ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύπρος – Ινδία θα υπογράψουν μνημόνια και συμφωνίες στο πλαίσιο επίσκεψης του Ινδού ΥΠΕΞ στις 29-31 ΔΕΚ
Κύπρος και Ινδία θα υπογράψουν διμερή μνημόνια και συμφωνίες στους τομείς της στρατιωτικής συνεργασίας, της ενέργειας και της μετανάστευσης, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, Subrahmanyam Jaishankar, στην Κύπρο, στις 29-31 Δεκεμβρίου, με πρόσκληση του ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική επίσκεψη τόσο από άποψης σημειολογίας και συμβολισμού όσο και από άποψης ουσίας και περιεχομένου. «Η Ινδία είναι μια πολύ σημαντική χώρα μέλος της Κοινοπολιτείας με την οποία μας συνδέουν παράλληλες ιστορικές πορείες, ισχυροί δεσμοί», ανέφερε.
Ο κ. Δημητρίου είπε επίσης πως η επίσκεψη αυτή «δημιουργεί προοπτική για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με την Ινδία σε ένα αμοιβαία επωφελές στρατηγικό πλαίσιο».
Σημείωσε πως κατά τη διάρκειά της «θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε τομείς όπως η παιδεία, η οικονομία, η ασφάλεια, η άμυνα κ.λπ».
Είπε ακόμη πως «θα ενημερώσουμε την ινδική πλευρά για τις προσπάθειες της τουρκικής πλευράς για αναβάθμιση του ψευδοκράτους αλλά και για τη δημιουργία νέων τετελεσμένων σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».
«Θα συζητηθούν επίσης τρέχοντα περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, οι σχέσεις ΕΕ – Ινδίας καθώς και τρόποι μέσα από τους οποίους η Ινδία θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο στα υφιστάμενα πολυμερή σχήματα συνεργασίας», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.
Ανέφερε εξάλλου, πως στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ινδού ΥΠΕΞ θα υπογραφούν διμερή μνημόνια και συμφωνίες στους τομείς της στρατιωτικής συνεργασίας, της ενέργειας και της μετανάστευσης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόνος Δημοσθένους: Η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας
Με επίσημη ενημέρωση από την Εκπρόσωπο Τύπου κα. Κυριακή Λαμπριανίδου, η αστυνομία ξεκαθαρίζει το μέχρι στιγμής συγκεχυμένο σκηνικό σχετικά με το φόνο εκ προμελέτης του 49χρονου Σταύρου Δημοσθένους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που τελικά γάζωσαν τον Δημοσθένους
Αλλάζουν οι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που δέχθηκε τα πυρά από άγνωστους ο Σταύρος Δημοσθένους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόνος στη Λεμεσό: Θύμα ο Σταύρος Δημοσθένους
Σε συναγερμό τέθηκε το πρωί της Παρασκευής η Αστυνομία της Λεμεσού, μετά από πληροφορίες για πυροβολισμούς στο ύψος Τσιρείου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καμία κατάληξη στο νομοσχέδιο κατά της βίας στα γήπεδα - Σφοδρές οι διαφωνίες
Δεν υπήρξε καμία κατάληξη στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την πρόληψη και την καταστολή της Βίας στα γήπεδα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περίπου €2.500 ο μέσος μισθός των Κυπρίων - Ποίος είναι ο κλάδος με τις υψηλότερες απολαβές;
Οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων για το 2024 ήταν €2.483 σε σύγκριση με €2.363 κατά το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 5,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για το 2023 η αντίστοιχη αύξηση ήταν 7,3%. Οι διάμεσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων κατά το 2024 ήταν €1.881.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγές στα ωράρια: Πότε θα κλείνουν εστιατόρια, μπυραρίες και κλαμπ;
Συζητήθηκε ενώπιον βουλής το νομοσχέδιο που αφορά στα ωράρια λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των κέντρων εστίασης, με φορείς να έχουν αντιδράσεις όσον αφορά τις πρόνοιες του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ινδία: Είκοσι νεκροί από πυρκαγιά σε εν κινήσει λεωφορείο - Καταστροφική η οδική ασφάλεια στη χώρα
Σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εν κινήσει λεωφορείο στην Ινδία την περασμένη Τρίτη, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΟΜ: Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες στον κατάλογο επικίνδυνων προϊόντων
Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ενημερώνει το κοινό, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, για οχήματα που περιλαμβάνονται κατά την 40ή και την 41η εβδομάδα του 2025 στην ιστοσελίδα του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Ε.Ε. για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα (Safety Gate).