ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Δήμος Λάρνακας: Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι και ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών

29/06/2023

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει τους δημότες ότι συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι και ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη, από  τους Λειτουργούς και τα συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας.

 

Τις τελευταίες  μέρες εκτός από την καταπολέμηση των κουνουπιών σε στάσιμα νερά (προνυμφοκτονία) στις παρυφές Αλυκών, σχάρες όμβριων νερών, ανοικτά κανάλια, πισίνες εκτός λειτουργίας και αλλού, διενεργούνται και νυκτερινοί ψεκασμοί εναντίων τέλειων κουνουπιών (ακμαιοκτονία) σε επηρεαζόμενες περιοχές. Χρησιμοποιείται η μεγάλη ψεκαστική μηχανή (τύπου τυφώνα) για καλύτερα αποτελέσματα.

 

Ο Δήμος Λάρνακας, υπενθυμίζει στους δημότες ότι και η ελάχιστη ποσότητα στάσιμου νερού που κατακρατείται σε οποιαδήποτε αντικείμενα ή χώρους στις οικίες/ υποστατικά τους, είναι ικανή για πολλαπλασιασμό των κουνουπιών. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται τώρα, λόγω της παρουσίας στην πόλη μας του κουνουπιού Aedes aegypti, το οποίο συναντιέται κυρίως κοντά/ μέσα σε οικίες και όπου υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα.

 

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες το κοινό μπορεί να αποτείνεται στο Γραφείο Παραπόνων του Δήμου Λάρνακας, στο τηλέφωνο 24816530 ή στην  Υγειονομική Υπηρεσία, στα τηλέφωνα 24816557/559.   



 

*στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τους νυκτερινούς ψεκασμούς.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τυχικός: Αποχώρησε από τη Μητρόπολη Πάφου - Αντίστροφη μέτρηση για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου

04/06/2026

Παρά την αποχώρησή του από τη Μητρόπολη, ο Επίσκοπος Τυχικός εξακολουθεί να μην έχει γνωστοποιήσει τις τελικές του προθέσεις αναφορικά με το πού θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποινές φυλάκισης σε τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης 24χρονης

03/06/2026

Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Αύγουστου, 2022 και Μάιου, 2023.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΟΚ στην Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών

03/06/2026

Ο άνδρας παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της έρευνας και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Ρεκόρ θανάτων από τον καύσωνα - Πάνω από 100

03/06/2026

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι θάνατοι 101 ανθρώπων μπορούν να αποδοθούν στον καύσωνα, ο υψηλότερος αριθμός για τον μήνα Μάιο από το 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος σε ηλικία 94 ετών

03/06/2026

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή μετά την κηδεία του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στην ποινική διερεύνηση οδηγείται η υπόθεση μετά τα ευρήματα Europol και FBI

03/06/2026

Η διερεύνηση της Αστυνομίας σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Europol αλλά και του FBI οδηγούν την υπόθεση στο επόμενο βήμα, αυτό της ποινικής διερεύνησης.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε λειτουργία από σήμερα το CY-Alert: Άμεση ενημέρωση στα κινητά για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

02/06/2026

Στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών τίθεται από σήμερα, 2 Ιουνίου 2026, το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης του Πληθυσμού - CY-Alert.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέχρι τις 15 Ιουνίου η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία»

02/06/2026

Ο κ. Πογιατζής ανέφερε ότι το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου θα εκδοθεί η ανακοίνωση.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ