ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
100 χρόνια μαγείας Disney στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023
56 μουσικοί, σημαντικοί τραγουδιστές του West End και η Νάντια Μπουλέ στη σκηνή του ΔΘ Λευκωσίας.

100 χρόνια περιπέτειας, 100 χρόνια συναισθημάτων, 100 χρόνια μαγείας Disney! Από την ίδρυση της το 1923, η Walt Disney Company έχει ενσωματώσει τη φαντασία, τη μαγεία και τα μεγάλα συναισθήματα σε μια σχεδόν βιωματική εμπειρία. Γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν με τις ταινίες της. Παιδιά και γονείς γέλασαν παρέα, συγκινήθηκαν, έμαθαν να πιστεύουν στον εαυτό τους και να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους. Να ακολουθούν τα όνειρά τους, με οποιοδήποτε κόστος είτε κάτω από τη θάλασσα είτε στα βάθη της ζούγκλας είτε σε ένα παιδικό δωμάτιο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023 παρουσιάζει μια συναυλία που αποτελεί μέρος των επίσημων εορτασμών για τα 100 χρόνια της Disney. Εκατό χρόνια μαγείας με τραγούδια και μουσικά θέματα από τις πιο αγαπημένες ταινίες της Disney που ζωντανεύουν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας από μια ορχήστρα 56 μουσικών και σημαντικούς τραγουδιστές του West End. Η
συναυλία αποτελεί μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία με φόντο ταινίες που έμαθαν σε μικρούς και μεγάλους να ονειρεύονται, όπως: “Alladin”, “Lion King”, “Little Mermaid”, “Frozen”, “Beauty and the Beast”, “Mary Poppins” και “Encanto”.

Τη μουσική παράσταση σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μαλισσόβας και πρωταγωνιστούν οι Ben Forster (The Phantom of the Opera), Louise Dearman (Wicked), Rachel John (Hamilton), Luke Bayer (Everybody's Talking About Jamie), Andrian Hansel (Guys and Dolls) και η Νάντια Μπουλέ σε διπλό ρόλο, στην παρουσίαση και στο τραγούδι.
Διεύθυνση Ορχήστρας: Δημοσθένης Φωτιάδης
Ensemble: Πάνος Παταγιάννης - Μαρία Παπαδοπούλου - Δανάη Τσιρώνη -
Ραφαήλ Κριτούλης
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου το Σάββατο 25/11, στις 20:00 και την Κυριακή 26/11, στις 11.30 και στις 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.
Εισιτήρια: bit.ly/NIF23_tickets , στα καταστήματα Stephanis κι από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα- Παρασκευή 10:00-13:00).
Εισιτήρια:
ΖΩΝΗ Α €70 /€65
ΖΩΝΗ Β €55/ €50
ΖΩΝΗ Γ €40/ €35
ΖΩΝΗ Δ €25/ €20
Διάρκεια: 120΄
Για πληροφορίες: 22797979 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00).
Ταυτότητα του Φεστιβάλ
Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art
Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η εταιρεία ECOMMBX.
Θεσμικός χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού, Κυπριακή Δημοκρατία
Αργυρός χορηγός: Στέγη Ωνάση, Deloitte Legal
Χάλκινος χορηγός: Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο
Χορηγός φιλοξενίας: The Classic Hotel
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ'
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φαντασμαγορικό φινάλε για το 20ό Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας (ΦΩΤΟ)
Σε μια νύχτα γεμάτη μαγεία, χρώμα και θέαμα, έπεσε η αυλαία του 20ού Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Αγίας Νάπας. Η Κεντρική Πλατεία «Γιώργος Σεφέρης» κατακλύστηκε από χιλιάδες θεατές που απόλαυσαν ένα εντυπωσιακό φινάλε, όπου η τέχνη, ο ρυθμός και το φως στη σκηνή ενώθηκαν σε μια μεγαλειώδη γιορτή πολιτισμού.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Έρχεται η 1η Γιορτή Κυπριακής Αγελάδας στο Ακρωτήρι
Η 1η Γιορτή Κυπριακής Αγελάδας αποτελεί μια ευκαιρία για όλη την οικογένεια να γνωρίσει από κοντά την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της Κύπρου, να διασκεδάσει και να στηρίξει την προσπάθεια για τη διατήρηση της κυπριακής αγελάδας.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λεμεσός: Εκδήλωση μνήμης για τα ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενήθηκαν στην Ελλάδα (1974–1979)
Ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ασυνόδευτων Φιλοξενηθέντων Παιδιών στην Ελλάδα 1974-1979, διοργανώνει εκδήλωση με στόχο την ανάδειξη μιας άγνωστης, αλλά εξαιρετικά σημαντικής ιστορικής πτυχής της κυπριακής προσφυγικής κρίσης, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την τουρκική εισβολή του 1974.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Erasmus+ Festival 2025: Μια Ευρωπαϊκή Γιορτή στη Λευκωσία - "Μαθαίνουμε, Δημιουργούμε, Συνεργαζόμαστε"
Ο Δήμος Λευκωσίας και το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης διοργανώνουν το «Erasmus+ Festival», στο πλαίσιο των επιτυχημένων #ErasmusDays, το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2025, στη Λεωφόρο Μακαρίου, Πλατεία Σπυριδάκη, από τις 16:00 μέχρι τις 20:00.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Νέος Πολιτιστικός Θεσμός της Λεμεσού: «Μουσικές Συναντήσεις - Κλασικής και Σύγχρονης Έμπνευσης»
Έναν νέο πολιτιστικό θεσμό, τις «Μουσικές Συναντήσεις - Κλασικής και Σύγχρονης Έμπνευσης», εγκαινιάζει ο Δήμος Λεμεσού. Πρόκειται για έναν κύκλο μουσικών παραστάσεων που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη μουσική δημιουργία στη Λεμεσό και την Κύπρο.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Περπατώ για τη Δέσποινα 2025»: Φιλανθρωπική πορεία στη Λάρνακα για ευαισθητοποίηση σχετικά με τη θαλασσαιμία
Ο Pascal Private English School σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Αντιαναιμικό Σύνδεσμο Λάρνακας, διοργανώνουν τη φιλανθρωπική εκδήλωση «Περπατώ για τη Δέσποινα 2025», την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2025, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενίσχυση του αγώνα ενάντια στη θαλασσαιμία.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λάρνακα: Πορεία Περηφάνιας «Περπατώ με τους Ρευματοπαθείς»
Ο Σύνδεσμος Ρευματοπαθών Κύπρου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ρευματοπαθειών και σας προσκαλεί στην πορεία «Περπατώ με τους Ρευματοπαθείς», το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, στις 16:00, στον πεζόδρομο του παραλιακού μετώπου Φοινικούδων στη Λάρνακα (έναρξη από την Πλατεία Ευρώπης).
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λεμεσός: Κατάμεστο το Παττίχειο Θέατρο για την παράσταση «Μέχρι να Μείνω» υπέρ των αδέσποτων ζώων
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Μέχρι να Μείνω», την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ζώων.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δείπνο Αγάπης: Μια βραδιά προσφοράς και χαράς στον Ι.Ν. Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Λεμεσό
Η αγάπη στρώνει τραπέζι στην αυλή της εκκλησίας του Ι.Ν. Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Λεμεσό και σας προσκαλεί σε μια μοναδική βραδιά γεμάτη ζεστασιά, προσφορά και μουσική.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας γιορτάζει το κυπριακό κρασί
Από φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025 αποκτά… γεύση κυπριακού κρασιού.