ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Σε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας κατέρχονται την Τρίτη όλοι οι εργαζόμενοι του ΟΚΥπΥ

16/01/2023

Όλοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον ΟΚΥπΥ κατέρχονται σε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας αύριο, Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 μεταξύ των ωρών 8:30 π.μ. -10:30 π.μ., διαμαρτυρόμενοι για τη μη τήρηση των δεσμεύσεων του Οργανισμού για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό που προσλήφθηκε με προσωπικά συμβόλαια.

 

Τονίζουν δε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική εξέλιξη και βούληση από τον ΟΚΥπΥ για να ολοκληρωθεί η διαβούλευση ώστε να συμφωνηθεί η συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας, τα μέτρα θα κλιμακωθούν.

Ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. και ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. αναφέρει ότι ΟΚΥπΥ είναι ο μοναδικός ημικρατικός οργανισμός στο τόπο μας που δεν έχει συλλογική σύμβαση για ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν χωρίς δικαιώματα, βιώνοντας την εργασιακή αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

Η απόφαση για την προειδοποιητική στάση εργασίας λήφθηκε από το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων του προσωπικού στον ΟΚΥπΥ μετά την εξάντληση των χρονοδιαγραμμάτων που πρότεινε ο Οργανισμός για τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας  για όσους προσλήφθηκαν με προσωπικά συμβόλαια.

Στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΚΥπΥ στις 3 Νοεμβρίου 2022 έγινε συζήτηση χωρίς να υπάρξει συμφωνία και ο ΟΚΥπΥ ζήτησε χρόνο για να επεξεργαστεί στοιχεία και να δώσει βελτιωμένη πρόταση εντός του Νοεμβρίου 2022. Ακόμη μία φορά ο ΟΚΥπΥ δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του, αναφέρουν οι συντεχνίες, που τονίζουν ότι με τις δυο τελευταίες κοινές επιστολές τους, ημερομηνίας 2 Δεκεμβρίου 2022 και 15 Δεκεμβρίου 2022, προειδοποίησαν τον ΟΚΥπΥ για την εργατική αναταραχή και τονίστηκε η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στον καθορισμό σύσκεψης για να προχωρήσει η συζήτηση και να ολοκληρωθεί η συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό που προσλήφθηκε με προσωπικά συμβόλαια ώστε να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, όπως  δεσμεύτηκε ο ΟΚΥπΥ από το περασμένο καλοκαίρι.

Δυστυχώς, αναφέρουν, «ο ΟΚΥπΥ με την επανειλημμένη και σκόπιμη αναβλητικότητα που επέδειξε, επέλεξε την εργατική αναταραχή και δεν άφησε άλλη επιλογή στους εργαζόμενους και τις συντεχνίες που τους εκπροσωπούν».

Σε όλα τα νοσηλευτήρια, σημειώνει, "παρατηρείται στάση αναβλητικότητας από τον ΟΚΥπΥ για τον χειρισμό εργασιακών θεμάτων, για ανεπαρκή στελέχωση και για παραβίαση νομοθεσιών και συμφωνιών σε βάρος όλων των εργαζομένων σε όλα τα επαγγέλματα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στο τραπέζι του Υπουργικού οι επόμενες κινήσεις – Ανοικτό το σενάριο για ποινικούς ανακριτές

20/04/2026

Για το ενδεχόμενο διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, ο Υπουργός αρκέστηκε να πει πως το θέμα «θα το δούμε μετά τη συζήτηση στο Υπουργικό».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο «ψυγείο» τα επίμαχα νομοσχέδια για την ΑΤΑ στα κατεχόμενα: Νίκη των συνδικάτων και πολιτική αναδίπλωση

20/04/2026

Σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως προσωρινή υποχώρηση μπροστά στη λαϊκή δυσαρέσκεια, η τ/κ «κυβέρνηση» απέσυρε τα 11 αμφιλεγόμενα νομοσχέδια για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ), στέλνοντάς τα πίσω στις επιτροπές για διάλογο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φρίκη στην Ονδούρα: Απήγαγαν και αποκεφάλισαν 17χρονη influencer

20/04/2026

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης El Heraldo , το σώμα της Argueta ανακαλύφθηκε την Παρασκευή σε μια φυτεία αφρικανικών φοινίκων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ορόσημο ο Ιούλιος για το Κυπριακό: Προανήγγειλε νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ ο Τουφάν Έρχιουρμαν

20/04/2026

Τον Ιούλιο αναμένεται η νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες 2026: Κλείδωσε ο "χάρτης" των εξεταστικών κέντρων – Πού θα δώσουν τη μάχη οι υποψήφιοι

20/04/2026

Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοίνωσε σήμερα τα εξεταστικά κέντρα, ανά επαρχία, που θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διπλωματικό «τάκλιν» Κόμπου στην Άγκυρα: Οι εικόνες που διαψεύδουν τα αφηγήματα Φιντάν

20/04/2026

Με ένα βίντεο γεμάτο νόημα και «άρωμα» Μέσης Ανατολής, η Λευκωσία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, αποδομώντας τους ισχυρισμούς περί δήθεν στρατιωτικών συμμαχιών κατά του μουσουλμανικού κόσμου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΤΕπ: Κρίσιμη αξιολόγηση για τη διασύνδεση Ελλάδας–Κύπρου

20/04/2026

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα εξετάσει την οικονομική βιωσιμότητα, τους τεχνικούς κινδύνους, το ρυθμιστικό πλαίσιο και τη γεωπολιτική διάσταση για να αποφασίσει εάν θα χρηματοδοτήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου (GSI)

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θλίψη στον Αρακαπά: «Έφυγε» για τη "γειτονιά" των Αγγέλων ο πατήρ Αντρέας Κωνσταντίνου

20/04/2026

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 20 Απριλίου, ο πάτερ Αντρέας Κωνσταντίνου από τον Αρακαπά.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

20/04/2026

Συναγερμός στην Ιαπωνία: Ισχυρότατη σεισμική δόνηση συγκλόνισε τη χώρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκ στη Λεμεσό: 14χρονη έφερε στον κόσμο παιδί μετά από βιασμό – Χειροπέδες σε 19χρονο

20/04/2026

Μια υπόθεση που προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, με θύμα ένα 14χρονο κορίτσι που οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να γεννήσει, ύστερα από τον εφιάλτη που βίωσε στα χέρια 19χρονου.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ