ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πάφος: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού για το 2023
Η πόλη της Πάφου είναι και επίσημα η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού για το 2023, σύμφωνα με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, η ανακήρυξη της έγινε απόψε στις Βρυξέλλες, όπου είχε μεταβεί από την Τρίτη αντιπροσωπεία του Δήμου Πάφου για να παρουσιάσει την πρότασή της για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2023.
Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Διευθυντή Έργων Έξυπνης πόλης του Δήμου Πάφου, Δρ. Ζήνωνα Ζήνωνος και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, Νάσο Χατζηγεωργίου.
Τα δυο στελέχη είχαν προσκληθεί από την επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού ώστε να παρουσιάσουν σήμερα την πρόταση και το σχέδιο δράσης 2023 ενώπιον της κριτικής επιτροπής.
Οι φιναλίστ που επιλέχθηκαν για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2023 μεταξύ 29 υποψηφίων από 13 χώρες ήταν με αλφαβητική σειρά, το Άαρχους (Δανία), η Γκιχόν (Ισπανία), το Ζάγκρεμπ (Κροατία), η Πάφος (Κύπρος), το Πόρτο (Πορτογαλία), το Σαν Σεμπαστιάν (Ισπανία) και η Σεβίλλη (Ισπανία).
Τελικά, σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος, η πόλη της Πάφου επιλέγηκε και ως εκ τούτου είναι και επίσημα η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού για το 2023.
Η Πάφος ως νικήτρια πόλη αναμένεται να λάβει εξειδικευμένη υποστήριξη επικοινωνίας και branding για το 2023. Αυτό θα περιλαμβάνει την παραγωγή ενός διαφημιστικού βίντεο, ένα ειδικά σχεδιασμένο «γλυπτό hashtag» για την πόλη, καθώς και εξατομικευμένες δραστηριότητες προώθησης και προβολή σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και διεθνώς.
Ο κ. Φαίδωνος συνεχάρη τον Νάσο Χατζηγεωργίου της ΕΤΑΠ και τον Ζήνωνα Ζήνωνος του Δήμου Πάφου που «έδωσαν την μάχη» αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εφιάλτης σε πτήση προς Τόκιο: Αεροπλάνο έκανε βουτιά 25.000 ποδιών (ΒΙΝΤΕΟ)
Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησαν οι επιμένοντες αεροπλάνου που εκτελούσε πτήση προς Τόκιο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν το αεροπλάνο έκανε βουτιά 25.000 ποδιών λόγω μηχανικής βλάβης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωνάζουν οι ναυαγοσώστες της Λεμεσού για σοβαρή υποστελέχωση
Σοβαρή υποστελέχωση καταγγέλλουν οι ναυαγοσώστες της Λεμεσού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα απάτη με την επωνυμία των Κυπριακών Ταχυδρομείων: Οι αρχές συστήνουν προσοχή στο κοινό
Προσοχή συστήνει στο κοινό η αστυνομία για νέα απάτη με σκοπό την απόσπαση χρημάτων με την επωνυμία των Κυπριακών Ταχυδρομείων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διπλή διεθνής διάκριση για τον Αλέξανδρο Χατζηκώστα, υποψήφιο διδάκτορα του ΑΠΘ
Ο ελληνοκύπριος υποψήφιος διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Αλέξανδρος Χατζηκώστας, διακρίθηκε διεθνώς για το έργο του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΟΑ Λεμεσού συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου FRESHNESS για εξοικονόμηση ενέργειας
Ο ΕΟΑ Λεμεσού συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου FRESHNESS, που πραγματοποιήθηκε στις 17 – 18 Ιουνίου 2025 στο νησί Κως, το οποίο υλοποιείται στο
πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Κύπρος με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΕΟΑ Λεμεσού μειώνει τα κόστη και ρυπαίνει λιγότερο με νέες μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης (EOA) Λεμεσού ως ένας κατεξοχήν περιβαλλοντικός Οργανισμός, έχει υιοθετήσει ενεργά τη χρήση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο πλαίσιο της στρατηγικής του για προστασία του περιβάλλοντος και μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του Οργανισμού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέγαρα: «Έσφαξε την οικογένειά του γιατί δεν του έδιναν λεφτά» - Με ποινικό παρελθόν ο 37χρονος
Ο 37χρονος που μαχαίρωσε στα Μέγαρα την 71χρονη μητέρα του, την αδερφή του και τον θείο του στα Μέγαρα αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ ήταν και επί σειρά ετών χρήστης ναρκωτικών ουσιών.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη φυλακή 46χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της πρώην του
Πίσω από τα κάγκελα ο 46χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της πρώην συμβίας του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκκωφαντικό “ΌΧΙ” στη μείωση ποινής 36χρονου που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση 9χρονης
Απορρίφθηκε η έφεση που κατέθεσε 36χρονος καταδικασθείς για σεξουαλική κακοποίηση 9χρονης, με την οποία ζητούσε να επανεξεταστεί η καταδίκη και η ποινή 2,5 ετών που του επιβλήθηκε.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έπιασαν «στον ύπνο» ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου: Έκλεψαν αλυσίδες και έγιναν άφαντοι
Στον ύπνο έπιασαν ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου, κλέβοντας χρυσαφικά κάτω από τη μύτη της.