ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Επίσκεψη Αλέξη Βαφειάδη στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού

28/04/2023

Ο συντονισμός και η στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου Λεμεσού και Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αποτελούν δέσμευση των δύο πλευρών προς υλοποίηση έργων που θα βοηθήσουν στην απάμβλυνση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με προτεραιότητα το κυκλοφοριακό.

 

Σε επίσκεψη του το πρωί της Πέμπτης 27 Απριλίου στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφειάδης και ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης συζήτησαν στην παρουσία δημοτικών συμβούλων και αρμόδιων φορέων τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία της Λεμεσού.



«Για όλα τα θέματα δρομολογήθηκαν διαδικασίες. Θεωρούμε ότι υπάρχει η βούληση και η αποφασιστικότητα για να προωθήσουμε πρακτικές λύσεις και μάλιστα να παρακολουθούμε την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων» δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού με το πέρας της συνάντησης.



Όπως είπε ο κ. Νικολαΐδης η μεγαλύτερη πρόκληση για την Λεμεσό είναι η επίτευξη των στόχων για κλιματική ουδετερότητα και για μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία. «Τα θέματα της κυκλοφοριακής διακίνησης είναι προεξάρχοντα και νομίζω αυτό έγινε απόλυτα αντιληπτό και αποδεκτό» είπε αναφερόμενος στον στόχο που έχει τεθεί για κλιματική ουδετερότητα.



«Πιστεύω ότι μαζί θα προχωρήσουμε, μαζί θα βρούμε τις λύσεις για να υλοποιήσουμε έργα τα οποία θα απαμβλύνουν τα προβλήματα της πόλης, θα βοηθήσουν στο να συμπληρωθεί το οδικό δίκτυο και να εφαρμοστεί το ΣΒΑΚ και τα οποία θεωρούμε θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στους στόχους της πόλης» είπε από την πλευρά του ο Υπουργός Μεταφορών.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε προγραμματισμό συναντήσεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα για καταγραφή προβλημάτων που προκύπτουν στις διαδικασίες και να εντοπίζονται λύσεις.



Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στο Δημοτικό Μέγαρο είναι η συμμετοχή του Δήμου Λεμεσού στο Πρόγραμμα EU Mission Cities για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Πολεοδομικό Έργο της οδού Ευαγόρα Λανίτη, η Β’ και Γ’ Φάση Ανάπλασης Αγίας Φυλάξεως, ο Βόρειος
Παρακαμπτήριος Λεμεσού, η Κατασκευή υπέργειας διάβασης που θα ενώνει την οδό Κωστή Παλαμά και Έλλης Λαμπέτη, νότια και βόρεια του αυτοκινητόδρομου αντίστοιχα, η Ανέγερση νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Λεμεσού και η υλοποίηση μέτρων του ΣΒΑΚ.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κάλλας: Καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Συρία - «Η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή»

19/01/2026

Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των μεταβατικών συριακών αρχών και των ΣΔΔ είναι ένα καθοριστικό βήμα προκειμένου η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα της σιδηροδρομικής τραγωδίας - Στους 40 οι νεκροί

19/01/2026

Στους 40 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Ανδαλουσίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ζελένσκι: «Είμαστε σε επαγρύπνιση - Η Ρωσία ετοιμάζεται για μαζική επίθεση»

19/01/2026

«Κάθε περιοχή πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί γρήγορα και να υποστηρίξει τον λαό μας».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Κανένα σχόλιο» για στρατιωτική επέμβαση

19/01/2026

Ερωτώμενος αν θα προχωρήσει με τα σχέδια να επιβάλει δασμούς στις ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για τη Γροιλανδία, απάντησε: «Ναι, 100%».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βασικός στόχος η σύγκληση της άτυπης διευρυμένης για Κυπριακό

19/01/2026

Προσερχόμενος σε εκδήλωση στη Λευκωσία και κληθείς να σχολιάσει ότι φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο σύγκλησης μιας πενταμερούς.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό Δανίας ο Χριστοδουλίδης - Αποφάσεις για Γροιλανδία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

19/01/2026

Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία των κρατών “είναι αδιαπραγμάτευτη και ισχύει και στην παρούσα φάση”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώσεις τον Μάρτιο για μέτρα στις Κεντρικές Φυλακές, είπε ο Φυτιρής στη Βουλή

19/01/2026

Σε ανακοίνωση λήψης μέτρων για αντιμετώπιση προβλημάτων στις Κεντρικές Φυλακές θα προχωρήσει μέχρι τέλος Μαρτίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Κώστας Φυτιρής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ για Λιμάνι-μαρίνα: «Η Λάρνακα αναμένει χωρίς ανταπόκριση»

19/01/2026

Έντονο προβληματισμό για την απουσία ξεκάθαρης κυβερνητικής στρατηγικής σε σχέση με το έργο της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας εκφράζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ασκώντας κριτική στη διαχείριση ενός έργου που, όπως σημειώνει, παραμένει στάσιμο παρά τη σημασία του για την αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: 39 νεκροί, 150 τραυματίες, οι 25 σοβαρά, έως τώρα από τον εκτροχιασμό τρένων υψηλής ταχύτητας

19/01/2026

«Εξαιρετικά παράξενο» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών Óσκαρ Πουέντε της Ισπανίας το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην Ανδαλουσία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραλίμνι: Διέρρηξαν οικία και απέσπασαν €100.000

19/01/2026

Διέρρηξαν οικία στο Παραλίμνι παίρνοντας μαζί τους €100.000.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ