ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα είναι παρών στην G20
Πριν την επιβεβαίωση της απουσίας του, ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο δήλωσε πως είχε «την έντονη εντύπωση» ότι δεν θα παραστεί στη σύνοδο ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν πρόκειται να ταξιδέψει στο Μπαλί της Ινδονησίας για τη σύνοδο της G20 την ερχόμενη εβδομάδα, ενημέρωσε σήμερα η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Τζακάρτα το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο (Ρώσος υπουργός Εξωτερικών) Σεργκέι Λαβρόφ θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας στην G20. Το πρόγραμμα του προέδρου Πούτιν τελεί ακόμη υπό διαμόρφωση, μπορεί να συμμετάσχει ψηφιακά» στις εργασίες, ανέφερε η Γιούλια Τόμσκαγια, αρμόδια για το πρωτόκολλο στη ρωσική πρεσβεία στην Τζακάρτα.
Ο Τζόκο επεσήμανε ότι έπειτα από συνομιλία που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Πούτιν σχημάτισε την «έντονη εντύπωση» ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο στο Μπαλί, στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσει το ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Η Ινδονησία έχει δεχθεί πιέσεις από δυτικές χώρες και την Ουκρανία να μην καλέσει τη Ρωσία στη σύνοδο και να την αποκλείσει από τη G20, όμως η Τζακάρτα απάντησε ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να το πράξει αν δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ όλων των μελών.
Ο Ουιντόντο είχε τονίσει στους Financial Times ότι η Ρωσία εξακολουθεί να είναι ευπρόσδεκτή στη σύνοδο, προσθέτοντας ότι αυτή θα επισκιαστεί από «την πολύ ανησυχητική» όξυνση των διεθνών εντάσεων.
«Η G20 δεν είναι ένα πολιτικό φόρουμ. Επίκεντρό της είναι η οικονομία και η ανάπτυξη», είπε.
Η Ινδονησία έχει επίσης καλέσει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θα μετάσχει στη G20 αν παραστεί σε αυτή ο Πούτιν.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Σε εφιάλτη κατέληξε γαμήλια δεξίωση - Στο νοσοκομείο 70 άτομα με συμπτώματα δηλητηρίασης
Οι Αρχές διερευνούν τα αίτια του περιστατικού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τυχικός: Αποχώρησε από τη Μητρόπολη Πάφου - Αντίστροφη μέτρηση για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου
Παρά την αποχώρησή του από τη Μητρόπολη, ο Επίσκοπος Τυχικός εξακολουθεί να μην έχει γνωστοποιήσει τις τελικές του προθέσεις αναφορικά με το πού θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποινές φυλάκισης σε τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης 24χρονης
Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Αύγουστου, 2022 και Μάιου, 2023.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΟΚ στην Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών
Ο άνδρας παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της έρευνας και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Ρεκόρ θανάτων από τον καύσωνα - Πάνω από 100
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι θάνατοι 101 ανθρώπων μπορούν να αποδοθούν στον καύσωνα, ο υψηλότερος αριθμός για τον μήνα Μάιο από το 2015.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος σε ηλικία 94 ετών
Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή μετά την κηδεία του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στην ποινική διερεύνηση οδηγείται η υπόθεση μετά τα ευρήματα Europol και FBI
Η διερεύνηση της Αστυνομίας σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Europol αλλά και του FBI οδηγούν την υπόθεση στο επόμενο βήμα, αυτό της ποινικής διερεύνησης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο μικροσκόπιο του Al Jazeera η αγορά ακινήτων της Κύπρου: Οι ξένες επενδύσεις και η πίεση στις τιμές
«Πολλοί Κύπριοι ανησυχούν για τις τιμές των ακινήτων στη χώρα τους».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε λειτουργία από σήμερα το CY-Alert: Άμεση ενημέρωση στα κινητά για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
Στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών τίθεται από σήμερα, 2 Ιουνίου 2026, το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης του Πληθυσμού - CY-Alert.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέχρι τις 15 Ιουνίου η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία»
Ο κ. Πογιατζής ανέφερε ότι το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου θα εκδοθεί η ανακοίνωση.