ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ



Ο Άγιος Αμβρόσιος τίμησε το σταφύλι και τα παράγωγά του

04/09/2023

Για 3η χρονιά ένα από τα πιο ξακουστά κρασοχώρια της Λεμεσού, ο Άγιος Αμβρόσιος, πραγματοποίησε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στην πλατεία του χωριού με τεράστια επιτυχία την καθιερωμένη γιορτή του παλουζέ. Μια γιορτή αφιερωμένη στο αμπέλι, το σταφύλι και τα παράγωγά του.

 

Γράφει η Έφη Μέφερη


Την έναρξη της εκδήλωσης σήμανε ο Κοινοτάρχης Αγίου Αμβροσίου κ. Στέλιος Γρηγορίου, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο λέγοντας πως το συγκεκριμένο φεστιβάλ αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για τον κόσμο, να γνωρίσει καλύτερα την κοινότητα, να έρθει πιο κοντά στην παράδοση και να γευτεί τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που φτιάχνονται από το σταφύλι. 


Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του έπαρχου Λεμεσού κ. Μάριου Αλεξάνδρου, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «μέσω τέτοιων εκδηλώσεων δίδεται η ευκαιρία να μάθουν οι νεότερες γενιές για τις ρίζες και τον πολιτισμό μας». Επιπρόσθετα τόνισε ότι «δίδεται η ευκαιρία για να ενισχυθούν οι δεσμοί των κατοίκων της υπαίθρου , τόσο των μόνιμων, όσο και των αποδήμων».


Συνέχισε με την παραδοχή ότι «η Κυβέρνηση αναγνωρίζει τις προσπάθειες που γίνονται από τις τοπικές αρχές, αφουγκράζεται τα προβλήματα και με τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναμένεται να δοθούν εξουσίες και αρμοδιότητες για ένα αποδοτικότερο τρόπο διοίκησης».  


Λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του την ομιλία του ο κ. Αλεξάνδρου ανακοίνωσε την ευχάριστη είδηση ότι η ανάπλαση του πυρήνα της κοινότητας, με τη λιθόστρωση δρόμων θα συνεχιστεί καθώς πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε το ποσό των 50.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσής παρασκευαζόταν επί τόπου κυπριακός παλουζές, ο οποίος προσφερόταν εντελώς δωρεάν στους παρευρισκόμενους, όπως επίσης φρέσκο σταφύλι και κρασί. Σε διάφορους πάγκους πωλούνταν νόστιμα παραδοσιακά προϊόντα, όπως λουκουμάδες, τσαμαρέλλα κλπ.


Η όμορφη αυτή μέρα τελείωσε με τραγούδια και χορό, ενώ το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών ενθουσίασαν ντόπιους και ξένους επισκέπτες που επέλεξαν να περάσουν την ημέρα τους με παλουζέ, κρασί αλλά και να απολαύσουν την πατροπαράδοτη φιλοξενία.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ'

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ξεκινά και επίσημα το 40ο Φεστιβάλ Λάρνακας - Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού

03/07/2025

Η πόλη της Λάρνακας γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του Φεστιβάλ Λάρνακας, ενός θεσμού που έχει καταστεί σημείο αναφοράς για το πολιτιστικό καλοκαίρι της Κύπρου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το "Παλίμψηστο" ζωντανεύει για τρίτη χρονιά στη Λεμεσό

03/07/2025

Η έκθεση η οποία επιχορηγείται απο τον Δήμο Λεμεσού διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά. Η συνεργασία αυτή σφραγίζει την πολύχρονη σχέση του Δήμου Λεμεσού με το Ε.ΚΑ.ΤΕ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το CMMI ενισχύει τον Θαλάσσιο Γραμματισμό των μαθητών μέσα από την κατασκήνωση ‘Blue Youth Camps 2025’

02/07/2025

Το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (CMMI), ως κύριος συντονιστής του προγράμματος ‘Blue Youth Camps’ και με τη στήριξη των ΜΚΟ CYMEPA και Active Zone Outdoor, ολοκλήρωσε με επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη θερινή κατασκήνωση με τίτλο «Εξερευνητές και Φύλακες της Θάλασσάς μας σε Δράση».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Τα Young Makers Summer Workshops επιστρέφουν δυναμικά στη Λάρνακα

01/07/2025

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τα Young Makers Summer Workshops επιστρέφουν στο MakerSpace Larnaka του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία δημιουργικότητας, τεχνολογίας και καινοτομίας για παιδιά και εφήβους.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Ο Πολιτισμός σε κάθε Γειτονιά»: Νέος θεσμός εκδηλώσεων στον Στρόβολο

27/06/2025

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Στροβόλου ανακοινώνει την έναρξη ενός νέου θεσμού εκδηλώσεων, με τίτλο «Ο Πολιτισμός σε κάθε Γειτονιά του Στροβόλου», με στόχο να φέρει την πολιτιστική δημιουργία κοντά σε όλους τους δημότες.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Άρχισε με μεγάλη επιτυχία το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 του Δήμου Πολεμιδιών

24/06/2025

Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2025 του Δήμου Πολεμιδιών προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική εμπειρία τέχνης, πολιτισμού και διασκέδασης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Νύχτες Καλοκαιριού» 2025: Η Λευκωσία γεμίζει μουσική, θέατρο και πολιτισμό

23/06/2025

Για ακόμη μία χρονιά, οι «Νύχτες Καλοκαιριού» επιστρέφουν, μετατρέποντας την πρωτεύουσα σε ένα μεγάλο ανοιχτό πολιτιστικό χάρτη. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, πλατείες, γειτονιές, πυρήνες και πάρκα των δημοτικών διαμερισμάτων Λευκωσίας, Έγκωμης, Αγίου Δομετίου και Αγλαντζιάς φιλοξενούν ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ανδρέας Γρηγορίου στο Φεστιβάλ της Παρεκκλησιάς: "Η ντομάτα είναι κομμάτι της γαστρονομικής μας παράδοσης"

23/06/2025

Το 4ο Φεστιβάλ Ντομάτας στην Παρεκκλησιά στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσφέροντας στους επισκέπτες πλούσιες γευστικές γαστρονομικές εμπειρίες, αλλά ήταν και μια ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην παράδοση και στους τοπικούς παραγωγούς.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πάχνα και Δωρός: Οι γεύσεις της Λεμεσού που ξεχώρισαν στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας

17/06/2025

Τα χωριά Πάχνα και Δωρός της επαρχίας Λεμεσού έδωσαν δυναμικό παρών στο 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Γεύσεων, που πραγματοποιήθηκε στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας της επαρχίας Λευκωσίας, παρουσιάζοντας αυθεντικές συνταγές και γεύσεις από την κυπριακή παράδοση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το Δημοτικό Φωνητικό Σύνολο Λάρνακας τιμά τους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς

17/06/2025

Ο Δήμος Λάρνακας με χαρά ανακοινώνει τη διοργάνωση μιας ξεχωριστής μουσικής βραδιάς με τίτλο «Χρώματα κι Αρώματα», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025 και ώρα 8:15 μ.μ., στην Πλατεία Ζουχουρί.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ')

Διαφημιστείτε εδώ