ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στην Αθήνα μεταβαίνει ο Πρόεδρος για να συμμετέχει στη Συνάντηση των Ηγετών του ΕΛΚ
Κατά τις εργασίες της Συνάντησης των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας.

Στη Συνάντηση των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) συμμετέχει σήμερα και αύριο στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Όπως έχει ανακοινωθεί από την Προεδρία, σήμερα το απόγευμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στο πρώτο μέρος των συζητήσεων της Συνάντησης των Ηγετών, ενώ το βράδυ θα συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας του ΕΛΚ. Αύριο 3 Δεκεμβρίου, το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στο δεύτερο μέρος των εργασιών των συνέδρων του ΕΛΚ.
Εξάλλου, στις 8 το βράδυ της 3ης Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και θα μιλήσει σε δειπνο που διοργανώνει ο ΔΗΣΥ Ελλάδας.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στα Τίρανα, όπου θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.
Η Σύνοδος ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε χώρα της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων ως ένδειξη της συνεχιζόμενης βούλησης της ΕΕ να ενισχύσει περαιτέρω τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις της με τα Δυτικά Βαλκάνια και να δώσει ώθηση στην ενταξιακή προοπτική των χωρών της περιοχής, εν μέσω μίας περιόδου αναταραχών στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης.
Κατά τη Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων θα εξεταστούν ζητήματα που άπτονται των προσπαθειών μετριασμού των επιπτώσεων που έχει επιφέρει ο πόλεμος στην Ουκρανία για τα Δυτικά Βαλκάνια , περιλαμβανομένου του ενεργειακού και οικονομικού τομέα, της ενταξιακής ατζέντας, της κατάστασης στην Ουκρανία, του Μεταναστευτικού, όπως επίσης και των προσπαθειών για συντονισμό και συνεργασία σε θέματα διαχείρισης του μεταναστευτικού, κυβερνοασφάλειας, αντιμετώπισης υβριδικών απειλών, καθώς και της τρομοκρατίας.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου, θα συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πέτρος Δημητρίου, και ο Διευθυντής του Γραφείου του Παντελής Παντελίδης.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εφιάλτης σε πτήση προς Τόκιο: Αεροπλάνο έκανε βουτιά 25.000 ποδιών (ΒΙΝΤΕΟ)
Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησαν οι επιμένοντες αεροπλάνου που εκτελούσε πτήση προς Τόκιο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν το αεροπλάνο έκανε βουτιά 25.000 ποδιών λόγω μηχανικής βλάβης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωνάζουν οι ναυαγοσώστες της Λεμεσού για σοβαρή υποστελέχωση
Σοβαρή υποστελέχωση καταγγέλλουν οι ναυαγοσώστες της Λεμεσού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα απάτη με την επωνυμία των Κυπριακών Ταχυδρομείων: Οι αρχές συστήνουν προσοχή στο κοινό
Προσοχή συστήνει στο κοινό η αστυνομία για νέα απάτη με σκοπό την απόσπαση χρημάτων με την επωνυμία των Κυπριακών Ταχυδρομείων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διπλή διεθνής διάκριση για τον Αλέξανδρο Χατζηκώστα, υποψήφιο διδάκτορα του ΑΠΘ
Ο ελληνοκύπριος υποψήφιος διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Αλέξανδρος Χατζηκώστας, διακρίθηκε διεθνώς για το έργο του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΟΑ Λεμεσού συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου FRESHNESS για εξοικονόμηση ενέργειας
Ο ΕΟΑ Λεμεσού συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου FRESHNESS, που πραγματοποιήθηκε στις 17 – 18 Ιουνίου 2025 στο νησί Κως, το οποίο υλοποιείται στο
πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Κύπρος με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΕΟΑ Λεμεσού μειώνει τα κόστη και ρυπαίνει λιγότερο με νέες μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης (EOA) Λεμεσού ως ένας κατεξοχήν περιβαλλοντικός Οργανισμός, έχει υιοθετήσει ενεργά τη χρήση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο πλαίσιο της στρατηγικής του για προστασία του περιβάλλοντος και μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του Οργανισμού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέγαρα: «Έσφαξε την οικογένειά του γιατί δεν του έδιναν λεφτά» - Με ποινικό παρελθόν ο 37χρονος
Ο 37χρονος που μαχαίρωσε στα Μέγαρα την 71χρονη μητέρα του, την αδερφή του και τον θείο του στα Μέγαρα αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ ήταν και επί σειρά ετών χρήστης ναρκωτικών ουσιών.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη φυλακή 46χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της πρώην του
Πίσω από τα κάγκελα ο 46χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της πρώην συμβίας του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκκωφαντικό “ΌΧΙ” στη μείωση ποινής 36χρονου που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση 9χρονης
Απορρίφθηκε η έφεση που κατέθεσε 36χρονος καταδικασθείς για σεξουαλική κακοποίηση 9χρονης, με την οποία ζητούσε να επανεξεταστεί η καταδίκη και η ποινή 2,5 ετών που του επιβλήθηκε.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έπιασαν «στον ύπνο» ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου: Έκλεψαν αλυσίδες και έγιναν άφαντοι
Στον ύπνο έπιασαν ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου, κλέβοντας χρυσαφικά κάτω από τη μύτη της.