ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Η ΕΕ χαιρετίζει την παράταση της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας δηλώνει ο Μπορέλ

18/11/2022

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει την παράταση για ακόμα 120 ημέρες της συμφωνίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, με διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας, για εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία μέσω της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

 

Η πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας παραμένει «ζωτικής σημασίας» για την μείωση των παγκόσμιων τιμών τροφίμων και διασφάλισης της επισιτιστικής ασφάλειας παγκοσμίως, σημείωσε ο κ. Μπορέλ, προσθέτοντας πως η ΕΕ «υπογραμμίζει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας για διευκόλυνση της συνέχισης της πρωτοβουλίας».

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, σε συνδυασμό με τις χερσαίες οδούς μέσω της ΕΕ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των διαδρόμων αλληλεγγύης, συνέβαλε στο να σταθεροποιηθούν και να αμβλυνθούν οι πιέσεις στις παγκόσμιες τιμές τροφίμων μέσω της διευκόλυνσης της εξαγωγής σιτηρών και γεωργικών προϊόντων στις παγκόσμιες αγορές», ανέφερε.

«Και οι δύο πρωτοβουλίες επέτρεψαν την εξαγωγή πάνω από 25 εκατομμυρίων τόνων σιτηρών και άλλων γεωργικών προϊόντων και συνέβαλαν σε πτώση των τιμών των τροφίμων τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε.

«Τα τρόφιμα δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται ως όπλο πολέμου», υπογράμμισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας πως η επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και η σκόπιμη στοχοποίηση ουκρανικών γεωργικών εγκαταστάσεων και των διαδρόμων εξαγωγών επιδείνωσαν τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων.

«Ενώ η Ρωσία επιδίδεται σε εκστρατείες χειραγώγησης πληροφοριών και διάδοσης προπαγάνδας, έχουμε καταστήσει σαφές ότι οι κυρώσεις μας δεν στοχοποιούν εμπόριο γεωργικών προϊόντων και τροφίμων μεταξύ της Ρωσίας και τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένων των σιτηρών και των λιπασμάτων», κατέληξε.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φόνος Δημοσθένους: Η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας

17/10/2025

Με επίσημη ενημέρωση από την Εκπρόσωπο Τύπου κα. Κυριακή Λαμπριανίδου, η αστυνομία ξεκαθαρίζει το μέχρι στιγμής συγκεχυμένο σκηνικό σχετικά με το φόνο εκ προμελέτης του 49χρονου Σταύρου Δημοσθένους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλαγή δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που τελικά γάζωσαν τον Δημοσθένους

17/10/2025

Αλλάζουν οι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που δέχθηκε τα πυρά από άγνωστους ο Σταύρος Δημοσθένους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φόνος στη Λεμεσό: Θύμα ο Σταύρος Δημοσθένους

17/10/2025

Σε συναγερμό τέθηκε το πρωί της Παρασκευής η Αστυνομία της Λεμεσού, μετά από πληροφορίες για πυροβολισμούς στο ύψος Τσιρείου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καμία κατάληξη στο νομοσχέδιο κατά της βίας στα γήπεδα - Σφοδρές οι διαφωνίες

17/10/2025

Δεν υπήρξε καμία κατάληξη στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την πρόληψη και την καταστολή της Βίας στα γήπεδα.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Περίπου €2.500 ο μέσος μισθός των Κυπρίων - Ποίος είναι ο κλάδος με τις υψηλότερες απολαβές;

16/10/2025

Οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων για το 2024 ήταν €2.483 σε σύγκριση με €2.363 κατά το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 5,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για το 2023 η αντίστοιχη αύξηση ήταν 7,3%. Οι διάμεσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων κατά το 2024 ήταν €1.881.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλαγές στα ωράρια: Πότε θα κλείνουν εστιατόρια, μπυραρίες και κλαμπ;

16/10/2025

Συζητήθηκε ενώπιον βουλής το νομοσχέδιο που αφορά στα ωράρια λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των κέντρων εστίασης, με φορείς να έχουν αντιδράσεις όσον αφορά τις πρόνοιες του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ινδία: Είκοσι νεκροί από πυρκαγιά σε εν κινήσει λεωφορείο - Καταστροφική η οδική ασφάλεια στη χώρα

16/10/2025

Σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εν κινήσει λεωφορείο στην Ινδία την περασμένη Τρίτη, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΤΟΜ: Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες στον κατάλογο επικίνδυνων προϊόντων

16/10/2025

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ενημερώνει το κοινό, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, για οχήματα που περιλαμβάνονται κατά την 40ή και την 41η εβδομάδα του 2025 στην ιστοσελίδα του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Ε.Ε. για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα (Safety Gate).

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ