ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Λάρνακα: Παραδόθηκε και επίσημα η Δημοτική Αγορά και ο δημοτικός χώρος στάθμευσης

25/01/2023

Παραδόθηκε επίσημα τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 12.00 μ. η νέα Δημοτική Αγορά και ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης από την κατασκευαστική εταιρεία C.Roushias Tr. Dev. Ltd.

 

Ένα έργο για τους Λαρνακείς το οποίο αναμένεται να συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του Εμπορικού Κέντρου της πόλης σε συνδυασμό με την ανάπλαση της αυλής του Οικοδομικού Συμπλέγματος Ζουχούρι, το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του Εμπορικού Κέντρου της Λάρνακας, καθότι αναμένεται ότι θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς αναζωογόνηση του.


Το έργο είναι υψηλής αισθητικής και ποιότητας και οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν το Μάιο του 2018.

Η δαπάνη ανέρχεται περί τα 7,2 εκατομμύρια ευρώ πλέον του ΦΠΑ.  Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.


Δυστυχώς υπήρξε καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου η οποία οφείλεται κυρίως στην ανάγκη που προέκυψε για την αντικατάσταση του αρχικού εργολάβου.  Παρά το γεγονός ότι για την καθυστέρηση δεν ευθύνεται ο Δήμος, εκφράζουμε την απολογία μας προς τους Δημότες  για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία έχουν υποστεί.


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το η νέα Δημοτική Αγορά και ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης σε συνδυασμό με την ανάπλαση της αυλής του Οικοδομικού Συμπλέγματος Ζουχούρι, αλλάζει ριζικά την εικόνα του Εμπορικού Κέντρου της Λάρνακας.


Η ανάπτυξη αποτελείται, στον ισόγειο χώρο από την Δημοτική Αγορά, στην οποία στεγάζονται 20 καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και  φθαρτών, χώρος ειδικά σχεδιασμένος για οργάνωση της λαϊκής υπαίθριας αγοράς και Κέντρο Πληροφόρησης. Στον όροφο, στεγάζονται 4 υποστατικά αναψυχής καθώς και εκθεσειακός χώρος. Στην οροφή έχουν δημιουργηθεί καθιστικά και χώρος πρασίνου (roof garden). Στην πλειοψηφία τους, όλα έχουν διατεθεί μέσω δημοσίων προσφορών και τον Μάρτιο του 2023 αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας τους. Ο πολυώροφος χώρος στάθμευσης περιλαμβάνει 73 χώρους, κατανεμημένους σε 3 επίπεδα. Η ανάπτυξη έχει όλες τις απαιτούμενες πρόνοιες για διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ. 


Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών για την συνεργασία και την υλοποίηση του έργου.

 



Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στο Μελετητή του έργου, τον Ομόρρυθμο Συνεταιρισμό Demetrios Constantinou & Associates, κ. Γιώργο Τσολάκη και Πετράς Τσαμπίκος και τον Εργολάβο του έργου C.Roushias TrDevLtd για την ολοκλήρωση του έργου.

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η «Οδύσσεια» στην Κύπρο: Σαρκοφάγος με σκηνή από τον Κύκλωπα Πολύφημο

21/07/2026

Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα από τα Κούκλια της Κύπρου πιστοποιεί τη διαχρονική απήχηση των ομηρικών επών στο νησί ήδη από τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Το πόρισμα δεν εντοπίζει ποινικά επιλήψιμη συμπεριφορά – Η Black Cube επιμένει στην αυθεντικότητα του υλικού

21/07/2026

Ουδέν μεμπτό εντόπισε ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος, διορίστηκε για να διερευνήσει το VideoGate.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες Εξετάσεις 2026: Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

21/07/2026

Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να τελειώσει η αγωνία των υποψήφιων των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τον κατάλογο διοριστέων – Ζητούν γραπτές προτάσεις πριν από κάθε απόφαση

20/07/2026

Δυσαρεστημένοι αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί από τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προκλητική ανάρτηση Ερντογάν ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

20/07/2026

Με αναφορές σε «γιορτή Ειρήνης και Ελευθερίας» και τη δέσμευση ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τους Τουρκοκύπριους, ήταν η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα της 52ης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διέλευση ελληνικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο - Ενεργοποίηση του Ενιαίου δόγματος κατά των τουρκικών προκλήσεων

20/07/2026

Πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η επέτειος της 20ής Ιουλίου εξακολουθεί να αποτελεί ημέρα βαθιάς ιστορικής μνήμης για τον ελληνισμό. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η παρουσία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στον κυπριακό ουρανό και η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου αναδεικνύουν τη σημασία του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Στη δημοσιότητα το πόρισμα – Δεν προκύπτει ευθύνη από τους εμπλεκόμενους Κύπριους «πρωταγωνιστές»

20/07/2026

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα του ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή για την υπόθεση VideoGate, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στην πλατφόρμα Χ στις αρχές του 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Η μνήμη παραμένει ζωντανή»: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τη μαύρη επέτειο των 52 ετών από την εισβολή στην Κύπρο

20/07/2026

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 ετών από την τουρκική εισβολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει την προσήλωση της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
52 χρόνια από την τουρκική εισβολή - Χριστοδουλίδης: «Η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 37% της πατρίδας μας»

20/07/2026

Το δικό του μήνυμα για τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος «κείται πλησίον»: Το μήνυμα του Νίκου Δένδια για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής

20/07/2026

Με αφορμή τα 52 χρόνια από την εισβολή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επαναλαμβάνει τη στήριξη της Αθήνας και το δόγμα της έμπρακτης εθνικής ετοιμότητας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ