ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Υπ. Μεταφορών: Στόχος η περαιτέρω αναβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών (ΦΩΤΟ)

15/03/2023

Ικανοποίηση εκφράζει ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης από την ενίσχυση του στόλου της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) με 150 σύγχρονα λεωφορεία, διαβεβαιώνοντας ότι η Κυβέρνηση εργάζεται για τη συνεχή αναβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επιβατών.

 

Ο κ. Βαφεάδης παρευρέθηκε το μεσημέρι στην τελετή παράδοσης του νέου στόλου λεωφορείων της ΕΜΕΛ, στο λιμάνι Λεμεσού, τα οποία αναμένεται να βρεθούν σταδιακά στους δρόμους της Λεμεσού από τις αρχές Απριλίου.


Σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «στόχος του Υπουργείου είναι να προχωρήσει στην περαιτέρω παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τον πολίτη, για να βοηθήσουμε και στο συγκοινωνιακό πρόβλημα αλλά και στη μείωση των ρύπων που υπάρχουν σαν αποτέλεσμα της διακίνησης αυτοκινήτων στους δρόμους».


Εξέφρασε δε την ικανοποίηση του ότι 35 από αυτά είναι ηλεκτρικά και «συνεισφέρουν τα μέγιστα, διότι αφαιρούν ρύπους από την ατμόσφαιρα, είναι σχεδόν μηδενικού θορύβου, οπόταν δε δημιουργούν καμία οχληρία και με μεγάλη χαρά είδα ότι έχουν όλες τις ανέσεις τις οποίες αναμένουμε από ένα τέτοιο όχημα».


«Είχα την ευκαιρία για μια βόλτα με το ηλεκτρικό λεωφορείο και διαπίστωσα ότι ήταν μια άνετη διαδρομή, ένα μικρό ηλεκτρικό λεωφορείο το οποίο δεν θα επηρεάζει τόσο τη διακίνηση μέσα στους δρόμους της Λεμεσού», ανέφερε και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα νέα λεωφορεία «θα αγκαλιαστούν από τους κατοίκους της πόλης».


Τα νέα λεωφορεία, υπέδειξε, παρέχουν εύκολη πρόσβαση σε ΑμεΑ, διαθέτουν χώρο για παιδικά καροτσάκια, ασύρματο δίκτυο wifi, υποδοχές φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά και αυξημένα συστήματα ασφάλειας για τον οδηγό και τους επιβάτες.


«Είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, εναποθέτουμε πολλές ελπίδες στην επιτυχία αυτού του έργου και προτιθέμεθα να συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε αυτές τις δραστηριότητες, να συνεργαζόμαστε με την ΕΜΕΛ, με σκοπό αυτή η προσπάθεια να επιτύχει», συμπλήρωσε.


Ερωτηθείς για το κατά πόσο το κράτος θα μεριμνήσει ώστε να βελτιωθούν οι δημόσιες συγκοινωνίες , όπως με τη δημιουργία σύγχρονων στάσεων λεωφορείων, ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως «η εμπειρία του χρήστη είναι πολύ σημαντική για εμάς. Εμείς θέλουμε η όλη διαδρομή να είναι όσο πιο εύκολη γίνεται και για εμάς η διαδρομή δεν ξεκινά την ώρα που μπαίνεις στο  λεωφορείο, ξεκινά από τη στιγμή που θα αποφασίσεις ότι θέλεις  να διακινηθείς».



«Θέλουμε να παρέχουμε την πληροφόρηση στους επιβάτες μας, να ξέρουν όσα περισσότερα πράγματα γίνεται, τι ώρα φτάνει το λεωφορείο, περίπου πόση ώρα θα διαρκέσει η διαδρομή και όλα αυτά τα πράγματα που θα βοηθήσουν να αναβαθμίσει την εμπειρία του», πρόσθεσε.


Εξέφρασε δε την ετοιμότητα του να εργαστεί για την όσο το δυνατό συντομότερη αναβάθμιση των στάσεων των λεωφορείων και διαβεβαίωσε πως «πρόθεσή μας είναι να εφαρμόσουμε όσα περισσότερα μπορούμε, όσο πιο γρήγορα μπορούμε, ώστε να προστατεύσουμε τον επιβάτη από τις καιρικές συνθήκες και να του παρέχουμε, στη στάση του λεωφορείου, πληροφόρηση για το τι έρχεται, πότε έρχεται και πότε φεύγει».


Οι υποδομές βρίσκονται στις προτεραιότητες μας, συνέχισε ο Αλέξης Βαφεάδης, λέγοντας ότι με τη διεύθυνση της ΕΜΕΛ συζητήθηκαν και θέματα για καλύτερη οδική ασφάλεια στους χώρους στάσης και διακίνησης των λεωφορείων, ενώ τόνισε πως «εμείς έχουμε δέσμευση να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση, να βελτιώσουμε την εμπειρία και να μειώσουμε τους χρόνους διαδρομής».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της ΕΜΕΛ, Γιώργος Κυριάκου, εξήγησε ότι από 150 λεωφορεία, τα 35 είναι ηλεκτρικά και 82 χαμηλοδάπεδα 9 ή 12 μέτρων για την αστική συγκοινωνία, ενώ 20 λεωφορεία των 12 μέτρων θα περιοριστούν σε διαδρομές στον παραλιακό δρόμο και τα μικρότερα στις συνοικίες της Λεμεσού.


Λέγοντας ότι ένας σύγχρονος στόλος λεωφορείων είναι «μόνο ένας από τους πυλώνες ενός άρτιου συγκοινωνιακού προϊόντος», ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι θα πρέπει το συντομότερο να αναβαθμιστούν οι στάσεις λεωφορείων και να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες, όπως λωρίδες προτεραιότητας και η διασφάλιση ότι τα λεωφορεία θα μπορούν να προσεγγίζουν ανενόχλητα τους κόλπους των στάσεων για να λειτουργούν οι ράμπες ΑμεΑ.


«Συζητούμε με όλους τους Δήμους της μείζονος Λεμεσού για στοχευμένα συγκοινωνιακά έργα ώστε να ικανοποιήσουμε ειδικά προβλήματα συγκοινωνιών που έχει ο κόσμος, όπως η μεταφορά των μαθητών σε φροντιστήρια και υπάρχει ένα στοχευμένο πλάνο με ένα από τους Δήμους, για να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα με στοχευμένες διαδρομές», συμπλήρωσε.


Τέλος, ο διευθυντής της ΕΜΕΛ εξέφρασε την ελπίδα ότι με τον νέο στόλο και μέσα από σταδιακά βήματα προόδου, θα αυξηθεί η επιβατική κίνηση, υποδεικνύοντας πως «δεν υπάρχει τίποτε που δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν το θέλουμε».

Πηγή:ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Πάφου 36χρονος Πολωνός για υπόθεση απαγωγής

21/08/2025

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Πάφου326χρονος άνδρας κατά την άφιξή του στην Κύπρο, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές της Πολωνίας για υπόθεση απαγωγής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠτΔ: Θα διαθέσει για 12 μήνες τις εισφορές του σε ευαγή ιδρύματα εις μνήμη των γονιών του

21/08/2025

Τη μηναία του αποζημίωση που προβλέπεται για τη 18ετή υπηρεσία του στο δημόσιο, ως διπλωμάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών, θα διαθέσει σε έξι οίκους στέγασης ή κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, για τους 12 επόμενους μήνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα τηλεφωνική απάτη απόσπασης χρημάτων: Οι συστάσεις της Αστυνομίας

21/08/2025

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό, μετά από καταγγελίες σχετικά με ύποπτα πρόσωπα, τα οποία επικοινωνούν με πολίτες στην ελληνική γλώσσα και παριστάνουν τους λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Υπηρεσίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα απάτη με κρυπτονομίσματα: Τους αρπαξαν 60.000 ευρω συνολικά

20/08/2025

Νέες καταγγελίες απάτης μέσω διαδικτύου, που αφορά σε δήθεν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, διερευνά η Αστυνομία και συγκεκριμένα το ΤΑΕ Λευκωσίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βρέθηκε το σημείο έναρξης και τα αίτια της φωτιάς στη Λεμεσό από τους Αμερικανούς

20/08/2025

Το ακριβές σημείο της έναρξης της φωτιάς στην ορεινή Λεμεσού και τα αίτιά της έχει εντοπίσει η ομάδα εμπειρογνώμων από τις ΗΠΑ η οποία ειδικεύεται στην διερεύνηση πυρκαγιών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Τουρκία δίνει άδεια για Θεία Λειτουργία στη Μονή Σουμελά τον Αύγουστο

20/08/2025

Οι τουρκικές αρχές έδωσαν άδεια για να τελεστεί η Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα στα «Εννιάμερα της Παναγίας», το Σάββατο 23 Αυγούστου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλαγές στο δημόσιο σχολείο: Οι δράσεις του Υπουργείου για τη νέα σχολική χρονιά

20/08/2025

Το δημόσιο σχολείο αλλάζει και αλλάζει για να δίνει σε κάθε παιδί τη δύναμη να προχωρήσει, αναφέρει η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, ανακοινώνοντας σειρά δράσεων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Συναντά τους Αμερικανούς εμπειρογνώμονες ο ΠτΔ

19/08/2025

Με την ομάδα των Αμερικανών εμπειρογνωμόνων για τα θέματα των πυρκαγιών πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μαζωνάκης: “Δεν πάσχω από κανένα ψυχικό νόσημα που να χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας”

19/08/2025

Δημόσια τοποθετήθηκε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης, μετά την εισαγωγή του στο Δρομοκαΐτειο, σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ενεργοποιήθηκε το «ΝΕΑΡΧΟΣ» για αγνοούμενο χειριστή Jet Ski

19/08/2025

Αγνοούμενο χειριστή jet ski στη θαλάσσια περιοχή του Μαζωτού της επαρχίας Λάρνακας εντόπισε και διέσωσε την Κυριακή η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ