ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στην Ελβετία ο ΥΠΕΣ για υπογραφή συμφωνίας χρηματοδότησης προς την Κύπρο για το μεταναστευτικό
Κατά την παραμονή του στη Βέρνη, ο κ. Νουρής θα έχει και διμερή συνάντηση με την Ελβετίδα Υπουργό κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος
Συμφωνία χρηματοδότησης ύψους €10 εκ. για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Κύπρο θα υπογράψει ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής κατά την επίσκεψή του στην Ελβετία. Ο Υπουργός μεταβαίνει στη Βέρνη την Κυριακή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο Υπουργός Εσωτερικών θα υπογράψει με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Συνομοσπονδίας της Ελβετίας, Karin Keller-Sutter, συμφωνία χρηματοδότησης ύψους περίπου €10 εκ., για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Κύπρο.
Η συμφωνία θα υπογραφεί από τους Υπουργούς των δυο χωρών το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πλαίσιο του Ελβετικού Μηχανισμού Στήριξης ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες αντιμετωπίζουν υπέρμετρο μεταναστευτικό βάρος.
Κατά την παραμονή του στη Βέρνη, ο κ. Νουρής θα έχει και διμερή συνάντηση με την Ελβετίδα Υπουργό κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις σε επίπεδο τεχνοκρατών των δύο χωρών για ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες ασύλου.
Τον Υπουργό θα συνοδεύουν ο Διευθυντής του Γραφείου του Λοΐζος Μιχαήλ, ο Επικεφαλής της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Κυπριανού, η Ανώτερη δικηγόρος της Δημοκρατίας, Γιάννα Χατζηχάννα και ο λειτουργός της Υπηρεσίας Ασύλου Γιάννης Καραγιώργης.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κάλλας: Καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Συρία - «Η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή»
Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των μεταβατικών συριακών αρχών και των ΣΔΔ είναι ένα καθοριστικό βήμα προκειμένου η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα της σιδηροδρομικής τραγωδίας - Στους 40 οι νεκροί
Στους 40 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Ανδαλουσίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ζελένσκι: «Είμαστε σε επαγρύπνιση - Η Ρωσία ετοιμάζεται για μαζική επίθεση»
«Κάθε περιοχή πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί γρήγορα και να υποστηρίξει τον λαό μας».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Κανένα σχόλιο» για στρατιωτική επέμβαση
Ερωτώμενος αν θα προχωρήσει με τα σχέδια να επιβάλει δασμούς στις ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για τη Γροιλανδία, απάντησε: «Ναι, 100%».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βασικός στόχος η σύγκληση της άτυπης διευρυμένης για Κυπριακό
Προσερχόμενος σε εκδήλωση στη Λευκωσία και κληθείς να σχολιάσει ότι φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο σύγκλησης μιας πενταμερούς.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό Δανίας ο Χριστοδουλίδης - Αποφάσεις για Γροιλανδία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία των κρατών “είναι αδιαπραγμάτευτη και ισχύει και στην παρούσα φάση”.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώσεις τον Μάρτιο για μέτρα στις Κεντρικές Φυλακές, είπε ο Φυτιρής στη Βουλή
Σε ανακοίνωση λήψης μέτρων για αντιμετώπιση προβλημάτων στις Κεντρικές Φυλακές θα προχωρήσει μέχρι τέλος Μαρτίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Κώστας Φυτιρής.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ για Λιμάνι-μαρίνα: «Η Λάρνακα αναμένει χωρίς ανταπόκριση»
Έντονο προβληματισμό για την απουσία ξεκάθαρης κυβερνητικής στρατηγικής σε σχέση με το έργο της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας εκφράζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ασκώντας κριτική στη διαχείριση ενός έργου που, όπως σημειώνει, παραμένει στάσιμο παρά τη σημασία του για την αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: 39 νεκροί, 150 τραυματίες, οι 25 σοβαρά, έως τώρα από τον εκτροχιασμό τρένων υψηλής ταχύτητας
«Εξαιρετικά παράξενο» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών Óσκαρ Πουέντε της Ισπανίας το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην Ανδαλουσία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραλίμνι: Διέρρηξαν οικία και απέσπασαν €100.000
Διέρρηξαν οικία στο Παραλίμνι παίρνοντας μαζί τους €100.000.