ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο Ισραήλ μεταβαίνει ο Πρόεδρος όπου θα συναντηθεί με Χέρτζογκ και Νετανιάχου
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει σήμερα στο Ισραήλ για επίσημη επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της χώρας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί το απόγευμα από το Σαρμ ελ Σέιχ, όπου συμμετείχε στις εργασίες της COP27 και σε εκδήλωση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Κατά την παραμονή του στο Ισραήλ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση αύριο, 9 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί με τον νικητή των εκλογών στη χώρα κ. Βενιαμίν Νετανιάχου.
Στις 12μ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Ισαάκ Χέρτζογκ.
Θα ακολουθήσει τελετή παρασημοφόρησης του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Πρόεδρο του Ισραήλ με το Προεδρικό Μετάλλιο Τιμής που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση που απονέμει το κράτος του Ισραήλ.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου και θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα που θα παραθέσει ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ, στην Προεδρική Κατοικία, προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη.
Το απόγευμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα αναχωρήσουν για το Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Εμανουέλ Μακρόν και θα συμμετάσχει στις εργασίες του Φόρουμ για την Ειρήνη.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν κατά τις επαφές του στο Ισραήλ και στη συνέχεια στο Παρίσι, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ Μάριος Πελεκάνος, ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Παντελής Παντελίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κάλλας: Καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Συρία - «Η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή»
Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των μεταβατικών συριακών αρχών και των ΣΔΔ είναι ένα καθοριστικό βήμα προκειμένου η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα της σιδηροδρομικής τραγωδίας - Στους 40 οι νεκροί
Στους 40 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Ανδαλουσίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ζελένσκι: «Είμαστε σε επαγρύπνιση - Η Ρωσία ετοιμάζεται για μαζική επίθεση»
«Κάθε περιοχή πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί γρήγορα και να υποστηρίξει τον λαό μας».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Κανένα σχόλιο» για στρατιωτική επέμβαση
Ερωτώμενος αν θα προχωρήσει με τα σχέδια να επιβάλει δασμούς στις ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για τη Γροιλανδία, απάντησε: «Ναι, 100%».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βασικός στόχος η σύγκληση της άτυπης διευρυμένης για Κυπριακό
Προσερχόμενος σε εκδήλωση στη Λευκωσία και κληθείς να σχολιάσει ότι φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο σύγκλησης μιας πενταμερούς.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό Δανίας ο Χριστοδουλίδης - Αποφάσεις για Γροιλανδία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία των κρατών “είναι αδιαπραγμάτευτη και ισχύει και στην παρούσα φάση”.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώσεις τον Μάρτιο για μέτρα στις Κεντρικές Φυλακές, είπε ο Φυτιρής στη Βουλή
Σε ανακοίνωση λήψης μέτρων για αντιμετώπιση προβλημάτων στις Κεντρικές Φυλακές θα προχωρήσει μέχρι τέλος Μαρτίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Κώστας Φυτιρής.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ για Λιμάνι-μαρίνα: «Η Λάρνακα αναμένει χωρίς ανταπόκριση»
Έντονο προβληματισμό για την απουσία ξεκάθαρης κυβερνητικής στρατηγικής σε σχέση με το έργο της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας εκφράζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ασκώντας κριτική στη διαχείριση ενός έργου που, όπως σημειώνει, παραμένει στάσιμο παρά τη σημασία του για την αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: 39 νεκροί, 150 τραυματίες, οι 25 σοβαρά, έως τώρα από τον εκτροχιασμό τρένων υψηλής ταχύτητας
«Εξαιρετικά παράξενο» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών Óσκαρ Πουέντε της Ισπανίας το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην Ανδαλουσία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραλίμνι: Διέρρηξαν οικία και απέσπασαν €100.000
Διέρρηξαν οικία στο Παραλίμνι παίρνοντας μαζί τους €100.000.