ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Υπ. Γεωργίας: Χαιρετίζει απόφαση ΕΕ για στήριξη πρωτογενούς τομέα

23/11/2022

Η καταβολή των ενισχύσεων θα πραγματοποιηθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών εντός του Δεκεμβρίου 2022.

 

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος χαιρετίζει τηn απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ενέκρινε στοχευμένο Σχέδιο στήριξης του πρωτογενούς τομέα συνολικού ύψους 7,75 εκ. ευρώ, μετά την υποβολή του Σχεδίου από το Υπουργείο Γεωργίας. Σημειώνει επίσης ότι η στήριξη των αγροτών αποτελεί προτεραιότητα προκειμένου να ενδυναμωθεί ο πρωτογενής τομέας και η κυπριακή οικονομία γενικότερα.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο αναφέρει ότι αναλυτικότερα η στήριξη αφορά τους ακόλουθους κλάδους: Πατατοπαραγωγοί,  με μέγιστη συνολική ενίσχυση 3.500.000 ευρώ, Καλλιεργητές φυλλοβόλων (1.000.000 ευρώ) Καλλιεργητές επιλ. Καλ. λαχανικών (1.900.000 ευρώ) Πτηνοτροφία - Αυγοπαραγωγή (400.000 ευρώ), Ομάδες / οργανώσεις παραγωγών φυτικής (700.000 ευρώ) και Αναγνωρισμένες ομάδες αιγοπροβατοτρόφων (250.000 ευρώ), σύνολο 7.750.000 ευρώ.

Σημειώνει ότι επιπρόσθετα από το πιο πάνω σχέδιο θα παραχωρηθεί στήριξη συνολικού ύψους 5.45 εκ. ευρώ μέσω του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στους κλάδους της αιγοπροβατοτροφίας, σιτοκαλλιέργειας και αμπελουργίας.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον αγροτικό κόσμο, ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε όλους τους κλάδους του αγροτικού τομέα, ώστε να σχεδιαστούν και νέες υποστηρικτικές δράσεις όπου και όταν χρειαστεί.

Η στήριξη των αγροτών μας αποτελεί προτεραιότητά μας προκειμένου να ενδυναμώσουμε τον πρωτογενή τομέα και την κυπριακή οικονομία γενικότερα, καταλήγει.

Ποιους γεωργικούς κλάδους αφορά η στήριξη
Το πρόγραμμα αφορά τον αγροτικό τομέα και ιδιαίτερα τους παραγωγούς πατατών, φυλλοβόλων δένδρων, λαχανικών και αυγών, καθώς και ορισμένες αναγνωρισμένες οργανώσεις και συνεταιρισμούς.

«Αυτό το πρόγραμμα ύψους 7,75 εκατ. ευρώ θα δώσει στην Κύπρο την δυνατότητα να στηρίξει τους παραγωγούς ορισμένων βασικών γεωργικών προϊόντων, όπως τα λαχανικά και τα αυγά, που αντιμετωπίζουν επί του παρόντος σημαντικές ελλείψεις ρευστότητας λόγω της κρίσης» σημείωσε σχετικά η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η οποία είναι αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού.

Η Επιτροπή έκρινε ότι το κυπριακό πρόγραμμα συνάδει με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο προσωρινό πλαίσιο κρίσης για τις κρατικές ενισχύσεις (όπως εγκρίθηκε στις 23 Μαρτίου 2022 και τροποποιήθηκε στις 20 Ιουλίου και στις 28 Οκτωβρίου) καθώς η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ ανά δικαιούχο και θα χορηγηθεί το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Πάφου 36χρονος Πολωνός για υπόθεση απαγωγής

21/08/2025

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Πάφου326χρονος άνδρας κατά την άφιξή του στην Κύπρο, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές της Πολωνίας για υπόθεση απαγωγής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠτΔ: Θα διαθέσει για 12 μήνες τις εισφορές του σε ευαγή ιδρύματα εις μνήμη των γονιών του

21/08/2025

Τη μηναία του αποζημίωση που προβλέπεται για τη 18ετή υπηρεσία του στο δημόσιο, ως διπλωμάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών, θα διαθέσει σε έξι οίκους στέγασης ή κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, για τους 12 επόμενους μήνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα τηλεφωνική απάτη απόσπασης χρημάτων: Οι συστάσεις της Αστυνομίας

21/08/2025

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό, μετά από καταγγελίες σχετικά με ύποπτα πρόσωπα, τα οποία επικοινωνούν με πολίτες στην ελληνική γλώσσα και παριστάνουν τους λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Υπηρεσίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα απάτη με κρυπτονομίσματα: Τους αρπαξαν 60.000 ευρω συνολικά

20/08/2025

Νέες καταγγελίες απάτης μέσω διαδικτύου, που αφορά σε δήθεν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, διερευνά η Αστυνομία και συγκεκριμένα το ΤΑΕ Λευκωσίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βρέθηκε το σημείο έναρξης και τα αίτια της φωτιάς στη Λεμεσό από τους Αμερικανούς

20/08/2025

Το ακριβές σημείο της έναρξης της φωτιάς στην ορεινή Λεμεσού και τα αίτιά της έχει εντοπίσει η ομάδα εμπειρογνώμων από τις ΗΠΑ η οποία ειδικεύεται στην διερεύνηση πυρκαγιών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Τουρκία δίνει άδεια για Θεία Λειτουργία στη Μονή Σουμελά τον Αύγουστο

20/08/2025

Οι τουρκικές αρχές έδωσαν άδεια για να τελεστεί η Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα στα «Εννιάμερα της Παναγίας», το Σάββατο 23 Αυγούστου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλαγές στο δημόσιο σχολείο: Οι δράσεις του Υπουργείου για τη νέα σχολική χρονιά

20/08/2025

Το δημόσιο σχολείο αλλάζει και αλλάζει για να δίνει σε κάθε παιδί τη δύναμη να προχωρήσει, αναφέρει η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, ανακοινώνοντας σειρά δράσεων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Συναντά τους Αμερικανούς εμπειρογνώμονες ο ΠτΔ

19/08/2025

Με την ομάδα των Αμερικανών εμπειρογνωμόνων για τα θέματα των πυρκαγιών πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μαζωνάκης: “Δεν πάσχω από κανένα ψυχικό νόσημα που να χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας”

19/08/2025

Δημόσια τοποθετήθηκε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης, μετά την εισαγωγή του στο Δρομοκαΐτειο, σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ενεργοποιήθηκε το «ΝΕΑΡΧΟΣ» για αγνοούμενο χειριστή Jet Ski

19/08/2025

Αγνοούμενο χειριστή jet ski στη θαλάσσια περιοχή του Μαζωτού της επαρχίας Λάρνακας εντόπισε και διέσωσε την Κυριακή η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ