ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πάρθηκαν αποφάσεις για τη δυσοσμία στη Λάρνακα
Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 σύσκεψη για τα προβλήματα δυσοσμίας που δημιουργούνται από την μετακίνηση κοπριάς αυτή την περίοδο από κτηνοτροφικά υποστατικά της ευρύτερης περιοχής Λάρνακας και την τοποθέτηση της σε χωράφια.
.jpg)
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου Λάρνακας και σε αυτήν έλαβαν μέρος Βουλευτές Λάρνακας, οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικοί Γραμματείς από τους Δήμους Λάρνακας, Αραδίππου, Λιβαδιών και Δρομολαξίας – Μενεού, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, Λειτουργοί του Τμήματος Περιβάλλοντος, Τμήματος Γεωργίας, Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και Λειτουργοί του Δήμου Λάρνακας.
Κατά την συνάντηση εκφράστηκε η ανησυχία όλων των τοπικών παραγόντων της Επαρχίας Λάρνακας για το φαινόμενο της δυσοσμίας, το οποίο και φέτος είναι έντονο και ζητήθηκε από τα αρμόδια Τμήματα του Κράτους να λάβουν επιτέλους άμεσα μέτρα.
Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε να εφαρμοστούν τα ακόλουθα:
- Όπως συνεχιστεί ο έλεγχος από τους αρμόδιους Λειτουργούς στα χωράφια και στα κτηνοτροφικά υποστατικά ώστε να εντοπιστούν αυτοί που δεν συμμορφώνονται και να γίνονται καταγγελίες.
- Να τροποποιηθεί η υφιστάμενη νομοθεσία με όρους που θα αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας των κτηνοτροφικών αποβλήτων που προέρχονται από τις φάρμες, και να περιληφθούν αυστηρότερες ποινές στους κτηνοτρόφους και γεωργούς που δεν συμμορφώνονται.
- Επειδή όπως διαπιστώθηκε τα κτηνοτροφικά απόβλητα (κοπριά) που τοποθετείται στα χωράφια είναι σε υγρή μορφή (αχώνευτη) έγινε εισήγηση για άμεση ενσωμάτωση της στο έδαφος και όχι σε 24 ώρες όπως ισχύει σήμερα ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα δυσοσμίας στους γύρω Δήμους και Κοινότητες.
- Να καθοριστεί χρονική περίοδος εντός του μηνός Οκτωβρίου κατά την οποία θα γίνεται η τοποθέτηση της κοπριάς στα χωράφια ώστε να μην παρατείνεται το πρόβλημα.
- Να ενημερώνονται έγκαιρα οι τοπικές αρχές από τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς για την τοποθέτηση των κτηνοτροφικών αποβλήτων στα χωράφια ώστε να προβαίνουν και αυτές στους απαραίτητους ελέγχους.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Πάφου 36χρονος Πολωνός για υπόθεση απαγωγής
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Πάφου326χρονος άνδρας κατά την άφιξή του στην Κύπρο, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές της Πολωνίας για υπόθεση απαγωγής.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠτΔ: Θα διαθέσει για 12 μήνες τις εισφορές του σε ευαγή ιδρύματα εις μνήμη των γονιών του
Τη μηναία του αποζημίωση που προβλέπεται για τη 18ετή υπηρεσία του στο δημόσιο, ως διπλωμάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών, θα διαθέσει σε έξι οίκους στέγασης ή κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, για τους 12 επόμενους μήνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα τηλεφωνική απάτη απόσπασης χρημάτων: Οι συστάσεις της Αστυνομίας
Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό, μετά από καταγγελίες σχετικά με ύποπτα πρόσωπα, τα οποία επικοινωνούν με πολίτες στην ελληνική γλώσσα και παριστάνουν τους λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Υπηρεσίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα απάτη με κρυπτονομίσματα: Τους αρπαξαν 60.000 ευρω συνολικά
Νέες καταγγελίες απάτης μέσω διαδικτύου, που αφορά σε δήθεν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, διερευνά η Αστυνομία και συγκεκριμένα το ΤΑΕ Λευκωσίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρέθηκε το σημείο έναρξης και τα αίτια της φωτιάς στη Λεμεσό από τους Αμερικανούς
Το ακριβές σημείο της έναρξης της φωτιάς στην ορεινή Λεμεσού και τα αίτιά της έχει εντοπίσει η ομάδα εμπειρογνώμων από τις ΗΠΑ η οποία ειδικεύεται στην διερεύνηση πυρκαγιών.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Τουρκία δίνει άδεια για Θεία Λειτουργία στη Μονή Σουμελά τον Αύγουστο
Οι τουρκικές αρχές έδωσαν άδεια για να τελεστεί η Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα στα «Εννιάμερα της Παναγίας», το Σάββατο 23 Αυγούστου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγές στο δημόσιο σχολείο: Οι δράσεις του Υπουργείου για τη νέα σχολική χρονιά
Το δημόσιο σχολείο αλλάζει και αλλάζει για να δίνει σε κάθε παιδί τη δύναμη να προχωρήσει, αναφέρει η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, ανακοινώνοντας σειρά δράσεων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Συναντά τους Αμερικανούς εμπειρογνώμονες ο ΠτΔ
Με την ομάδα των Αμερικανών εμπειρογνωμόνων για τα θέματα των πυρκαγιών πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο Προεδρικό Μέγαρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαζωνάκης: “Δεν πάσχω από κανένα ψυχικό νόσημα που να χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας”
Δημόσια τοποθετήθηκε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης, μετά την εισαγωγή του στο Δρομοκαΐτειο, σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενεργοποιήθηκε το «ΝΕΑΡΧΟΣ» για αγνοούμενο χειριστή Jet Ski
Αγνοούμενο χειριστή jet ski στη θαλάσσια περιοχή του Μαζωτού της επαρχίας Λάρνακας εντόπισε και διέσωσε την Κυριακή η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία.