ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που αναγέρθηκε στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ

08/09/2023

Με σεβασμό και συγκίνηση, η Λεμεσός απέτινε ελάχιστο φόρο τιμής στους αθλητές του ΓΣΟ και της πατρίδας μας γενικότερα που διαχρονικά αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου και της Ελλάδας, συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες του Έθνους. Στους αθλητές που με αυτοθυσία έδωσαν ψυχή και σώμα στους αγώνες για την ελευθερία.

 

Ο Δήμος Λεμεσού νιώθοντας βαθιά την ανάγκη να τιμήσει τους αθλητές που θέλησαν και μπόρεσαν να λυτρωθούν από τις μικρότητες και τις αδυναμίες της καθημερινότητας και έταξαν σαν σκοπό της ζωής τους να φυλάνε τις δικές τους Θερμοπύλες, αλύγιστοι και σταθεροί στις επάλξεις τους. Στους αθλητές που κατόρθωσαν να ακούσουν πραγματικά τη φωνή της συνείδησης τους και να δώσουν πραγματικό περιεχόμενο στη ζωή τους, καταφέρνοντας με την έντονη δράση τους να ξυπνήσουν την προσοχή των κατοπινών γενεών, ενέκρινε την ανέγερση ενός μνημείου στον ιστορικό χώρο του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου ΓΣΟ.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023 από την Πρόεδρο της Βούλης, κα Αννίτα Δημητρίου, τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Νίκο Νικολαΐδη, τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και την δωρήτρια του έργου κα Μαρία Γιωργαλλίδη.

«Το μνημείο αποτελεί φόρο τιμής και προς τον ήρωα Δήμαρχο της πόλης Χριστόδουλο Σώζο, ο οποίος ήταν εκ των ιδρυτών του ΓΣΟ, διετέλεσε και γραμματέας και αθλητής του συλλόγου και έχασε τη ζωή του στους Βαλκανικούς πολέμους, όπου απαίτησε να πολεμήσει ως απλός στρατιώτης. Τιμούμε τον Γρηγόρη Αυξεντίου, τον Μιχαλάκη Καραολή, τον Γιαννάκη Παπαϊωάννου, τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, τον Σωκράτη Σωκράτους, τον Αντώνη Παπαδόπουλο, τον Πανίκο Ιακώβου, όλους αυτούς και δεκάδες άλλους αθλητές της πατρίδας μας που άφησαν τους στίβους και τα γήπεδα για να ακολουθήσουν το κάλεσμα της πατρίδας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης.

Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι τα χρονικά των αγώνων του έθνους είναι γεμάτα από ιστορίες αθλητών που στην ακμή της νιότης τους, διαπνεόμενοι από τον πόθο για ελευθερία, έβαλαν στην άκρη τις ελπίδες τους και τους στόχους τους για αθλητικά επιτεύγματα και αφοσιώθηκαν στους αγώνες του έθνους, τονίζοντας ότι το μνημείο αυτό αποτελεί «διαχρονική υπόμνηση για όλους εμάς και φόρο τιμής σε όλους αυτούς».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί οι δύο πιλότοι του F-4 Phantom μετά την συντριβή του αεροσκάφους

05/09/2026

Οι δύο χειριστές του μαχητικού αεροσκάφους της 117 Πτέρυγας Μάχης δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη λίγο πριν από την προσγείωση, κόπηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες μπροστά σε εκατοντάδες θεατές.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συντριβή μαχητικού F-4 Phantom στο Athens Flying Week – Αγνοείται η τύχη των δύο χειριστών

05/09/2026

Ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη μπροστά σε εκατοντάδες θεατές στο αεροπορικό σόου της Τανάγρας, χωρίς να έχει εντοπιστεί ένδειξη ενεργοποίησης των καθισμάτων εκτόξευσης, ενώ ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ακύρωσε το πρόγραμμά του στη ΔΕΘ και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Οξυγόνο» για την Αγία Φύλα - Προανήγγειλε έργο για την κίνηση στη Λεμεσό η υπ. Μεταφορών

04/09/2026

Η Υπουργός Μεταφορών Εύη Τσολάκη επισκέφθηκε την περιοχή της Αγίας Φύλας στη Λεμεσό, ανακοινώνοντας την έναρξη ενός έργου που θεωρείται μικρό σε μέγεθος αλλά κρίσιμο για την αποσυμφόρηση του παρακαμπτηρίου, ενώ ο Δήμαρχος Λεμεσού έθεσε στο τραπέζι το μεγαλύτερο ζητούμενο, τον βόρειο παρακαμπτήριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Στους 12 οι νεκροί μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη σορών

04/09/2026

Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε την ανάσυρση δύο ακόμη σορών, ενώ οι έρευνες για τους 16 αγνοούμενους συνεχίζονται αδιάλειπτα με την υποστήριξη της Τουρκίας, καθώς οι συγγενείς παραμένουν στην πύλη του λιμανιού της Κερύνειας αναμένοντας νέα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΚΕΛ κατά Καρούσου: «Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου δεν εμφανίστηκαν σήμερα»

04/09/2026

Το κόμμα απαντά στην επιστολή του Προέδρου του ΕΟΑ Αμμοχώστου προς τον Υπουργό Υγείας, υπενθυμίζοντάς του τη θητεία του στο Υπουργικό Συμβούλιο και κατηγορώντας τον ΔΗΣΥ για «προκλητική» στάση σε προηγούμενη διαμαρτυρία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κόστα: «Η επανένωση της Κύπρου βασικό ζήτημα σε μια ενωμένη Ευρώπη»

04/09/2026

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τη στήριξη της ΕΕ στο Κυπριακό, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για το κρίσιμο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2028-2034.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Θα σε βρίσκουμε σε κάθε χρώμα»: Συγκίνηση στην κηδεία του Ντίμη Μαυρόπουλου στη Λεμεσό

03/09/2026

Με χρώματα αντί για πένθιμο μαύρο, τέσσερις κόρες, φίλοι, συνεργάτες και εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτησαν την Πέμπτη τον επιχειρηματία και θρύλο του κυπριακού ράλι, Ντίμη Μαυρόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο στη θαλασσοταραχή του Κάβο Γκρέκο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
761 λεωφορεία «πέρασαν» τους ελέγχους, 40 «κόπηκαν» ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

03/09/2026

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών ενημερώθηκε την Πέμπτη ότι ο στόλος σχολικών λεωφορείων είναι έτοιμος να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς περίπου 25.000 μαθητών, ενώ ξεχωριστό ζήτημα προβληματισμού παρέμεινε η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων μαθητών εντός των οχημάτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Άδεια «μαϊμού» για τον καπετάνιο, άκυρο πιστοποιητικό για το πλοίο

03/09/2026

Ο πλοίαρχος του βυθισμένου φέρι φέρεται να απέκτησε άδεια πλοιάρχου από την Ονδούρα έναντι 3.500 δολαρίων μέσω επαφών στην Ελλάδα, ενώ το πιστοποιητικό ασφαλείας του σκάφους από τον τουρκικό νηογνώμονα Turk Loydu εμφανίζεται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων ως «άκυρο».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης: Στις 9 Σεπτεμβρίου η συνάντηση των δύο ηγετών, «αμείωτη» η αποφασιστικότητα ενόψει Δεκεμβρίου

03/09/2026

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το πρόγραμμα των επαφών στο Κυπριακό τις επόμενες ημέρες, επανέλαβε τη «βαθιά θλίψη» για το ναυάγιο στην κατεχόμενη Κερύνεια και ξεκαθάρισε ότι τα διεθνή εντάλματα σύλληψης για τις δολοφονίες Ισαάκ-Σολωμού δεν αφορούν τον διάλογο των δύο ηγετών.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ