ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Με 156 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός της ελληνικής Κυβέρνησης

18/12/2022

Πέρασε με 156 «Ναι» και 143 «Όχι» ο προϋπολογισμός για το έτος 2023 από το ελληνικό κοινοβούλιο

 

Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν οι αμυντικές δαπάνες και τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα οι δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έλαβαν 190 «ναι», 109 «όχι», ενώ τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, 267 «ναι» και 32 «όχι».

Είχε προηγηθεί έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξαπολύει επίθεση κατά του Πρωθυπουργού τόσο για την οικονομική πολιτική όσο και για την υπόθεση των υποκλοπών, ζητώντας άμεση προκήρυξη εκλογών.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση των υποκλοπών και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να επισκεφθούν από κοινού τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας  προκειμένου να ενημερωθούν για τις νόμιμες επισυνδέσεις. «Γιατί φοβάστε και δεν θέλετε να ανοίξουμε τα αρχεία της ΑΔΑΕ και των παρόχων για τις υποκλοπές» αναρωτήθηκε.

«Η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε τη Greek Mafia, ενώ με εσάς διοικούνταν από την Greek Mafia», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι η «ώρα της Δικαιοσύνης πλησιάζει με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική Κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών με απλή αναλογική».

Ο πρώην Πρωθυπουργός ζήτησε να προκηρύξει ο Κ. Μητσοτάκης εκλογές, εφόσον δεν απαντά γιατί έκανε τις συγκεκριμένες παρακολουθήσεις η ΕΥΠ. «Αν δεν απαντήσετε γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ τους υπουργούς και τους αρχηγούς και δεν έχετε αξιοπρέπεια να παραιτηθείτε, τουλάχιστον προκηρύξτε εκλογές», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μόνη σταθερότητα που διασφαλίζει η ΝΔ είναι της «αδικίας, της ακρίβειας, των ανισοτήτων, της διαφθοράς και της ασέλγειας στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας αντέτεινε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «μας παραδώσατε μια χώρα πνιγμένη στα χρέη και την ανυποληψία, σας παραδώσαμε μια χώρα με έξοδο στις αγορές» και συμπλήρωσε πως «ξαναγυρίσατε την πλειοψηφία των πολιτών σε μαύρες μέρες».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι θέλει να δημιουργήσει μια Κυβέρνηση που θα βασίζεται σε μια πλατιά λαϊκή πλειοψηφία. Αυτή κατά τον ίδιο θα διαθέτει σχέδιο ασπίδα που θα περιλαμβάνει επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, αύξηση του μισθού στα 880 ευρώ, αύξηση 10% στους μισθούς του δημοσίου τομέα, μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, επιστροφή αναδρομικών συνταξιούχων και 13ης σύνταξης.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα διαμαρτυρίας χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις διακυβέρνησης. «Αν έκανα αυτό που μου ζητήσατε και μου ζητάτε επιμόνως να κάνω, να προκηρύξω δηλαδή εκλογές, αυτή η κοινοβουλευτική μας αναμέτρηση θα ήταν η τελευταία. Και αναρωτιέμαι μιλήσατε συνολικά 65 λεπτά και για το τι θα κάνατε αν τελικά σας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός μόλις τρία. Επιβεβαιώνετε ότι ήσασταν είστε και θα παραμείνετε κόμμα διαμαρτυρίας και όχι κόμμα εξουσίας. Κόμμα της γκρίνιας και όχι κόμμα του αποτελέσματος» είπε.

Υπογράμμισε ότι το 2023 θα είναι καλύτερο από το 2022 υποστηρίζοντας ότι εν μέσω παγκόσμιας αναταραχής το 2022 κλείνει με ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας σχεδόν διπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου. «Ο δικός σας ρυθμός ανάπτυξης κ. Τσίπρα ήταν το 25% του ρυθμού ανάπτυξης της ευρωζώνης τα τέσσερα χρόνια που ήσασταν Κυβέρνηση», είπε.

«Στο τέλος του 2023 ο δημόσιος πλούτος θα έχει αυξηθεί κατά 45 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2018. Στη διεθνή ύφεση λοιπόν εμείς συνεχίζουμε να απαντάμε με ανάπτυξη. Όχι όμως μόνο με ποσοτική μεγέθυνση αλλά και ποιοτική αναβάθμιση καθώς διαφοροποιείται ο ίδιος ο παραγωγικός ιστός της οικονομίας μας», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός με αναφορά στις εξαγωγές και τις ξένες επενδύσεις. «Πίσω από αυτούς τους αριθμούς κρύβεται ουσιαστικά η αναγέννηση της ελληνικής μεταποίησης», προσέθεσε.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς η Κυβέρνηση να αποκλίνει ούτε στιγμή από τις δεσμεύσεις της σε δύο μέτωπα: την ελάφρυνση των πολιτών από τους φόρους και τη στήριξή τους απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια, και δεύτερον την αλλαγή της εικόνας της Ελλάδος. Τόνισε ενδεικτικά ότι ο ΕΝΦΙΑ έχει μειωθεί κατά 34% κι αυτό είναι κάτι που δεν αφορά τους λίγους. Τέλος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα νέο μέτρο οικονομικής στήριξης καθώς όπως είπε η πολιτεία από τον Φεβρουάριο και για 6 μήνες το 10% των αγορών σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, με ανώτατο όριο αγορών τα 220 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Πάφου 36χρονος Πολωνός για υπόθεση απαγωγής

21/08/2025

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Πάφου326χρονος άνδρας κατά την άφιξή του στην Κύπρο, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές της Πολωνίας για υπόθεση απαγωγής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠτΔ: Θα διαθέσει για 12 μήνες τις εισφορές του σε ευαγή ιδρύματα εις μνήμη των γονιών του

21/08/2025

Τη μηναία του αποζημίωση που προβλέπεται για τη 18ετή υπηρεσία του στο δημόσιο, ως διπλωμάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών, θα διαθέσει σε έξι οίκους στέγασης ή κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, για τους 12 επόμενους μήνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα τηλεφωνική απάτη απόσπασης χρημάτων: Οι συστάσεις της Αστυνομίας

21/08/2025

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό, μετά από καταγγελίες σχετικά με ύποπτα πρόσωπα, τα οποία επικοινωνούν με πολίτες στην ελληνική γλώσσα και παριστάνουν τους λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Υπηρεσίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα απάτη με κρυπτονομίσματα: Τους αρπαξαν 60.000 ευρω συνολικά

20/08/2025

Νέες καταγγελίες απάτης μέσω διαδικτύου, που αφορά σε δήθεν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, διερευνά η Αστυνομία και συγκεκριμένα το ΤΑΕ Λευκωσίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βρέθηκε το σημείο έναρξης και τα αίτια της φωτιάς στη Λεμεσό από τους Αμερικανούς

20/08/2025

Το ακριβές σημείο της έναρξης της φωτιάς στην ορεινή Λεμεσού και τα αίτιά της έχει εντοπίσει η ομάδα εμπειρογνώμων από τις ΗΠΑ η οποία ειδικεύεται στην διερεύνηση πυρκαγιών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Τουρκία δίνει άδεια για Θεία Λειτουργία στη Μονή Σουμελά τον Αύγουστο

20/08/2025

Οι τουρκικές αρχές έδωσαν άδεια για να τελεστεί η Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα στα «Εννιάμερα της Παναγίας», το Σάββατο 23 Αυγούστου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλαγές στο δημόσιο σχολείο: Οι δράσεις του Υπουργείου για τη νέα σχολική χρονιά

20/08/2025

Το δημόσιο σχολείο αλλάζει και αλλάζει για να δίνει σε κάθε παιδί τη δύναμη να προχωρήσει, αναφέρει η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, ανακοινώνοντας σειρά δράσεων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Συναντά τους Αμερικανούς εμπειρογνώμονες ο ΠτΔ

19/08/2025

Με την ομάδα των Αμερικανών εμπειρογνωμόνων για τα θέματα των πυρκαγιών πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μαζωνάκης: “Δεν πάσχω από κανένα ψυχικό νόσημα που να χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας”

19/08/2025

Δημόσια τοποθετήθηκε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης, μετά την εισαγωγή του στο Δρομοκαΐτειο, σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ενεργοποιήθηκε το «ΝΕΑΡΧΟΣ» για αγνοούμενο χειριστή Jet Ski

19/08/2025

Αγνοούμενο χειριστή jet ski στη θαλάσσια περιοχή του Μαζωτού της επαρχίας Λάρνακας εντόπισε και διέσωσε την Κυριακή η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ