ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Ξεκινά η ανάπλαση των οδών Τρυπιώτη στην παλιά Λευκωσία

03/02/2023

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του Έργου «Κατάλληλη Κατασκευή Διαφόρων Οδών στη Λευκωσία – Συμβόλαιο 21, Τρυπιώτης – Κέντρο πόλης». 

 

Το Έργο αφορά την ανάπλαση των οδών Αγίας Ελένης (τμήμα), Μπουμπουλίνας (τμήμα), Ήρας (τμήμα), Άννης Κομνηνής (τμήμα), Κρήτης (τμήμα), Ηλέκτρας, Μέδοντος, Ανδροκλέους (τμήμα), Αλκαίου και Θεοκρίτου, οι οποίο βρίσκονται μεταξύ της Λεωφόρου Στασίνου και της οδού Στασάνδρου στην ενορία Τρυπιώτη. 
 
Το Έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις κάτωθι εργασίες:
-            Αντιπλημμυρικές εργασίες με την κατασκευή συστήματος οχετών ομβρίων υδάτων.
-            Κατασκευή ολοκληρωμένου δικτύου πεζοδρομίων.
-            Ανακατασκευή οδοστρώματος.
-            Διαμόρφωση νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και βελτίωση οδικής σήμανσης.
-            Διαμόρφωση παρόδιων θέσεων στάθμευσης
-            Αναβάθμιση των υποδομών των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.
 
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 7 Φεβρουαρίου 2023 στην οδό Θεοκρίτου, η οποία θα παραμείνει κλειστή για την τροχαία κίνηση για χρονικό διάστημα 9-10 εβδομάδων.
 
Ο Δήμος Λευκωσίας εκτιμά την κατανόηση των επηρεαζόμενων δημοτών για την προσωρινή ταλαιπωρία. Τέλος επισημαίνεται ότι οι οδηγοί θα πρέπει επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας.

Το έργο χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ στα πλαίσια του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου. 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κάλλας: Καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Συρία - «Η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή»

19/01/2026

Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των μεταβατικών συριακών αρχών και των ΣΔΔ είναι ένα καθοριστικό βήμα προκειμένου η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα της σιδηροδρομικής τραγωδίας - Στους 40 οι νεκροί

19/01/2026

Στους 40 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Ανδαλουσίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ζελένσκι: «Είμαστε σε επαγρύπνιση - Η Ρωσία ετοιμάζεται για μαζική επίθεση»

19/01/2026

«Κάθε περιοχή πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί γρήγορα και να υποστηρίξει τον λαό μας».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Κανένα σχόλιο» για στρατιωτική επέμβαση

19/01/2026

Ερωτώμενος αν θα προχωρήσει με τα σχέδια να επιβάλει δασμούς στις ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για τη Γροιλανδία, απάντησε: «Ναι, 100%».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βασικός στόχος η σύγκληση της άτυπης διευρυμένης για Κυπριακό

19/01/2026

Προσερχόμενος σε εκδήλωση στη Λευκωσία και κληθείς να σχολιάσει ότι φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο σύγκλησης μιας πενταμερούς.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό Δανίας ο Χριστοδουλίδης - Αποφάσεις για Γροιλανδία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

19/01/2026

Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία των κρατών “είναι αδιαπραγμάτευτη και ισχύει και στην παρούσα φάση”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώσεις τον Μάρτιο για μέτρα στις Κεντρικές Φυλακές, είπε ο Φυτιρής στη Βουλή

19/01/2026

Σε ανακοίνωση λήψης μέτρων για αντιμετώπιση προβλημάτων στις Κεντρικές Φυλακές θα προχωρήσει μέχρι τέλος Μαρτίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Κώστας Φυτιρής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ για Λιμάνι-μαρίνα: «Η Λάρνακα αναμένει χωρίς ανταπόκριση»

19/01/2026

Έντονο προβληματισμό για την απουσία ξεκάθαρης κυβερνητικής στρατηγικής σε σχέση με το έργο της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας εκφράζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ασκώντας κριτική στη διαχείριση ενός έργου που, όπως σημειώνει, παραμένει στάσιμο παρά τη σημασία του για την αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: 39 νεκροί, 150 τραυματίες, οι 25 σοβαρά, έως τώρα από τον εκτροχιασμό τρένων υψηλής ταχύτητας

19/01/2026

«Εξαιρετικά παράξενο» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών Óσκαρ Πουέντε της Ισπανίας το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην Ανδαλουσία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραλίμνι: Διέρρηξαν οικία και απέσπασαν €100.000

19/01/2026

Διέρρηξαν οικία στο Παραλίμνι παίρνοντας μαζί τους €100.000.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ