ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Καρούσος: Η Κυβέρνηση συνέβαλε στη δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος για προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών

23/11/2022

Τη δημιουργία ενός κατάλληλου περιβάλλοντος για προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών και βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας ως αποτέλεσμα των έντονων προσπαθειών της κυβέρνησης προς διάφορες κατευθύνσεις, με στόχο να επιτευχθεί η αύξηση της συνδεσιμότητας και η θωράκιση των αερομεταφορών, υπογράμμισε την Τρίτη ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος κατά την ομιλία του στην 44η Έκθεση Κυπρίων Ξενοδόχων.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ο κ. Καρούσος επεσήμανε ότι τα σχέδια κινήτρων έχουν φέρει ήδη τα πρώτα αποτέλεσμα μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για ενίσχυση των βάσεων των Ryanair και Wizz Air με υπερσύγχρονα αεροσκάφη, προσθέτοντας πως η φιλελευθεροποίηση της αγοράς που αφορά στις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης που παρέχονται στους αερολιμένες επέφερε μείωση του κόστους της τάξης του 40% μέχρι και 50%, καθιστώντας τα αεροδρόμια περισσότερο ανταγωνιστικά.

Ο κ. Καρούσος ανέφερε επίσης πως στόχος της κυβέρνησης είναι, μέσα από τα νέα σχέδια κίνητρων 2023-2027, να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της χώρας με την ανάπτυξη νέων δρομολογίων, τη διατήρηση και εμβάθυνση των υφιστάμενων, την επέκταση της τουριστικής περιόδου, αλλά και την ανάκαμψη των αερομεταφορών από τις επιπτώσεις της πανδημίας, του πολέμου στην Ουκρανία και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αερομεταφορές στο σημερινό ανταγωνιστικό και μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η εφαρμογή του νέου σχεδίου κινήτρων για την περίοδο 2023 – 2027 αναμένεται ότι θα επιφέρει αύξηση της τάξης του 52% στον αριθμό επιβατών, από περίπου 9 εκ. το 2022 σε 13,7 εκ. το 2027.

Κλείνοντας, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις του Fit55 όσον αφορά στις αερομεταφορές και στις πρωτοβουλίες και προτάσεις της Κύπρου που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ειδικότερα στη συμπερίληψη ειδικής αναφορά στο κείμενο της Οδηγίας σε νησιώτικα κράτη μεγέθους μικρότερου των 10.000 χλμ², για τα οποία η διαφορά του κόστους ανανεώσιμων και συμβατικών καυσίμων θα καλύπτεται στο 100%, έπειτα από προσπάθειες της Κύπρου για ανάδειξη των δυσανάλογων επιπτώσεων όσον αφορά στα νησιώτικα κράτη μέλη της ΕΕ από την εφαρμογή των νέων προνοιών στο ETS Aviation.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η «Οδύσσεια» στην Κύπρο: Σαρκοφάγος με σκηνή από τον Κύκλωπα Πολύφημο

21/07/2026

Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα από τα Κούκλια της Κύπρου πιστοποιεί τη διαχρονική απήχηση των ομηρικών επών στο νησί ήδη από τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Το πόρισμα δεν εντοπίζει ποινικά επιλήψιμη συμπεριφορά – Η Black Cube επιμένει στην αυθεντικότητα του υλικού

21/07/2026

Ουδέν μεμπτό εντόπισε ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος, διορίστηκε για να διερευνήσει το VideoGate.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες Εξετάσεις 2026: Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

21/07/2026

Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να τελειώσει η αγωνία των υποψήφιων των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τον κατάλογο διοριστέων – Ζητούν γραπτές προτάσεις πριν από κάθε απόφαση

20/07/2026

Δυσαρεστημένοι αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί από τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προκλητική ανάρτηση Ερντογάν ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

20/07/2026

Με αναφορές σε «γιορτή Ειρήνης και Ελευθερίας» και τη δέσμευση ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τους Τουρκοκύπριους, ήταν η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα της 52ης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διέλευση ελληνικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο - Ενεργοποίηση του Ενιαίου δόγματος κατά των τουρκικών προκλήσεων

20/07/2026

Πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η επέτειος της 20ής Ιουλίου εξακολουθεί να αποτελεί ημέρα βαθιάς ιστορικής μνήμης για τον ελληνισμό. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η παρουσία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στον κυπριακό ουρανό και η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου αναδεικνύουν τη σημασία του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Στη δημοσιότητα το πόρισμα – Δεν προκύπτει ευθύνη από τους εμπλεκόμενους Κύπριους «πρωταγωνιστές»

20/07/2026

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα του ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή για την υπόθεση VideoGate, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στην πλατφόρμα Χ στις αρχές του 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Η μνήμη παραμένει ζωντανή»: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τη μαύρη επέτειο των 52 ετών από την εισβολή στην Κύπρο

20/07/2026

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 ετών από την τουρκική εισβολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει την προσήλωση της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
52 χρόνια από την τουρκική εισβολή - Χριστοδουλίδης: «Η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 37% της πατρίδας μας»

20/07/2026

Το δικό του μήνυμα για τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος «κείται πλησίον»: Το μήνυμα του Νίκου Δένδια για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής

20/07/2026

Με αφορμή τα 52 χρόνια από την εισβολή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επαναλαμβάνει τη στήριξη της Αθήνας και το δόγμα της έμπρακτης εθνικής ετοιμότητας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ