ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φιλοξενία μαθητών από την Έγκωμη στο Καρπενήσι
Ο Δήμος Έγκωμης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχει με τον Δήμο Καρπενησίου, θα πραγματοποιηθούν ανταλλαγές μαθητών κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Συγκεκριμένα, θα φιλοξενηθούν οκτώ (8) παιδιά ηλικίας 12-14 ετών, δημότες Έγκωμης, στο Καρπενήσι.

Η φιλοξενία θα διαρκέσει τέσσερα (4) βράδια, με αναχώρηση την Τετάρτη 14 Ιουνίου και επιστροφή την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Καρπενήσι, έναν ορεινό Δήμο της Ευρυτανίας, με ειδυλλιακή φυσική ομορφιά και σπουδαία μνημεία εθνικής και θρησκευτικής σημασίας.
Τα παιδιά θα συνοδεύονται από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Έγκωμης και η φιλοξενία θα περιλαμβάνει διαμονή, διατροφή και μετακινήσεις στην Ελλάδα. Δεν καλύπτονται τα αεροπορικά εισιτήρια, τα οποία θα επωμιστεί η οικογένεια του παιδιού (ενδεικτική τιμή εισιτηρίου 250 €).
Τα παιδιά πρέπει να είναι δημότες Έγκωμης και μεταξύ 12 μέχρι και 14 ετών. Με την επιλογή τους από τον Δήμο Έγκωμης, η οικογένεια των παιδιών αναλαμβάνει την υποχρέωση να ανταποδώσει τη φιλοξενία, προσφέροντας διαμονή σε ένα (1) παιδί από το Καρπενήσι, ηλικίας 12-14 ετών από τις 28 Ιουνίου μέχρι και 2 Ιουλίου 2023.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τα στοιχεία τους (αντίγραφο δελτίου ταυτότητας παιδιού, τηλέφωνο επικοινωνίας γονέα και διεύθυνση μόνιμης διαμονής) στον Δήμο Έγκωμης (Ερεχθείου 3 ή ηλεκτρονικά στο [email protected]) μέχρι και την Πέμπτη 1 η Ιουνίου 2023.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Λειτουργό Δημοτικής Υπηρεσίας του Δήμου Έγκωμης, κ. Σωκράτη Σαρρή, τηλ. 22464796, ηλ. ταχυδρομείο: [email protected] ή τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νεολαίας, Φιλοξενίας και Αθλητισμού του Δήμου Έγκωμης, κ. Παύλο Παύλου, τηλ. 99689570.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εφιάλτης σε πτήση προς Τόκιο: Αεροπλάνο έκανε βουτιά 25.000 ποδιών (ΒΙΝΤΕΟ)
Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησαν οι επιμένοντες αεροπλάνου που εκτελούσε πτήση προς Τόκιο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν το αεροπλάνο έκανε βουτιά 25.000 ποδιών λόγω μηχανικής βλάβης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωνάζουν οι ναυαγοσώστες της Λεμεσού για σοβαρή υποστελέχωση
Σοβαρή υποστελέχωση καταγγέλλουν οι ναυαγοσώστες της Λεμεσού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα απάτη με την επωνυμία των Κυπριακών Ταχυδρομείων: Οι αρχές συστήνουν προσοχή στο κοινό
Προσοχή συστήνει στο κοινό η αστυνομία για νέα απάτη με σκοπό την απόσπαση χρημάτων με την επωνυμία των Κυπριακών Ταχυδρομείων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διπλή διεθνής διάκριση για τον Αλέξανδρο Χατζηκώστα, υποψήφιο διδάκτορα του ΑΠΘ
Ο ελληνοκύπριος υποψήφιος διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Αλέξανδρος Χατζηκώστας, διακρίθηκε διεθνώς για το έργο του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΟΑ Λεμεσού συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου FRESHNESS για εξοικονόμηση ενέργειας
Ο ΕΟΑ Λεμεσού συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου FRESHNESS, που πραγματοποιήθηκε στις 17 – 18 Ιουνίου 2025 στο νησί Κως, το οποίο υλοποιείται στο
πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Κύπρος με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΕΟΑ Λεμεσού μειώνει τα κόστη και ρυπαίνει λιγότερο με νέες μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης (EOA) Λεμεσού ως ένας κατεξοχήν περιβαλλοντικός Οργανισμός, έχει υιοθετήσει ενεργά τη χρήση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο πλαίσιο της στρατηγικής του για προστασία του περιβάλλοντος και μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του Οργανισμού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέγαρα: «Έσφαξε την οικογένειά του γιατί δεν του έδιναν λεφτά» - Με ποινικό παρελθόν ο 37χρονος
Ο 37χρονος που μαχαίρωσε στα Μέγαρα την 71χρονη μητέρα του, την αδερφή του και τον θείο του στα Μέγαρα αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ ήταν και επί σειρά ετών χρήστης ναρκωτικών ουσιών.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη φυλακή 46χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της πρώην του
Πίσω από τα κάγκελα ο 46χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της πρώην συμβίας του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκκωφαντικό “ΌΧΙ” στη μείωση ποινής 36χρονου που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση 9χρονης
Απορρίφθηκε η έφεση που κατέθεσε 36χρονος καταδικασθείς για σεξουαλική κακοποίηση 9χρονης, με την οποία ζητούσε να επανεξεταστεί η καταδίκη και η ποινή 2,5 ετών που του επιβλήθηκε.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έπιασαν «στον ύπνο» ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου: Έκλεψαν αλυσίδες και έγιναν άφαντοι
Στον ύπνο έπιασαν ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου, κλέβοντας χρυσαφικά κάτω από τη μύτη της.