ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας διοργανώνουν ΤΕΠΑΚ και Ενδοκρινολογική Εταιρεία Κύπρου

06/03/2023

H Ενδοκρινολογική Εταιρεία Κύπρου και το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας (4 Μαρτίου).

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023,στις  5-7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Στροβόλου, Λευκωσία (Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 34, Στρόβολος) και σκοπός της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το χρόνιο αυτό νόσημα το οποίο ταλανίζει τον κυπριακό πληθυσμό. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Στροβόλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παχυσαρκίας και του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού RTI International:

- Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι ήταν παχύσαρκοι το 2020. Δηλαδή 1 στους 7 ανθρώπους.
- 1,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα είναι παχύσαρκοι το 2035. Δηλαδή σχεδόν 1 στους 4 ανθρώπους.
- Σχεδόν 400 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο θα  είναι παχύσαρκοι το 2035. Δηλαδή 1 στα 5 παιδιά.
- 1,5 δισεκατομμύριο ενήλικες σε όλο τον κόσμο θα είναι παχύσαρκοι το 2035.
- Πάνω από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι το 2035.
- Η παιδική παχυσαρκία θα αυξηθεί πάνω από 100% από το 2020 έως το 2035.
- Η παχυσαρκία των ενηλίκων θα αυξηθεί πάνω από 60% από το 2020 έως το 2035.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες: [email protected] ή 25002282


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εφιάλτης σε πτήση προς Τόκιο: Αεροπλάνο έκανε βουτιά 25.000 ποδιών (ΒΙΝΤΕΟ)

04/07/2025

Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησαν οι επιμένοντες αεροπλάνου που εκτελούσε πτήση προς Τόκιο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν το αεροπλάνο έκανε βουτιά 25.000 ποδιών λόγω μηχανικής βλάβης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φωνάζουν οι ναυαγοσώστες της Λεμεσού για σοβαρή υποστελέχωση

04/07/2025

Σοβαρή υποστελέχωση καταγγέλλουν οι ναυαγοσώστες της Λεμεσού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα απάτη με την επωνυμία των Κυπριακών Ταχυδρομείων: Οι αρχές συστήνουν προσοχή στο κοινό

04/07/2025

Προσοχή συστήνει στο κοινό η αστυνομία για νέα απάτη με σκοπό την απόσπαση χρημάτων με την επωνυμία των Κυπριακών Ταχυδρομείων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διπλή διεθνής διάκριση για τον Αλέξανδρο Χατζηκώστα, υποψήφιο διδάκτορα του ΑΠΘ

03/07/2025

Ο ελληνοκύπριος υποψήφιος διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Αλέξανδρος Χατζηκώστας, διακρίθηκε διεθνώς για το έργο του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ Λεμεσού συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου FRESHNESS για εξοικονόμηση ενέργειας

03/07/2025

Ο ΕΟΑ Λεμεσού συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου FRESHNESS, που πραγματοποιήθηκε στις 17 – 18 Ιουνίου 2025 στο νησί Κως, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Κύπρος με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο ΕΟΑ Λεμεσού μειώνει τα κόστη και ρυπαίνει λιγότερο με νέες μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

03/07/2025

Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης (EOA) Λεμεσού ως ένας κατεξοχήν περιβαλλοντικός Οργανισμός, έχει υιοθετήσει ενεργά τη χρήση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο πλαίσιο της στρατηγικής του για προστασία του περιβάλλοντος και μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του Οργανισμού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέγαρα: «Έσφαξε την οικογένειά του γιατί δεν του έδιναν λεφτά» - Με ποινικό παρελθόν ο 37χρονος

03/07/2025

Ο 37χρονος που μαχαίρωσε στα Μέγαρα την 71χρονη μητέρα του, την αδερφή του και τον θείο του στα Μέγαρα αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ ήταν και επί σειρά ετών χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στη φυλακή 46χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της πρώην του

03/07/2025

Πίσω από τα κάγκελα ο 46χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της πρώην συμβίας του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκκωφαντικό “ΌΧΙ” στη μείωση ποινής 36χρονου που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση 9χρονης

03/07/2025

Απορρίφθηκε η έφεση που κατέθεσε 36χρονος καταδικασθείς για σεξουαλική κακοποίηση 9χρονης, με την οποία ζητούσε να επανεξεταστεί η καταδίκη και η ποινή 2,5 ετών που του επιβλήθηκε.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έπιασαν «στον ύπνο» ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου: Έκλεψαν αλυσίδες και έγιναν άφαντοι

03/07/2025

Στον ύπνο έπιασαν ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου, κλέβοντας χρυσαφικά κάτω από τη μύτη της.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ