ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Αυξάνεται η οικονομική στήριξη των κατοίκων ορεινών κοινοτήτων

09/11/2022

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Δημητρίου, θα παραχωρηθεί σε όλους τους κατοίκους των κοινοτήτων με υψόμετρο μεγαλύτερο των 600μ., οι οποίοι είναι δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος κατά το έτος 2022, πρόσθετη βοήθεια ίση με το 50%, του ποσού που τους έχει ήδη παραχωρηθεί.

 

Αναγνωρίζοντας την ενεργειακή κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την παραχώρηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας και για το 2022 στο πλαίσιο στήριξης των κατοίκων κοινοτήτων με υψόμετρο μεγαλύτερο των 600 μέτρων, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πέτρος Δημητρίου, μετά τη συνεδρία του σώματος, το οποίο συνήλθε υπό την προεδρία της Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου.

Επίσης το Υπουργικό ενέκρινε την κατ’ εξαίρεση αναβάθμιση των κοινοτήτων Μάμμαρι, Δένειας και Τρούλλων από την κατηγορία «Ακριτικές», στην κατηγορία «Ορεινές και Μειονεκτικές», ώστε να τυγχάνουν των ωφελημάτων της συγκεκριμένης κατηγορίας του Στεγαστικού Σχεδίου Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών, για την επόμενη Προκήρυξη για το έτος 2023.

Με την αλλαγή διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια συμμετοχής στο Σχέδιο τα οποία μέχρι σήμερα ήταν μεταξύ 25.000 για τα μονήρη και 65.000 ευρώ για οικογένεια 5 ατόμων σε 30.000 για τα μονήρη και 70.000 ευρώ για την πενταμελή οικογένεια.

Η οικονομική ενίσχυση αυξάνεται από 20.000 που ήταν μέχρι σήμερα για τα μονήρη άτομα σε 25.000 ευρώ ενώ για τις πεντεμελείς οικογένειες η βοήθεια αυξάνεται από τις 55.000 στις 60.000 ευρώ. Πρόσθετα οι δικαιούχοι του Σχεδίου θα μπορούν να επωφελούνται ποσού 15.000 ευρώ για ειδικές κατασκευές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στο τραπέζι του Υπουργικού οι επόμενες κινήσεις – Ανοικτό το σενάριο για ποινικούς ανακριτές

20/04/2026

Για το ενδεχόμενο διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, ο Υπουργός αρκέστηκε να πει πως το θέμα «θα το δούμε μετά τη συζήτηση στο Υπουργικό».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο «ψυγείο» τα επίμαχα νομοσχέδια για την ΑΤΑ στα κατεχόμενα: Νίκη των συνδικάτων και πολιτική αναδίπλωση

20/04/2026

Σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως προσωρινή υποχώρηση μπροστά στη λαϊκή δυσαρέσκεια, η τ/κ «κυβέρνηση» απέσυρε τα 11 αμφιλεγόμενα νομοσχέδια για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ), στέλνοντάς τα πίσω στις επιτροπές για διάλογο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φρίκη στην Ονδούρα: Απήγαγαν και αποκεφάλισαν 17χρονη influencer

20/04/2026

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης El Heraldo , το σώμα της Argueta ανακαλύφθηκε την Παρασκευή σε μια φυτεία αφρικανικών φοινίκων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ορόσημο ο Ιούλιος για το Κυπριακό: Προανήγγειλε νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ ο Τουφάν Έρχιουρμαν

20/04/2026

Τον Ιούλιο αναμένεται η νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες 2026: Κλείδωσε ο "χάρτης" των εξεταστικών κέντρων – Πού θα δώσουν τη μάχη οι υποψήφιοι

20/04/2026

Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοίνωσε σήμερα τα εξεταστικά κέντρα, ανά επαρχία, που θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διπλωματικό «τάκλιν» Κόμπου στην Άγκυρα: Οι εικόνες που διαψεύδουν τα αφηγήματα Φιντάν

20/04/2026

Με ένα βίντεο γεμάτο νόημα και «άρωμα» Μέσης Ανατολής, η Λευκωσία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, αποδομώντας τους ισχυρισμούς περί δήθεν στρατιωτικών συμμαχιών κατά του μουσουλμανικού κόσμου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΤΕπ: Κρίσιμη αξιολόγηση για τη διασύνδεση Ελλάδας–Κύπρου

20/04/2026

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα εξετάσει την οικονομική βιωσιμότητα, τους τεχνικούς κινδύνους, το ρυθμιστικό πλαίσιο και τη γεωπολιτική διάσταση για να αποφασίσει εάν θα χρηματοδοτήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου (GSI)

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θλίψη στον Αρακαπά: «Έφυγε» για τη "γειτονιά" των Αγγέλων ο πατήρ Αντρέας Κωνσταντίνου

20/04/2026

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 20 Απριλίου, ο πάτερ Αντρέας Κωνσταντίνου από τον Αρακαπά.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

20/04/2026

Συναγερμός στην Ιαπωνία: Ισχυρότατη σεισμική δόνηση συγκλόνισε τη χώρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκ στη Λεμεσό: 14χρονη έφερε στον κόσμο παιδί μετά από βιασμό – Χειροπέδες σε 19χρονο

20/04/2026

Μια υπόθεση που προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, με θύμα ένα 14χρονο κορίτσι που οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να γεννήσει, ύστερα από τον εφιάλτη που βίωσε στα χέρια 19χρονου.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ