ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Άμστερνταμ: Ακτιβιστές για το κλίμα εμποδίζουν απογειώσεις ιδιωτικών τζετ
Πάνω από 100 ακτιβιστές για το κλίμα φορώντας στολές και φωνάζοντας συνθήματα για το περιβάλλον, εισέβαλαν σε μια περιοχή όπου φυλάσσονται ιδιωτικά τζετ στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ το Σάββατο και εμπόδισαν πολλά αεροσκάφη να αναχωρήσουν καθισμένοι μπροστά από τους τροχούς τους.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η διαμαρτυρία αποτελούσε μέρος μιας ημέρας διαδηλώσεων μέσα και γύρω από το αεροδρόμιο που οργανώθηκαν από τις περιβαλλοντικές ομάδες Greenpeace και Extinction Rebellion για να διαμαρτυρηθούν για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και άλλη ρύπανση που προκαλείται από τη βιομηχανία αεροδρομίων και αερομεταφορών.
Δεν αναφέρθηκαν καθυστερήσεις σε εμπορικές πτήσεις από νωρίς το απόγευμα.
«Θέλουμε λιγότερες πτήσεις, περισσότερα τρένα και απαγόρευση των περιττών πτήσεων μικρών αποστάσεων και ιδιωτικών τζετ», δήλωσε ο επικεφαλής της εκστρατείας της Greenpeace στην Ολλανδία, Dewi Zloch.
Η περιβαλλοντική ομάδα λέει ότι το Schiphol είναι η μεγαλύτερη πηγή εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ολλανδία, εκπέμποντας 12 δισεκατομμύρια κιλά ετησίως.
Εκατοντάδες άλλοι διαδηλωτές μέσα και γύρω από την κεντρική αίθουσα του αεροδρομίου έφεραν πινακίδες που έγραφαν «Περιορίστε την αεροπορία» και «Περισσότερα τρένα».
Απαντώντας στη διαμαρτυρία, το Schiphol είπε ότι στοχεύει να γίνει ένα αεροδρόμιο χωρίς εκπομπές διοξειδίου έως το 2030 ενώ υποστηρίζει τους στόχους για την αεροπορική βιομηχανία για καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050.
Η στρατιωτική αστυνομία επιφορτισμένη με την ασφάλεια του αεροδρομίου ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «πραγματοποίησε μια σειρά από συλλήψεις ατόμων που βρίσκονταν σε ακίνητα του αεροδρομίου χωρίς να τους επιτραπεί».
Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια τον Ιούνιο για ανώτατο όριο στους ετήσιους επιβάτες στο αεροδρόμιο επικαλούμενη την ατμοσφαιρική ρύπανση και τις κλιματικές ανησυχίες.
Ο Υπουργός Μεταφορών Μαρκ Χάρμπερς είπε στο κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα το γραφείο του δεν μπορούσε να ελέγξει την αυξανόμενη κυκλοφορία ιδιωτικών τζετ και η κυβέρνηση εξετάζει εάν θα συμπεριλάβει το θέμα στην πολιτική της για το κλίμα.
Πηγή: gr.euronews.com
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πότε θα καταβληθεί ο 12ος και ο 13ος μισθός;
Στις 29/12/2025 θα καταβληθούν οι 13οι μισθοί μετά από έγκριση του Υπουργού Οικονομικών.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
New York Times: Υπόμνημα της FDA συνδέει θανάτους παιδιών με τα εμβόλια COVID-19
Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) υποστηρίζει σε εσωτερικό υπόμνημα ότι τουλάχιστον 10 παιδιά είναι πιθανόν να πέθαναν λόγω του εμβολιασμού τους κατά της COVID-19.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έρχονται αλλαγές στο αφορολόγητο και στις φορολογικές κλίμακες
Περαιτέρω αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος από τις €21.500 που προτείνεται στη φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς και αλλαγή των φορολογικών κλιμάκων, ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και ορισμένα κόμματα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκ για κάτοικο Λάρνακας: Εντόπισε στη βαλίτσα νεκρού συγγενή του πιστόλι και χειροβομβίδες
Χειροβομβίδες, εκρηκτικά, πυρομαχικά και ένα πιστόλι εντόπισε ανάμεσα σε άλλα, πολίτης της Λάρνακας σε βαλίτσα νεκρού συγγενή του και τα παρέδωσε στην Αστυνομία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θύμα διαφημιστικής απάτης 71χρονη στην Πάφο - Της άδειασαν τον τραπεζικό της λογαριασμό
Κάτοικος Πάφου, προχώρησε σε καταγγελία τον περασμένο Σεπτέμβριο αφού ακολούθησε διαδικτυακή διαφήμιση, μέσω της οποίας εμφανιζόταν πρόσωπο να προωθεί δήθεν κρατική επενδυτική πλατφόρμα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπρια εγκατάσταση έξυπνων μετρητών τον Δεκέμβριο
Συνεχίζεται για όλο τον Δεκέμβριο η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε Παγκύπρια βάση.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ Λεμεσού και Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή σύσκεψη για καίρια ζητήματα
O Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού κ. Γιάννης Τσουλόφτας μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα Διευθυντικά Στελέχη του Οργανισμού, είχαν την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου συνάντηση με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Χαράλαμπο Χριστοφίνα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές των Υπουργείων και Υφυπουργείων – Aυτή είναι η λίστα με τα ονόματα
Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές των Υπουργείων και Υφυπουργείων μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αιτήματα Αρμεύτη: Κάμερες σε πάρκα και αύξηση αστυνόμευσης στη Λεμεσό
Θέματα που άπτονται της αστυνόμευσης και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών απασχόλησαν πρωινή σύσκεψη μεταξύ των δημοτικών αρχών της Λεμεσού και του νέου Αστυνομικού Διευθυντή στην πόλη, Στέλιου Αριστείδου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέχρι πότε θα παραμείνει βροχερό το σκηνικό του καιρού;
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.