ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Εντείνει τις περιπολίες της στη νεκρή ζώνη
Η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) σε ανάρτησή της στο Twitter, ενημέρωσε ότι θα αυξήσει τις περιπολίες της σε κομβικά σημεία στην νεκρή ζώνη.

Η ανάρτηση έγινε μετά από κινητοποίηση Τούρκων στρατιωτών χθες στην περιοχή του Αστρομερίτη, στην παρουσία μελών της ειρηνευτικής δύναμης, όταν Ε/κ αγρότης μετέβη στη Νεκρή Ζώνη για εργασίες. Δεν υπήρξαν στρατιωτικές παραβιάσεις, σύμφωνα με τα Ηνωμένη Έθνη, τα οποία ανέκοψαν τους Τούρκους στρατιώτες.
Σύμφωνα με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, οι ειρηνευτές περιπολούν εντός της νεκρής ζώνης για να προσθέσει ότι «εντείνουμε τις περιπολίες μας σε όλα τα κομβικά σημεία για να αποτρέψουμε τις εντάσεις και να διατηρήσουμε την ειρήνη».
#UNFICYP peacekeepers on patrol inside the #UN buffer zone. We are stepping up our patrols across hotspots to prevent tensions and keep the peace #ServingForPeace #A4P pic.twitter.com/KJB0oS43Wb
— UN Cyprus (@UN_CYPRUS) November 2, 2022
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποτελέσματα Επίσκεψης της Υφυπουργού Ναυτιλίας κας Μαρίνας Χατζημανώλη στη Νέα Υόρκη
Η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, κα Μαρίνα Χατζημανώλη, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Νέα Υόρκη μεταξύ 3 και 5 Απριλίου 2025, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης της κυπριακής ναυτιλίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών – Συνελήφθη 22χρονος
Υπόθεση κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, διερευνά η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη 22χρονου το απόγευμα της Κυριακής (6/4), έξω από το στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης», όπου διεξαγόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας Πάφος FC – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ικανοποίηση εκφράζει το ΤΕΠΑΚ για την παραχώρηση έκτασης στα «Βεργεγγάρια» για τη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου
Ικανοποίηση εκφράζουν οι Αρχές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας να παραχωρήσει επιπρόσθετη έκταση 57.000 τετραγωνικών μέτρων στο Πανεπιστήμιο, στον πρώην οικισμό «Βερεγγάρια στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών, για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός πρότυπου Τεχνολογικού Πάρκου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαλπάρει για 4η χρονιά το Daleela για Πειραιά - Τέλος Μαΐου το πρώτο ταξίδι από το λιμάνι Λεμεσού
Φέτος, το ταξίδι θα γίνεται μόνο από Λεμεσό. Οι κρατήσεις ξεκινούν από σήμερα 2 Απριλίου και το πρώτο δρομολόγιο αναχωρεί στις 31 Μαΐου στις 13:00 από τη Λεμεσό.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άγρια επίθεση στη Λεμεσό - Άγνωστοι λήστεψαν και ξυλοκόπησαν 23χρονο
Γύρω στα μεσάνυχτα σήμερα Τετάρτη 02/04/2025, δόθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι σε περιοχή της Λεμεσού, αριθμός προσώπων, τα οποία είχαν στην κατοχή τους ρόπαλα, επιτέθηκαν και κτύπησαν 23χρονο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΠΑΚ: Αναβίωση της κυπριακής αυτόχθονης μέλισσας: Καινοτόμος συνεργασία για την διατήρηση και ταυτοποίηση της φυλής
Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), μέσω του Εργαστηρίου Μικροβιακής Βιοτεχνολογίας υπό την ακαδημαϊκή ευθύνη του Καθηγητή Δημήτρη Τσάλτα, ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με την εταιρεία «Μιχάλης Φιλίππου και Υιοί (Μελισσοκομία) Λτδ» και με την υποστήριξη του κυπριακού μελιού «Όρος Μαχαιρά».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλειστοί οι χώροι στάθμευσης της Επίχωσης για τις ανάγκες του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού
Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της διεξαγωγή του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου 2025, οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου στην Επίχωση θα είναι κλειστοί ως ακολούθως:
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΤΕΠΑΚ συμμετείχε στην εκστρατεία συλλογής χρημάτων του Συνδέσμου «ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑ ΕΥΧΗ»
Στο πλαίσιο της έμπρακτης προσφοράς και αλληλεγγύης του προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, το προσωπικό του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) συμμετείχε και φέτος στη συλλογή χρημάτων, στο πλαίσιο της Παγκύπριας πορείας μοτοσικλετιστών «Διαδρομή Αγάπης» που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑ ΕΥΧΗ».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη στον ΕΟΑ Λεμεσού από το Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο
Τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) Λεμεσού επισκέφθηκε σήμερα, ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο Liu Yantao, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του ΕΟΑ Λεμεσού κ. Γιάννη Τσουλόφτα και κ. Σωκράτη Μεταξά αντίστοιχα και άλλα Διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΟΑ Λεμεσού: Αργυρό μετάλλιο για τις περιβαλλοντικές του πολιτικές
Ο ΕΟΑ Λεμεσού ανακοινώνει τη βράβευσή του με το “Αργυρό Μετάλλιο Περιβάλλοντος για Περιβαλλοντικές Πολιτικές και Δράσεις” για τη χρονιά 2024, στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού των “Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις”, ο οποίος έχει ως στόχο την ανάδειξη των Οργανισμών που έχουν υιοθετήσει, αναπτύξει και εφαρμόσει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.