ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Η Wall Street κλείνει με τη χειρότερη χρονιά από το 2008

31/12/2022

Το χρηματιστήριο αξιών της Νέας Υόρκης ολοκλήρωσε με μικρή πτώση χθες Παρασκευή τη χειρότερη χρονιά του από το 2008.

 

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 73,55 μονάδων (–0,22%), στις 33.147,25 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 11,51 μονάδων (–0,11%), στις 10.466,48 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 8,78 μονάδων (–0,25%), στις 3.839,50 μονάδες.

Από την αρχή της χρονιάς, ο Dow Jones απώλεσε 8,78%, ο Nasdaq 33,10% και ο S&P 500 19,10%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση των δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου από το 2008, όταν ξεσπούσε η διπλή κρίση, χρηματοοικονομική και των ακινήτων. Γεγονός που αποδίδεται στην άνοδο του πληθωρισμού και τις αλλεπάλληλες αυξήσεις των επιτοκίων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) για να τον ελέγξει, τις πιο απότομες από τα χρόνια του 1980, χωρίς να λογαριάζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία που απογείωσε το κόστος της ενέργειας.

«Η τελευταία συνεδρίαση (του έτους) επιβεβαίωσε αυτό που βλέπαμε όλη τη χρονιά: φρικτή κατάσταση στη χρηματαγορά», συνόψισε ο Πίτερ Καρντίλο της Spartan Capital Securities, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών πως η αμερικανική οικονομία θα βιώσει ύφεση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η «Οδύσσεια» στην Κύπρο: Σαρκοφάγος με σκηνή από τον Κύκλωπα Πολύφημο

21/07/2026

Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα από τα Κούκλια της Κύπρου πιστοποιεί τη διαχρονική απήχηση των ομηρικών επών στο νησί ήδη από τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Το πόρισμα δεν εντοπίζει ποινικά επιλήψιμη συμπεριφορά – Η Black Cube επιμένει στην αυθεντικότητα του υλικού

21/07/2026

Ουδέν μεμπτό εντόπισε ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος, διορίστηκε για να διερευνήσει το VideoGate.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες Εξετάσεις 2026: Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

21/07/2026

Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να τελειώσει η αγωνία των υποψήφιων των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τον κατάλογο διοριστέων – Ζητούν γραπτές προτάσεις πριν από κάθε απόφαση

20/07/2026

Δυσαρεστημένοι αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί από τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προκλητική ανάρτηση Ερντογάν ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

20/07/2026

Με αναφορές σε «γιορτή Ειρήνης και Ελευθερίας» και τη δέσμευση ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τους Τουρκοκύπριους, ήταν η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα της 52ης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διέλευση ελληνικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο - Ενεργοποίηση του Ενιαίου δόγματος κατά των τουρκικών προκλήσεων

20/07/2026

Πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η επέτειος της 20ής Ιουλίου εξακολουθεί να αποτελεί ημέρα βαθιάς ιστορικής μνήμης για τον ελληνισμό. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η παρουσία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στον κυπριακό ουρανό και η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου αναδεικνύουν τη σημασία του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Στη δημοσιότητα το πόρισμα – Δεν προκύπτει ευθύνη από τους εμπλεκόμενους Κύπριους «πρωταγωνιστές»

20/07/2026

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα του ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή για την υπόθεση VideoGate, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στην πλατφόρμα Χ στις αρχές του 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Η μνήμη παραμένει ζωντανή»: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τη μαύρη επέτειο των 52 ετών από την εισβολή στην Κύπρο

20/07/2026

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 ετών από την τουρκική εισβολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει την προσήλωση της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
52 χρόνια από την τουρκική εισβολή - Χριστοδουλίδης: «Η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 37% της πατρίδας μας»

20/07/2026

Το δικό του μήνυμα για τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος «κείται πλησίον»: Το μήνυμα του Νίκου Δένδια για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής

20/07/2026

Με αφορμή τα 52 χρόνια από την εισβολή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επαναλαμβάνει τη στήριξη της Αθήνας και το δόγμα της έμπρακτης εθνικής ετοιμότητας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ