ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Ο Βασιλιάς της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού συστήνεται!

30/01/2023

Ο Βασιλιάς της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού έδωσε το σύνθημα και ετοιμάζεται να μας οδηγήσει σε ένα δεκαήμερο γεμάτο κέφι και χορό! Το Λεμεσιανό Καρναβάλι επιστρέφει μετά από δύο χρόνια, χωρίς περιορισμούς, ακόμα πιο δυναμικά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που ξεκινά την Τσικονπέμπτη 16 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 26 του μήνα, με την μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση.

 


Στη δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης κατά την οποία παρουσιάστηκαν το φετινό πρόγραμμα, τα νέα στοιχεία που εντάσσονται, οι χορηγοί και φυσικά ο νέος μας Βασιλιάς Δημήτρης Γιαννακού, οι παρευρισκόμενοι υπό τους ήχους της Ομάδας Κανταδόροι Λεμεσού, πήραν μια γεύση για το τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεμεσού για το δεκαήμερο του καρναβαλιού.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, υπέδειξε ότι φέτος επιστρέφουν δριμύτερες οι δύο μεγάλες παρελάσεις. «Από τις μέχρι σήμερα δηλώσεις σε ομάδες και άρματα, η συμμετοχή φέτος θα σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ». Και αναφερόμενος στον Βασιλιά του φετινού Καρναβαλιού, είπε ότι η απόφαση αυτός να
είναι ο Δημήτρης Γιαννακού, ελήφθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. «Ο 16ος Βασιλιάς. Ο Δημήτρης είναι ένας γνήσιος Καρναβαλιστής με 35 χρόνια συμμετοχή στο Καρναβάλι της Λεμεσού, από την ηλικία των 3 ετών. Ο Δημήτρης είναι ο νεαρότερος Βασιλιάς στη σύγχρονη ιστορία του Λεμεσιανού καρναβαλιού». Ο Δήμαρχος απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους συμπατριώτες μας, αλλά και σε ξένους επισκέπτες, να έλθουν στη φιλόξενη Λεμεσό σε αυτό το ανεπανάληπτο πανηγύρι χαράς, να γίνουν για λίγο Λεμεσιανοί, να χαρούν και να περάσουν όμορφα.

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού και οι συμμετέχοντες στο φετινό καρναβάλι ετοιμάζονται πυρετωδώς προκειμένου να μετατρέψουν κάθε γωνιά της πόλης, σε προορισμό ξεφαντώματος, όπως μόνο η πόλη μας ξέρει να προσφέρει.

Στο πλούσιο φετινό πρόγραμμα των δεκαήμερων εκδηλώσεων, εντάσσονται και νέα στοιχεία, κάνοντας αρχή από την Τσικνοπέμπτη και την είσοδο του Βασιλιά στην πόλη. Η παρέλαση, με μπροστάρη τον Βασιλιά της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (μπροστά από το Διοικητήριο), θα περιπλανηθεί στους δρόμους της παλιάς πόλης και θα καταλήξει φέτος και πάλι στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου θα ξεκινήσει ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό. 

Επιπλέον, οι καρναβαλιστές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φέτος, πέρα από τις μουσικές επιλογές των dj’s και ζωντανή μουσική από διάφορα συγκροτήματα, σε κάθε υπαίθριο χορό, ενώ σειρά εκδηλώσεων θα φιλοξενείται για μία ακόμη χρονιά σε εσωτερικούς χώρους και συγκεκριμένα στους Χαρουπόμυλους Λανίτη. Εκεί θα έχουμε, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία να απολαύσουμε τον αγαπημένο τραγουδιστή Πασχάλη σε ένα party γεμάτο επιτυχίες από την εποχή του ’60 μέχρι σήμερα. 

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, οι καρναβαλιστές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μελωδίες από τις Ομάδες Κανταδόρων, που φέτος θα καταλήξουν μετά από περιδιάβαση στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Πάφου 36χρονος Πολωνός για υπόθεση απαγωγής

21/08/2025

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Πάφου326χρονος άνδρας κατά την άφιξή του στην Κύπρο, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές της Πολωνίας για υπόθεση απαγωγής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠτΔ: Θα διαθέσει για 12 μήνες τις εισφορές του σε ευαγή ιδρύματα εις μνήμη των γονιών του

21/08/2025

Τη μηναία του αποζημίωση που προβλέπεται για τη 18ετή υπηρεσία του στο δημόσιο, ως διπλωμάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών, θα διαθέσει σε έξι οίκους στέγασης ή κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, για τους 12 επόμενους μήνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα τηλεφωνική απάτη απόσπασης χρημάτων: Οι συστάσεις της Αστυνομίας

21/08/2025

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό, μετά από καταγγελίες σχετικά με ύποπτα πρόσωπα, τα οποία επικοινωνούν με πολίτες στην ελληνική γλώσσα και παριστάνουν τους λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Υπηρεσίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα απάτη με κρυπτονομίσματα: Τους αρπαξαν 60.000 ευρω συνολικά

20/08/2025

Νέες καταγγελίες απάτης μέσω διαδικτύου, που αφορά σε δήθεν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, διερευνά η Αστυνομία και συγκεκριμένα το ΤΑΕ Λευκωσίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βρέθηκε το σημείο έναρξης και τα αίτια της φωτιάς στη Λεμεσό από τους Αμερικανούς

20/08/2025

Το ακριβές σημείο της έναρξης της φωτιάς στην ορεινή Λεμεσού και τα αίτιά της έχει εντοπίσει η ομάδα εμπειρογνώμων από τις ΗΠΑ η οποία ειδικεύεται στην διερεύνηση πυρκαγιών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Τουρκία δίνει άδεια για Θεία Λειτουργία στη Μονή Σουμελά τον Αύγουστο

20/08/2025

Οι τουρκικές αρχές έδωσαν άδεια για να τελεστεί η Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα στα «Εννιάμερα της Παναγίας», το Σάββατο 23 Αυγούστου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλαγές στο δημόσιο σχολείο: Οι δράσεις του Υπουργείου για τη νέα σχολική χρονιά

20/08/2025

Το δημόσιο σχολείο αλλάζει και αλλάζει για να δίνει σε κάθε παιδί τη δύναμη να προχωρήσει, αναφέρει η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, ανακοινώνοντας σειρά δράσεων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Συναντά τους Αμερικανούς εμπειρογνώμονες ο ΠτΔ

19/08/2025

Με την ομάδα των Αμερικανών εμπειρογνωμόνων για τα θέματα των πυρκαγιών πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μαζωνάκης: “Δεν πάσχω από κανένα ψυχικό νόσημα που να χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας”

19/08/2025

Δημόσια τοποθετήθηκε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης, μετά την εισαγωγή του στο Δρομοκαΐτειο, σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ενεργοποιήθηκε το «ΝΕΑΡΧΟΣ» για αγνοούμενο χειριστή Jet Ski

19/08/2025

Αγνοούμενο χειριστή jet ski στη θαλάσσια περιοχή του Μαζωτού της επαρχίας Λάρνακας εντόπισε και διέσωσε την Κυριακή η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ