διαπούλη. Ο κ. Λευκαρίτης προσέφερε στην Άννα Βίσση τη χρυσή καρφίτσα που θα φέρει ως Πρέσβειρα του Λάρνακα 2030. Το κόσμημα, που έχει σχεδιαστεί ειδικά από τη διακεκριμένη σχεδιάστρια κ. Δήμητρα Λαζάρου, συνδυάζει στοιχεία από το λογότυπο του Οργανισμού, όψεις της φυσιογνωμίας της πόλης, αλλά και ψηφίδες από τη συναρπαστική καλλιτεχνική πορεία της ίδιας της Άννας Βίσση, εκφράζοντας μ’ αυτό τον τρόπο μια δυναμική και άκρως ελπιδοφόρα σύζευξη. Η ανακήρυξη της Άννας Βίσση ως Πρέσβειρα του Λάρνακα 2030 έγινε στην εξέδρα του Μαραθωνίου της Λάρνακας στις Φοινικούδες. 

 

Λίγο αργότερα, στις 11:45 π.μ. συγκεκριμένα, η Άννα Βίσση έτρεξε ως επικεφαλής της Ομάδας του Λάρνακα 2030 στον 6ο Radisson Blue Διεθνή Μαραθώνιο της Λάρνακας. Η παρουσία της Άννα Βίσση έδωσε και έμπρακτα το μήνυμα της συμπόρευσης και της στήριξης του Λάρνακας 2030, όχι μόνο στον Μαραθώνιο της Λάρνακας -σ’ αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και της συμμετοχικότητας- αλλά και στον άλλο μεγάλο μαραθώνιο προς την κατάκτηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης!

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί οι δύο πιλότοι του F-4 Phantom μετά την συντριβή του αεροσκάφους

05/09/2026

Οι δύο χειριστές του μαχητικού αεροσκάφους της 117 Πτέρυγας Μάχης δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη λίγο πριν από την προσγείωση, κόπηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες μπροστά σε εκατοντάδες θεατές.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συντριβή μαχητικού F-4 Phantom στο Athens Flying Week – Αγνοείται η τύχη των δύο χειριστών

05/09/2026

Ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη μπροστά σε εκατοντάδες θεατές στο αεροπορικό σόου της Τανάγρας, χωρίς να έχει εντοπιστεί ένδειξη ενεργοποίησης των καθισμάτων εκτόξευσης, ενώ ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ακύρωσε το πρόγραμμά του στη ΔΕΘ και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Οξυγόνο» για την Αγία Φύλα - Προανήγγειλε έργο για την κίνηση στη Λεμεσό η υπ. Μεταφορών

04/09/2026

Η Υπουργός Μεταφορών Εύη Τσολάκη επισκέφθηκε την περιοχή της Αγίας Φύλας στη Λεμεσό, ανακοινώνοντας την έναρξη ενός έργου που θεωρείται μικρό σε μέγεθος αλλά κρίσιμο για την αποσυμφόρηση του παρακαμπτηρίου, ενώ ο Δήμαρχος Λεμεσού έθεσε στο τραπέζι το μεγαλύτερο ζητούμενο, τον βόρειο παρακαμπτήριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Στους 12 οι νεκροί μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη σορών

04/09/2026

Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε την ανάσυρση δύο ακόμη σορών, ενώ οι έρευνες για τους 16 αγνοούμενους συνεχίζονται αδιάλειπτα με την υποστήριξη της Τουρκίας, καθώς οι συγγενείς παραμένουν στην πύλη του λιμανιού της Κερύνειας αναμένοντας νέα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΚΕΛ κατά Καρούσου: «Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου δεν εμφανίστηκαν σήμερα»

04/09/2026

Το κόμμα απαντά στην επιστολή του Προέδρου του ΕΟΑ Αμμοχώστου προς τον Υπουργό Υγείας, υπενθυμίζοντάς του τη θητεία του στο Υπουργικό Συμβούλιο και κατηγορώντας τον ΔΗΣΥ για «προκλητική» στάση σε προηγούμενη διαμαρτυρία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κόστα: «Η επανένωση της Κύπρου βασικό ζήτημα σε μια ενωμένη Ευρώπη»

04/09/2026

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τη στήριξη της ΕΕ στο Κυπριακό, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για το κρίσιμο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2028-2034.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Θα σε βρίσκουμε σε κάθε χρώμα»: Συγκίνηση στην κηδεία του Ντίμη Μαυρόπουλου στη Λεμεσό

03/09/2026

Με χρώματα αντί για πένθιμο μαύρο, τέσσερις κόρες, φίλοι, συνεργάτες και εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτησαν την Πέμπτη τον επιχειρηματία και θρύλο του κυπριακού ράλι, Ντίμη Μαυρόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο στη θαλασσοταραχή του Κάβο Γκρέκο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
761 λεωφορεία «πέρασαν» τους ελέγχους, 40 «κόπηκαν» ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

03/09/2026

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών ενημερώθηκε την Πέμπτη ότι ο στόλος σχολικών λεωφορείων είναι έτοιμος να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς περίπου 25.000 μαθητών, ενώ ξεχωριστό ζήτημα προβληματισμού παρέμεινε η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων μαθητών εντός των οχημάτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Άδεια «μαϊμού» για τον καπετάνιο, άκυρο πιστοποιητικό για το πλοίο

03/09/2026

Ο πλοίαρχος του βυθισμένου φέρι φέρεται να απέκτησε άδεια πλοιάρχου από την Ονδούρα έναντι 3.500 δολαρίων μέσω επαφών στην Ελλάδα, ενώ το πιστοποιητικό ασφαλείας του σκάφους από τον τουρκικό νηογνώμονα Turk Loydu εμφανίζεται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων ως «άκυρο».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης: Στις 9 Σεπτεμβρίου η συνάντηση των δύο ηγετών, «αμείωτη» η αποφασιστικότητα ενόψει Δεκεμβρίου

03/09/2026

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το πρόγραμμα των επαφών στο Κυπριακό τις επόμενες ημέρες, επανέλαβε τη «βαθιά θλίψη» για το ναυάγιο στην κατεχόμενη Κερύνεια και ξεκαθάρισε ότι τα διεθνή εντάλματα σύλληψης για τις δολοφονίες Ισαάκ-Σολωμού δεν αφορούν τον διάλογο των δύο ηγετών.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ