ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αναλαμβάνει δράση το ΣΑΛΑ για τα προβλήματα υδροβιότοπου Ακρωτηρίου
Σύσταση διαχειριστικής επιτροπής και λήψη μέτρων για απάμβλυνση του προβλήματος της διοχέτευσης των όμβριων υδάτων στον υδροβιότοπο της Αλυκής Ακρωτηρίου αποφασίστηκε μετά από ευρεία σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.
.jpeg)
Της προσπάθειας θα ηγηθεί το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού Αμαθούντας για διενέργεια ολοκληρωμένης μελέτης, στη βάση χρονοδιαγραμμάτων, που θα δώσει λύσεις στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο υδροβιότοπος Ακρωτηρίου, από τη διοχέτευση μεγάλων ποσοτήτων ομβρίων υδάτων.
.jpeg)
Η σύσκεψη με θέμα «Διοχέτευση Όμβριων Υδάτων στον Υδροβιότοπο Αλυκής Ακρωτηρίου», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου στην παρουσία και του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Στόχος της διαχειριστικής επιτροπής που θα συσταθεί είναι η υλοποίηση μιας ολιστικής μελέτης για την περιοχή προς επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν μετά και από τις παρακείμενες αναπτύξεις.
Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης δήλωσε πως η λήψη μέτρων για την προστασία του περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν. «Αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη, να συντονίσει το ΣΑΛΑ αυτή τη διαδικασία η οποία πρέπει να αρχίσει τάχιστα.
Εάν αφεθεί στο χρόνο το συγκεκριμένο θέμα η σταδιακή επίπτωση πάνω στο οικοσύστημα θα είναι καταστροφική, άρα πρέπει να δράσουμε άμεσα» είπε. «Έχουμε καταλήξει ότι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε μέτρα απάμβλυνσης του προβλήματος. Θα συσταθεί διαχειριστική επιτροπή η οποία θα παρέχει στήριξη στον οργανισμό που θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Με την πρώτη συνεδρία της διαχειριστικής επιτροπής θα καταρτιστεί χρονοδιάγραμμα με ορόσημα με σκοπό να υλοποιηθεί μια ολιστική μελέτη της περιοχής για να ληφθούν τα σωστά μέτρα προς επίλυση του προβλήματος» είπε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφεάδης με το πέρας της σύσκεψης.
«Σήμερα κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα. Αποδείξαμε και στην πράξη ότι ενώνουμε δυνάμεις για να προχωρήσουμε προληπτικά εκεί και όπου είναι δυνατόν σε μια περιοχή που δέχεται τεράστια πίεση. Πρόκειται για τον πλέον σημαντικό υδροβιότοπο της Κύπρου για τον οποίο χρειάζεται να δημιουργήσουμε ισορροπία στην περιοχή ώστε να την προστατεύσουμε» είπε η Επίτροπος
Περιβάλλοντος κα. Μαρία Παναγιώτου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛΑ Γιάννης Τσουλόφτας, ο Επαρχιακός Μηχανικός του Τμήματος Δημοσίων Έργων Θράσος Αφάμης και εκπρόσωποι των Βρετανικών Βάσεων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόνος Δημοσθένους: Η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας
Με επίσημη ενημέρωση από την Εκπρόσωπο Τύπου κα. Κυριακή Λαμπριανίδου, η αστυνομία ξεκαθαρίζει το μέχρι στιγμής συγκεχυμένο σκηνικό σχετικά με το φόνο εκ προμελέτης του 49χρονου Σταύρου Δημοσθένους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που τελικά γάζωσαν τον Δημοσθένους
Αλλάζουν οι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που δέχθηκε τα πυρά από άγνωστους ο Σταύρος Δημοσθένους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόνος στη Λεμεσό: Θύμα ο Σταύρος Δημοσθένους
Σε συναγερμό τέθηκε το πρωί της Παρασκευής η Αστυνομία της Λεμεσού, μετά από πληροφορίες για πυροβολισμούς στο ύψος Τσιρείου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καμία κατάληξη στο νομοσχέδιο κατά της βίας στα γήπεδα - Σφοδρές οι διαφωνίες
Δεν υπήρξε καμία κατάληξη στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την πρόληψη και την καταστολή της Βίας στα γήπεδα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περίπου €2.500 ο μέσος μισθός των Κυπρίων - Ποίος είναι ο κλάδος με τις υψηλότερες απολαβές;
Οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων για το 2024 ήταν €2.483 σε σύγκριση με €2.363 κατά το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 5,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για το 2023 η αντίστοιχη αύξηση ήταν 7,3%. Οι διάμεσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων κατά το 2024 ήταν €1.881.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγές στα ωράρια: Πότε θα κλείνουν εστιατόρια, μπυραρίες και κλαμπ;
Συζητήθηκε ενώπιον βουλής το νομοσχέδιο που αφορά στα ωράρια λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των κέντρων εστίασης, με φορείς να έχουν αντιδράσεις όσον αφορά τις πρόνοιες του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ινδία: Είκοσι νεκροί από πυρκαγιά σε εν κινήσει λεωφορείο - Καταστροφική η οδική ασφάλεια στη χώρα
Σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εν κινήσει λεωφορείο στην Ινδία την περασμένη Τρίτη, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΟΜ: Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες στον κατάλογο επικίνδυνων προϊόντων
Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ενημερώνει το κοινό, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, για οχήματα που περιλαμβάνονται κατά την 40ή και την 41η εβδομάδα του 2025 στην ιστοσελίδα του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Ε.Ε. για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα (Safety Gate).