ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο Ισραήλ μεταβαίνει ο Πρόεδρος όπου θα συναντηθεί με Χέρτζογκ και Νετανιάχου
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει σήμερα στο Ισραήλ για επίσημη επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της χώρας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί το απόγευμα από το Σαρμ ελ Σέιχ, όπου συμμετείχε στις εργασίες της COP27 και σε εκδήλωση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Κατά την παραμονή του στο Ισραήλ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση αύριο, 9 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί με τον νικητή των εκλογών στη χώρα κ. Βενιαμίν Νετανιάχου.
Στις 12μ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Ισαάκ Χέρτζογκ.
Θα ακολουθήσει τελετή παρασημοφόρησης του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Πρόεδρο του Ισραήλ με το Προεδρικό Μετάλλιο Τιμής που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση που απονέμει το κράτος του Ισραήλ.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου και θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα που θα παραθέσει ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ, στην Προεδρική Κατοικία, προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη.
Το απόγευμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα αναχωρήσουν για το Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Εμανουέλ Μακρόν και θα συμμετάσχει στις εργασίες του Φόρουμ για την Ειρήνη.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν κατά τις επαφές του στο Ισραήλ και στη συνέχεια στο Παρίσι, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ Μάριος Πελεκάνος, ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Παντελής Παντελίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η «Οδύσσεια» στην Κύπρο: Σαρκοφάγος με σκηνή από τον Κύκλωπα Πολύφημο
Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα από τα Κούκλια της Κύπρου πιστοποιεί τη διαχρονική απήχηση των ομηρικών επών στο νησί ήδη από τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Το πόρισμα δεν εντοπίζει ποινικά επιλήψιμη συμπεριφορά – Η Black Cube επιμένει στην αυθεντικότητα του υλικού
Ουδέν μεμπτό εντόπισε ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος, διορίστηκε για να διερευνήσει το VideoGate.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες Εξετάσεις 2026: Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων
Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να τελειώσει η αγωνία των υποψήφιων των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τον κατάλογο διοριστέων – Ζητούν γραπτές προτάσεις πριν από κάθε απόφαση
Δυσαρεστημένοι αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί από τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προκλητική ανάρτηση Ερντογάν ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
Με αναφορές σε «γιορτή Ειρήνης και Ελευθερίας» και τη δέσμευση ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τους Τουρκοκύπριους, ήταν η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα της 52ης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διέλευση ελληνικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο - Ενεργοποίηση του Ενιαίου δόγματος κατά των τουρκικών προκλήσεων
Πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η επέτειος της 20ής Ιουλίου εξακολουθεί να αποτελεί ημέρα βαθιάς ιστορικής μνήμης για τον ελληνισμό. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η παρουσία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στον κυπριακό ουρανό και η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου αναδεικνύουν τη σημασία του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Στη δημοσιότητα το πόρισμα – Δεν προκύπτει ευθύνη από τους εμπλεκόμενους Κύπριους «πρωταγωνιστές»
Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα του ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή για την υπόθεση VideoGate, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στην πλατφόρμα Χ στις αρχές του 2026.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Η μνήμη παραμένει ζωντανή»: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τη μαύρη επέτειο των 52 ετών από την εισβολή στην Κύπρο
Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 ετών από την τουρκική εισβολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει την προσήλωση της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
52 χρόνια από την τουρκική εισβολή - Χριστοδουλίδης: «Η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 37% της πατρίδας μας»
Το δικό του μήνυμα για τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος «κείται πλησίον»: Το μήνυμα του Νίκου Δένδια για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής
Με αφορμή τα 52 χρόνια από την εισβολή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επαναλαμβάνει τη στήριξη της Αθήνας και το δόγμα της έμπρακτης εθνικής ετοιμότητας.