ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καρούσος: Η Κυβέρνηση συνέβαλε στη δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος για προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών
Τη δημιουργία ενός κατάλληλου περιβάλλοντος για προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών και βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας ως αποτέλεσμα των έντονων προσπαθειών της κυβέρνησης προς διάφορες κατευθύνσεις, με στόχο να επιτευχθεί η αύξηση της συνδεσιμότητας και η θωράκιση των αερομεταφορών, υπογράμμισε την Τρίτη ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος κατά την ομιλία του στην 44η Έκθεση Κυπρίων Ξενοδόχων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ο κ. Καρούσος επεσήμανε ότι τα σχέδια κινήτρων έχουν φέρει ήδη τα πρώτα αποτέλεσμα μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για ενίσχυση των βάσεων των Ryanair και Wizz Air με υπερσύγχρονα αεροσκάφη, προσθέτοντας πως η φιλελευθεροποίηση της αγοράς που αφορά στις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης που παρέχονται στους αερολιμένες επέφερε μείωση του κόστους της τάξης του 40% μέχρι και 50%, καθιστώντας τα αεροδρόμια περισσότερο ανταγωνιστικά.
Ο κ. Καρούσος ανέφερε επίσης πως στόχος της κυβέρνησης είναι, μέσα από τα νέα σχέδια κίνητρων 2023-2027, να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της χώρας με την ανάπτυξη νέων δρομολογίων, τη διατήρηση και εμβάθυνση των υφιστάμενων, την επέκταση της τουριστικής περιόδου, αλλά και την ανάκαμψη των αερομεταφορών από τις επιπτώσεις της πανδημίας, του πολέμου στην Ουκρανία και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αερομεταφορές στο σημερινό ανταγωνιστικό και μεταβαλλόμενο περιβάλλον.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η εφαρμογή του νέου σχεδίου κινήτρων για την περίοδο 2023 – 2027 αναμένεται ότι θα επιφέρει αύξηση της τάξης του 52% στον αριθμό επιβατών, από περίπου 9 εκ. το 2022 σε 13,7 εκ. το 2027.
Κλείνοντας, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις του Fit55 όσον αφορά στις αερομεταφορές και στις πρωτοβουλίες και προτάσεις της Κύπρου που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ειδικότερα στη συμπερίληψη ειδικής αναφορά στο κείμενο της Οδηγίας σε νησιώτικα κράτη μεγέθους μικρότερου των 10.000 χλμ², για τα οποία η διαφορά του κόστους ανανεώσιμων και συμβατικών καυσίμων θα καλύπτεται στο 100%, έπειτα από προσπάθειες της Κύπρου για ανάδειξη των δυσανάλογων επιπτώσεων όσον αφορά στα νησιώτικα κράτη μέλη της ΕΕ από την εφαρμογή των νέων προνοιών στο ETS Aviation.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στο τραπέζι του Υπουργικού οι επόμενες κινήσεις – Ανοικτό το σενάριο για ποινικούς ανακριτές
Για το ενδεχόμενο διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, ο Υπουργός αρκέστηκε να πει πως το θέμα «θα το δούμε μετά τη συζήτηση στο Υπουργικό».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο «ψυγείο» τα επίμαχα νομοσχέδια για την ΑΤΑ στα κατεχόμενα: Νίκη των συνδικάτων και πολιτική αναδίπλωση
Σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως προσωρινή υποχώρηση μπροστά στη λαϊκή δυσαρέσκεια, η τ/κ «κυβέρνηση» απέσυρε τα 11 αμφιλεγόμενα νομοσχέδια για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ), στέλνοντάς τα πίσω στις επιτροπές για διάλογο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φρίκη στην Ονδούρα: Απήγαγαν και αποκεφάλισαν 17χρονη influencer
Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης El Heraldo , το σώμα της Argueta ανακαλύφθηκε την Παρασκευή σε μια φυτεία αφρικανικών φοινίκων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ορόσημο ο Ιούλιος για το Κυπριακό: Προανήγγειλε νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ ο Τουφάν Έρχιουρμαν
Τον Ιούλιο αναμένεται η νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες 2026: Κλείδωσε ο "χάρτης" των εξεταστικών κέντρων – Πού θα δώσουν τη μάχη οι υποψήφιοι
Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοίνωσε σήμερα τα εξεταστικά κέντρα, ανά επαρχία, που θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διπλωματικό «τάκλιν» Κόμπου στην Άγκυρα: Οι εικόνες που διαψεύδουν τα αφηγήματα Φιντάν
Με ένα βίντεο γεμάτο νόημα και «άρωμα» Μέσης Ανατολής, η Λευκωσία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, αποδομώντας τους ισχυρισμούς περί δήθεν στρατιωτικών συμμαχιών κατά του μουσουλμανικού κόσμου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΤΕπ: Κρίσιμη αξιολόγηση για τη διασύνδεση Ελλάδας–Κύπρου
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα εξετάσει την οικονομική βιωσιμότητα, τους τεχνικούς κινδύνους, το ρυθμιστικό πλαίσιο και τη γεωπολιτική διάσταση για να αποφασίσει εάν θα χρηματοδοτήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου (GSI)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θλίψη στον Αρακαπά: «Έφυγε» για τη "γειτονιά" των Αγγέλων ο πατήρ Αντρέας Κωνσταντίνου
Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 20 Απριλίου, ο πάτερ Αντρέας Κωνσταντίνου από τον Αρακαπά.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
Συναγερμός στην Ιαπωνία: Ισχυρότατη σεισμική δόνηση συγκλόνισε τη χώρα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκ στη Λεμεσό: 14χρονη έφερε στον κόσμο παιδί μετά από βιασμό – Χειροπέδες σε 19χρονο
Μια υπόθεση που προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, με θύμα ένα 14χρονο κορίτσι που οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να γεννήσει, ύστερα από τον εφιάλτη που βίωσε στα χέρια 19χρονου.