ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Εύα Καϊλή: Στη φυλακή για άλλον ένα μήνα αποφάσισε το δικαστήριο

22/12/2022

Την παράταση της κράτησης της Εύας Καϊλή για ακόμα ένα μήνα αποφάσισε το προδικαστικό τμήμα του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα του Βελγίου.

 

Η πλευρά της κ. Καϊλή μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών, η οποία θα πρέπει να εξεταστεί από το Εφετείο των Βρυξελλών εντός 15 ημερών. Ως τότε, η κ. Καϊλή παραμένει στις φυλακές του Χάρεν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «στο πλαίσιο μεγάλης κλίμακας έρευνας του γραφείου του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα και της Ομοσπονδιακής αστυνομίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ένα άτομο παρουσιάστηκε το απόγευμα ενώπιον του προδικαστικού τμήματος του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών».

Όπως προστίθεται, το προδικαστικό συμβούλιο αποφάσισε όπως «παρατείνει την προδικαστική κράτηση της Ε. Κ. κατά ένα μήνα».

«Εφόσον εφεσιβάλει την απόφαση εντός 24 ωρών, θα παρουσιαστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών».

Η εισαγγελία προσθέτει πως για λόγους προστασίας της έρευνας, δεν πρόκειται να υπάρξει δημοσιοποίηση περισσότερων πληροφοριών προς το παρόν, και πως ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις όποιες νέες εξελίξεις μέσω δελτίων Τύπου.

Αν και το γραφείο του Εισαγγελέα δεν δημοσιοποίησε το σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με δημοσιεύματα το δικαστήριο έλαβε υπόψη τον κίνδυνο διαφυγής της κ. Καϊλή από το Βέλγιο ή το κατά πόσο μπορούσε να καταστρέψει στοιχεία, ενώ η υπεράσπιση ζητούσε την υπό όρους απελευθέρωσή της επικαλούμενη ανθρωπιστικούς λόγους καθώς το παιδί της ίδιας και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι είναι χωρίς τους γονείς του για αρκετές ημέρες.

Η κ. Καϊλή κατηγορείται για συμμετοχή σε δίκτυο χρηματισμού και διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προς όφελος «χώρας του Κόλπου», η οποία δεν κατονομάζεται στις ανακοινώσεις της Βελγικής Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, όμως σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες αφορούν το Κατάρ, αλλά και σ άλλες περιπτώσεις και το Μαρόκο.

Υπενθυμίζεται πως μετά από σειρά εφόδων σε οικίες και γραφεία νυν και τέως ευρωβουλευτών στις 9 Δεκεμβρίου, τέθηκαν υπό κράτηση η κ. Καϊλή, ο τέως ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ΜΚΟ Fight Impunity Αντόνιο Παντζέρι, ο σύντροφός της κ. Καϊλή και τέως βοηθός του κ. Παντζέρι, Φραντσέσκο Τζιόρτζι καθώς και ο γ.γ. της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC) Λούκα Βισεντίνι, ο οποίος αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Έκτοτε συνελήφθη και ο Νίκολο Φίγκα - Ταλαμάνκα, γενικός γραμματέας της ΜΚΟ No Peace Without Justice.

Οι Παντζέρι, Τζιόρτζι και Ταλαμάνκα εμφανίστηκαν την περασμένη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο αποφάσισε την συνέχιση της κράτησης των πρώτων δύο και την υπό όρους απελευθέρωση του τρίτου με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι).

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κάλλας: Καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Συρία - «Η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή»

19/01/2026

Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των μεταβατικών συριακών αρχών και των ΣΔΔ είναι ένα καθοριστικό βήμα προκειμένου η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα της σιδηροδρομικής τραγωδίας - Στους 40 οι νεκροί

19/01/2026

Στους 40 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Ανδαλουσίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ζελένσκι: «Είμαστε σε επαγρύπνιση - Η Ρωσία ετοιμάζεται για μαζική επίθεση»

19/01/2026

«Κάθε περιοχή πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί γρήγορα και να υποστηρίξει τον λαό μας».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Κανένα σχόλιο» για στρατιωτική επέμβαση

19/01/2026

Ερωτώμενος αν θα προχωρήσει με τα σχέδια να επιβάλει δασμούς στις ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για τη Γροιλανδία, απάντησε: «Ναι, 100%».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βασικός στόχος η σύγκληση της άτυπης διευρυμένης για Κυπριακό

19/01/2026

Προσερχόμενος σε εκδήλωση στη Λευκωσία και κληθείς να σχολιάσει ότι φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο σύγκλησης μιας πενταμερούς.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό Δανίας ο Χριστοδουλίδης - Αποφάσεις για Γροιλανδία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

19/01/2026

Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία των κρατών “είναι αδιαπραγμάτευτη και ισχύει και στην παρούσα φάση”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώσεις τον Μάρτιο για μέτρα στις Κεντρικές Φυλακές, είπε ο Φυτιρής στη Βουλή

19/01/2026

Σε ανακοίνωση λήψης μέτρων για αντιμετώπιση προβλημάτων στις Κεντρικές Φυλακές θα προχωρήσει μέχρι τέλος Μαρτίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Κώστας Φυτιρής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ για Λιμάνι-μαρίνα: «Η Λάρνακα αναμένει χωρίς ανταπόκριση»

19/01/2026

Έντονο προβληματισμό για την απουσία ξεκάθαρης κυβερνητικής στρατηγικής σε σχέση με το έργο της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας εκφράζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ασκώντας κριτική στη διαχείριση ενός έργου που, όπως σημειώνει, παραμένει στάσιμο παρά τη σημασία του για την αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: 39 νεκροί, 150 τραυματίες, οι 25 σοβαρά, έως τώρα από τον εκτροχιασμό τρένων υψηλής ταχύτητας

19/01/2026

«Εξαιρετικά παράξενο» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών Óσκαρ Πουέντε της Ισπανίας το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην Ανδαλουσία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραλίμνι: Διέρρηξαν οικία και απέσπασαν €100.000

19/01/2026

Διέρρηξαν οικία στο Παραλίμνι παίρνοντας μαζί τους €100.000.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ