ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΟΗΕ: 10 εκ. τόνοι τροφίμων έχουν εξαχθεί από την Ουκρανία, μέσω της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας
Οι εξαγωγές ουκρανικών τροφίμων έφτασαν σήμερα τα 10 εκ. τόνους, χάριν στην Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ζητώντας να ανανεωθεί η συμφωνία αυτή, η οποία «περιορίζει τον κίνδυνο της πείνας» στον κόσμο.
«Η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή (ουκρανικών) δημητριακών κάνει τη διαφορά. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι σήμερα η Πρωτοβουλία έφτασε σε ένα νέο ορόσημο», είπε ο κ. Γκουτέρες στους δημοσιογράφους. «Μέχρι σήμερα έχουν εξαχθεί μέσω του διαδρόμου της Μαύρης Θάλασσας 10 εκατομμύρια τόνοι δημητριακών και άλλων τροφίμων», πρόσθεσε.
Σημειώνοντας ότι η αποχώρηση της Ρωσίας από την Πρωτοβουλία, στις αρχές της εβδομάδας, ώθησε τις τιμές προς τα επάνω και έκανε τον κόσμο να αντιληφθεί τη σημασία της συμφωνίας αυτής, ο Γκουτέρες υπογράμμισε ότι ήταν «συλλογική ευθύνη να συνεχιστεί η εφαρμογή της» ώστε «να μειωθεί ο κίνδυνος της πείνας, της φτώχειας και της αστάθειας».
«Καλώ όλες τις πλευρές να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους σε δύο τομείς: αρχικά, στην ανανέωση και την πλήρη εφαρμογή της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας», η οποία έχει ισχύ μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, και συνέχισε ότι δεύτερος στόχος είναι «να αρθούν τα εμπόδια που εξακολουθούν να υπάρχουν για τις εξαγωγές ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων».
Ο Γκουτέρες επέμεινε ότι «ο κόσμος χρειάζεται συντονισμένες προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί κατεπειγόντως η κρίσιμη κατάσταση στην αγορά λιπασμάτων», τονίζοντας ότι «η έλλειψη λιπασμάτων πλήττει ήδη τους αγρότες σε όλον τον κόσμο» και αυτή η έλλειψη δεν πρέπει να μετατραπεί σε «έλλειψη τροφίμων».
Η λεγόμενη Συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου και έχει διάρκεια 120 ημερών.
(ΚΥΠΕ)
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πότε θα καταβληθεί ο 12ος και ο 13ος μισθός;
Στις 29/12/2025 θα καταβληθούν οι 13οι μισθοί μετά από έγκριση του Υπουργού Οικονομικών.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
New York Times: Υπόμνημα της FDA συνδέει θανάτους παιδιών με τα εμβόλια COVID-19
Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) υποστηρίζει σε εσωτερικό υπόμνημα ότι τουλάχιστον 10 παιδιά είναι πιθανόν να πέθαναν λόγω του εμβολιασμού τους κατά της COVID-19.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έρχονται αλλαγές στο αφορολόγητο και στις φορολογικές κλίμακες
Περαιτέρω αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος από τις €21.500 που προτείνεται στη φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς και αλλαγή των φορολογικών κλιμάκων, ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και ορισμένα κόμματα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκ για κάτοικο Λάρνακας: Εντόπισε στη βαλίτσα νεκρού συγγενή του πιστόλι και χειροβομβίδες
Χειροβομβίδες, εκρηκτικά, πυρομαχικά και ένα πιστόλι εντόπισε ανάμεσα σε άλλα, πολίτης της Λάρνακας σε βαλίτσα νεκρού συγγενή του και τα παρέδωσε στην Αστυνομία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θύμα διαφημιστικής απάτης 71χρονη στην Πάφο - Της άδειασαν τον τραπεζικό της λογαριασμό
Κάτοικος Πάφου, προχώρησε σε καταγγελία τον περασμένο Σεπτέμβριο αφού ακολούθησε διαδικτυακή διαφήμιση, μέσω της οποίας εμφανιζόταν πρόσωπο να προωθεί δήθεν κρατική επενδυτική πλατφόρμα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπρια εγκατάσταση έξυπνων μετρητών τον Δεκέμβριο
Συνεχίζεται για όλο τον Δεκέμβριο η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε Παγκύπρια βάση.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ Λεμεσού και Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή σύσκεψη για καίρια ζητήματα
O Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού κ. Γιάννης Τσουλόφτας μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα Διευθυντικά Στελέχη του Οργανισμού, είχαν την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου συνάντηση με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Χαράλαμπο Χριστοφίνα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές των Υπουργείων και Υφυπουργείων – Aυτή είναι η λίστα με τα ονόματα
Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές των Υπουργείων και Υφυπουργείων μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αιτήματα Αρμεύτη: Κάμερες σε πάρκα και αύξηση αστυνόμευσης στη Λεμεσό
Θέματα που άπτονται της αστυνόμευσης και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών απασχόλησαν πρωινή σύσκεψη μεταξύ των δημοτικών αρχών της Λεμεσού και του νέου Αστυνομικού Διευθυντή στην πόλη, Στέλιου Αριστείδου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέχρι πότε θα παραμείνει βροχερό το σκηνικό του καιρού;
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.