ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



ΤΕΠΑΚ: Η κατάσταση της αμπελουργίας στην Κύπρο απασχόλησε την πρώτη εκδήλωση του έργου OENOWATCH

02/02/2023

Η κατάσταση της αμπελουργίας στην Κύπρο και ο αντίκτυπος των νέων τεχνολογιών στη μελλοντική της ανάπτυξη, βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης εκδήλωσης ενημέρωσης και διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου OENOWATCH για Κύπριους οινοπαραγωγούς.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 στο Οινολογικό Κέντρο στο Βουνί Λεμεσού, διεξήχθη ανοιχτή συζήτηση με όλους/όλες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

Το Οινολογικό Κέντρο Βουνίου θα αποτελέσει και τη φυσική βάση των δραστηριοτήτων του OenoWatch Competence Center, ενός εκ των σημαντικότερων αποτελεσμάτων του Έργου.



Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει στο ερευνητικό έργο «OenoWatch» στα πλαίσια του Προγράμματος Restart 2016-2020 του Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας Κύπρου (ΙδΕΚ).

Αντικείμενο του έργου OenoWatch είναι η μελέτη, ανάπτυξη, υλοποίηση και πιλοτική λειτουργεία ενός ολιστικού συστήματος φυτοδιάγνωσης και φυτοπροστασίας αμπελοκαλλιεργειών βασισμένου στη χρήση μη-επανδρωμένου ιπτάμενου οχήματος (ΣμηΕΑ) και σειράς τεχνολογιών αιχμής.



Η ομάδα υλοποίησης του έργου από πλευράς ΤΕΠΑΚ αποτελείται από ερευνητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής (ΠΟΜΗΓΕ), υπό τον συντονισμό του καθηγητή Φαίδωνα Κυριακίδη.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://oenowatch.eu

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πότε θα καταβληθεί ο 12ος και ο 13ος μισθός;

03/12/2025

Στις 29/12/2025 θα καταβληθούν οι 13οι μισθοί μετά από έγκριση του Υπουργού Οικονομικών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
New York Times: Υπόμνημα της FDA συνδέει θανάτους παιδιών με τα εμβόλια COVID-19

03/12/2025

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) υποστηρίζει σε εσωτερικό υπόμνημα ότι τουλάχιστον 10 παιδιά είναι πιθανόν να πέθαναν λόγω του εμβολιασμού τους κατά της COVID-19.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έρχονται αλλαγές στο αφορολόγητο και στις φορολογικές κλίμακες

03/12/2025

Περαιτέρω αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος από τις €21.500 που προτείνεται στη φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς και αλλαγή των φορολογικών κλιμάκων, ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και ορισμένα κόμματα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκ για κάτοικο Λάρνακας: Εντόπισε στη βαλίτσα νεκρού συγγενή του πιστόλι και χειροβομβίδες

03/12/2025

Χειροβομβίδες, εκρηκτικά, πυρομαχικά και ένα πιστόλι εντόπισε ανάμεσα σε άλλα, πολίτης της Λάρνακας σε βαλίτσα νεκρού συγγενή του και τα παρέδωσε στην Αστυνομία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θύμα διαφημιστικής απάτης 71χρονη στην Πάφο - Της άδειασαν τον τραπεζικό της λογαριασμό

03/12/2025

Κάτοικος Πάφου, προχώρησε σε καταγγελία τον περασμένο Σεπτέμβριο αφού ακολούθησε διαδικτυακή διαφήμιση, μέσω της οποίας εμφανιζόταν πρόσωπο να προωθεί δήθεν κρατική επενδυτική πλατφόρμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπρια εγκατάσταση έξυπνων μετρητών τον Δεκέμβριο

03/12/2025

Συνεχίζεται για όλο τον Δεκέμβριο η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε Παγκύπρια βάση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ Λεμεσού και Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή σύσκεψη για καίρια ζητήματα

02/12/2025

O Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού κ. Γιάννης Τσουλόφτας μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα Διευθυντικά Στελέχη του Οργανισμού, είχαν την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου συνάντηση με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Χαράλαμπο Χριστοφίνα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές των Υπουργείων και Υφυπουργείων – Aυτή είναι η λίστα με τα ονόματα

02/12/2025

Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές των Υπουργείων και Υφυπουργείων μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αιτήματα Αρμεύτη: Κάμερες σε πάρκα και αύξηση αστυνόμευσης στη Λεμεσό

02/12/2025

Θέματα που άπτονται της αστυνόμευσης και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών απασχόλησαν πρωινή σύσκεψη μεταξύ των δημοτικών αρχών της Λεμεσού και του νέου Αστυνομικού Διευθυντή στην πόλη, Στέλιου Αριστείδου.


Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ