ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Λαοθάλασσα στην τελική προεκλογική συγκέντρωση του Αβέρωφ Νεοφύτου

31/01/2023

Η Λεμεσός έχει ήδη κάνει την επιλογή της και λέει ναι στη σταθερότητα, στην ασφάλεια, στη δυνατή οικονομία και στην προοπτική για τη χώρα μας, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι το κλίμα των εκλογών άλλαξε και ο στόχος είναι η πρωτιά στις 5 Φεβρουαρίου και η Προεδρία την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

 

Μιλώντας στην τελική προεκλογική συγκέντρωση της Λεμεσού, στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη, της Προέδρου της Βουλής και Υπουργών της Κυβέρνησης, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως το «το ποτάμι ξεκίνησε και φούσκωσε στο Παραλίμνι και στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, έγινε χείμαρρος στην Πάφο και στη Λάρνακα και σήμερα, στο διαμάντι της ανατολικής Μεσογείου, στη Λεμεσό, γίνεται πλημμύρα».


«Στόχος μας δεν είναι απλά να περάσουμε. Στόχος μας είναι ο θρίαμβος, η πρωτιά στον πρώτο γύρο και η Προεδρία στον δεύτερο και θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε ψυχή, έχουμε πιστεύω, έχουμε συνείδηση, έχουμε αρχές», συμπλήρωσε.


Κάλεσε τον κόσμο της παράταξης να αγκαλιάσει, όπως είπε, τους πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους και όσους Συναγερμικούς είχαν κάνει άλλες σκέψεις, αλλά σήμερα «συντάσσονται μαζί με την οικογένεια τους».


Ο επόμενος Πρόεδρος, συνέχισε, θα έχει να αντιμετωπίσει κινδύνους εθνικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και μεταναστευτικούς και η ικανότητα, η αξιοπιστία και οι συμμαχίες του θα κρίνουν αν η πατρίδα μας υπερβεί με επιτυχία τις προκλήσεις και «δεν είναι καιρός για αστοχίες, πειραματισμούς και ακροβασίες».


Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο λαός δεν θα παραδώσει τα κλειδιά της διακυβέρνησης, «ούτε σε αυτούς που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία το 2013, ούτε σε μια ανερμάτιστη κοινοπραξία».


Αναφερόμενος στους δυο βασικούς ανθυποψηφίους του, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως «ο ένας θα καταστεί έρμαιο στις ιδεοληψίες και τις αγκυλώσεις του ΑΚΕΛ και από αυτούς θα δανειστεί στελέχη και πολιτικές, που δυστυχώς οδήγησαν τον τόπο στην χρεοκοπία και στην εξαθλίωση και χρειάστηκαν 10 χρόνια θυσίες για να ξανακτίσουμε  την κυπριακή οικονομία».


«Ο άλλος είναι ήδη δέσμιος μιας κοινοπραξίας συμφερόντων και φιλοδοξιών. Δεν τους ελέγχει, τον ελέγχουν. Δεν συμφωνούν ούτε στα βασικά, ούτε στην οικονομία, ούτε στο Κυπριακό και δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις κρίσιμες για τον τόπο», ανέφερε και διερωτήθηκε γιατί μιλούν για ενότητα «αυτοί που επιχείρησαν να διασπάσουν μια ιστορική παράταξη».

Διερωτήθηκε ακόμη, αν υποψήφιος θεωρεί ότι με την πρόταση του για παραχώρηση 350 ευρώ στη νεολαία «μπορεί να εξαγοράσει τη ψήφο των νέων μας, να εξαγοράσει την περηφάνια και την αξιοπρέπεια τους».


Στην ομιλία του, ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπενθύμισε τις προτάσεις του για προσιτή στέγη, για στήριξη της οικογένειας και των νέων ζευγαριών, ενώ για το Κυπριακό δήλωσε πως «με τον πατριωτικό μας ρεαλισμό πρέπει  να κάμψουμε την τουρκική αδιαλλαξία για να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την μοιρασμένη μας πατρίδα,  να ξεκλειδώσουμε το διάλογο, να μην χαρίσουμε την κατεχόμενη γη μας σε κανέναν, αλλά να την χαρίσουμε στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές ενωμένη».


Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις της δεκαετίες και διερωτήθηκε τι επιδιώκουν να αλλάξουν όσοι μιλούν για αλλαγή, «μήπως να καταργήσουν την 14μηνη θητεία (στην Ε.Φ.) και να μας πάρουν στους 26 μήνες, να καταργήσουν το ΕΕΕ, να καταργήσουν το ΓεΣΥ, να αλλάξουν τα φώτα σε όσα έχουμε μέχρι στιγμής στήσει και δημιουργήσει με αποκτήματα του κυπριακού λαού; Τι αλλαγή επιθυμούν να φέρουν, προς τα πού να μας πάρουν; Μήπως στο παρελθόν;». «Δεν θα τους επιτρέψει ο λαός, γιατί ο λαός θέλει σταθερότητα, θέλει ευημερία», συμπλήρωσε.


«Είχαν κάποιοι το θράσος να ισχυρίζονται ότι ο Αναστασιάδης ξεγράφει την ιστορία του. Δεν έμαθα να διαγράφω, έμαθα να γράφω ιστορία και την ιστορία την έγραψα με τον Δημοκρατικό Συναγερμό και θα ξαναγράψουμε ιστορία γιατί αυτό απαιτεί η πατρίδα μας, αυτό απαιτούν οι αξίες και οι ιδέες μας», ανέφερε ακόμη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.


Δερωτήθηκε γιατί ενοχλείται η αντιπολίτευση και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ από το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει αποκαλυπτήρια και καταθέτει θεμέλιους λίθους σε έργα, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια μηδενισμού» του έργου της Κυβέρνησης.


«Αν υπάρχει σήμερα ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος είναι αυτό που κτίσαμε τη δεκαετία που πέρασε, με Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Γενικό Σχέδιο Υγείας, ελάχιστη σύνταξη όχι κάτω από το όριο της φτώχιας, εγγυημένο κατώτατο μισθό, αύξηση της περιόδου μητρότητας, άδεια πατρότητας, επαναφέραμε την ΑΤΑ, αποκαταστήσαμε τα δικαιώματα του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, αποκαταστήσαμε κατά 75% τα Συνταξιοδοτικά Ταμεία Προνοίας των διαφόρων ιδιωτικών υπαλλήλων», υπέδειξε.


Πρόσθεσε ακόμη πως «προχωρήσαμε με την διαγραφή χρεών, δεν επιβάλαμε ούτε μια φορολογία, αντίθετα καταργήσαμε φορολογίες, για να φτάσουμε σήμερα να είναι τόσο ισχυρή η οικονομία μας έτσι ώστε, όχι μόνο αντιμετωπίσαμε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, την πανδημία και την κρίση που έφερε, δαπανώντας από τα δημόσια ταμεία 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξουμε εργαζόμενους, επιχειρήσεις, άνεργους, αλλά παραδίδουμε και πλεονάσματα».


Εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του αν αυτά χαθούν αφού, όπως είπε, «δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο αν δεν ακολουθήσεις αξιόπιστη πολιτική, σταθερή δημοσιονομική πολιτική, αν δεν κωφεύσεις στον λαϊκισμό, στα κούφια συνθήματα ή κούφιες υποσχέσεις».


Αν κατορθώσαμε, συνέχισε, την δεκαετία να παρουσιάσουμε την προκοπή, είναι γιατί υπήρχε ένας ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός, που μέσα από την ευελιξία, τους ελιγμούς, τις αναγκαίες να γίνουν υποχωρήσεις, έκανε κατορθωτό να είναι σήμερα η χώρα μας και στην επενδυτική βαθμίδα, και πρωτοπόρος σε εκσυγχρονισμό.


Κάλεσε, επίσης, τον κόσμο του Συναγερμού να μην εχθρεύεται όσους «αλληθώρισαν προς στιγμή» στηρίζοντας άλλο υποψήφιο και ανέφερε ότι «θα δουν και πάλι το φως, θα κοιτάξουν μπροστά και θα κατανοήσουν ότι τα πειράματα δεν είναι γι’ αυτές τις κρίσιμες ώρες».


Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπενθύμισε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις που διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις και κάλεσε τον κόσμο να μην απογοητεύεται, αλλά να εργαστεί για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για την παράταξη.


Πηγή: ΚΥΠΕ


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τυχικός: Αποχώρησε από τη Μητρόπολη Πάφου - Αντίστροφη μέτρηση για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου

04/06/2026

Παρά την αποχώρησή του από τη Μητρόπολη, ο Επίσκοπος Τυχικός εξακολουθεί να μην έχει γνωστοποιήσει τις τελικές του προθέσεις αναφορικά με το πού θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποινές φυλάκισης σε τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης 24χρονης

03/06/2026

Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Αύγουστου, 2022 και Μάιου, 2023.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΟΚ στην Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών

03/06/2026

Ο άνδρας παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της έρευνας και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Ρεκόρ θανάτων από τον καύσωνα - Πάνω από 100

03/06/2026

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι θάνατοι 101 ανθρώπων μπορούν να αποδοθούν στον καύσωνα, ο υψηλότερος αριθμός για τον μήνα Μάιο από το 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος σε ηλικία 94 ετών

03/06/2026

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή μετά την κηδεία του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στην ποινική διερεύνηση οδηγείται η υπόθεση μετά τα ευρήματα Europol και FBI

03/06/2026

Η διερεύνηση της Αστυνομίας σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Europol αλλά και του FBI οδηγούν την υπόθεση στο επόμενο βήμα, αυτό της ποινικής διερεύνησης.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε λειτουργία από σήμερα το CY-Alert: Άμεση ενημέρωση στα κινητά για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

02/06/2026

Στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών τίθεται από σήμερα, 2 Ιουνίου 2026, το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης του Πληθυσμού - CY-Alert.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέχρι τις 15 Ιουνίου η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία»

02/06/2026

Ο κ. Πογιατζής ανέφερε ότι το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου θα εκδοθεί η ανακοίνωση.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ