ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



ΥΠΥΓ: Την επίτευξη συμφωνίας ώστε άτομα με καρκίνο να έχουν πλέον οφέλη από ασφαλιστικές εταιρείες

28/10/2022

Άτομα με ιστορικό καρκίνου θα έχουν πλέον το δικαίωμα από την 1/1/2023 να απολαμβάνουν οφέλη από ασφαλιστικές εταιρείες ύστερα από συμφωνία που επιτεύχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

 

«Νιώθω χαρούμενος και ευτυχισμένος γιατί μετά από μια εξαιρετική συνάντηση που είχαμε σήμερα με τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών, την Εuropa Donna, την ΟΣΑΚ και τον Σύνδεσμο Τραπεζών και την Έφορο Ασφαλιστικών Εταιρειών έχουμε έρθει σε συμφωνία ότι από την 1/1/2023 άτομα με ιστορικό από καρκίνο θα δικαιούνται να λαμβάνουν υπηρεσίες από ασφαλιστικές εταιρείες για σκοπούς δανειοδότησης, ανέγερση πρώτης κατοικίας», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

«Αυτό τον στόχο που είχαμε θέσει τον προηγούμενο Μάϊο κι όλοι θεωρούσαν ότι ήταν ανέφικτος, σήμερα είναι εφικτός. Η μικρή Κύπρος μας είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση που υιοθετεί αυτό το μέτρο», είπε.

Το αρχικό πλάνο, διευκρίνισε, είναι να υλοποιήσουμε την συμφωνία για τρία χρόνια οπότε και θα επανεξεταστεί. «Έγινε το πρώτο βήμα, ας δούμε τα θετικά. Είμαστε από τις πρώτες χώρες που υλοποιούμε αυτή την συμφωνία και μετά θα την επαναξιολογήσουμε», πρόσθεσε.

Περισσότερα γι αυτή την συμφωνία θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες μετά που θα συμφωνηθεί κοινό ανακοινωθέν μαζί με την Εuropa Donna και τον Πρόεδρο των Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Η Πρόεδρος του ΔΣ της Εuropa Donna Μαίρη Περδίου, ανέφερε ότι «η  σημερινή μέρα για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντική».

Ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας που είχε αυτή την πρωτοβουλία, που κάθισε δίπλα τους να τους βοηθήσει σε αυτό τον μεγάλο στόχο που είχαν θέσει.

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των Ασφαλιστικών Εταιρειών, με τις οποίες είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση και φαίνεται ότι έχουμε έδαφος συνεννόησης και μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς καν να μπούμε σε νομοθετική ρύθμιση», ανέφερε.

Φαίνεται, πρόσθεσε, «ότι υπάρχει καλή πρόθεση από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες και εμείς ως Σύνδεσμος Ασθενών με καρκίνο, η Εuropa Donna, δηλώνουμε πάρα πολύ ικανοποιημένοι εκ μέρους των ασθενών που θα μπορούν από εδώ και πέρα να ασφαλίζονται και να έχουν ίση πρόσβαση όπως τους υπόλοιπους πολίτες σε ασφαλιστικά συμβόλαια και κατ΄ επέκταση σε χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις γιατί πραγματικά ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για τους ασθενείς όταν ήθελαν να προβούν σε ένα δανεισμό. Και φαίνεται ότι αυτό θα ξεπεραστεί με την σημερινή συμφωνία». 

Εκ μέρους των Ασφαλιστικών Εταιρειών, ο Ευάγγελος Αναστασιάδης είπε ότι η ασφαλιστική βιομηχανία είναι μέρος της κοινωνίας και αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας.

«Είναι με μεγάλη χαρά και προθυμία που δεχθήκαμε την πρόσκληση του Υπουργού Υγείας να προσέλθουμε σε αυτή την συνάντηση. Ήρθαμε με θετική διάθεση, με προτάσεις οι οποίες στην ολοκληρία τους θα έλεγα έγιναν αποδεκτές και είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε καταλήξει σε μια συνεννόηση, συμφωνία έξι σημείων, η οποία θα επιτρέπει στα άτομα που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο να απολαμβάνουν τα οφέλη της ασφάλισης ζωής», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόκληση από τον επικεφαλής των Γκρίζων Λύκων για την επέτειο της τουρκικής εισβολής

22/07/2026

Με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ülkü Ocakları (Γκρίζοι Λύκοι), Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, πραγματοποίησε συμβολική δράση στη Μεσόγειο, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του για το ψευδοκράτος και την τουρκική παρουσία στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σίγησε η «μούσα» του Χιώτη: Το τελευταίο αντίο στην εμβληματική Μαίρη Λίντα

22/07/2026

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών η Μαίρη Λίντα. Η σπουδαία ερμηνεύτρια και μούσα του Μανώλη Χιώτη άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στο ελληνικό τραγούδι.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σειρά παρατυπιών στη διαχείριση προσωπικού του Δήμου Λεμεσού – Στο επίκεντρο υπερωρίες, μετατάξεις και προσλήψεις

22/07/2026

Διαχρονικές αποκλίσεις από το νομοθετικό πλαίσιο εντόπισε ο Γ. Ελεγκτής στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γεωπολιτικά παιχνίδια στην Ουάσιγκτον: Η πυρηνική συμφωνία ΗΠΑ - Ριάντ και ο εμπλουτισμός ουρανίου

22/07/2026

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοινώνει ευρεία πυρηνική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, επιτρέποντας τον εγχώριο εμπλουτισμό ουρανίου. Η απόφαση προκαλεί αντιδράσεις στο Κογκρέσο, αναδιατάσσοντας τις περιφερειακές ισορροπίες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση για ακραία ζέστη – Στους 43 βαθμούς η θερμοκρασία στο εσωτερικό

22/07/2026

Πορτοκαλί προειδοποίηση για ακραία μέγιστη θερμοκρασία τίθεται σε ισχύ σήμερα από το μεσημέρι μέχρι και τις 5 το απόγευμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων 2026 – Πάνω από 3.100 θέσεις σε ΑΕΙ Κύπρου και Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας

22/07/2026

Τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων 2026 έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η «Οδύσσεια» στην Κύπρο: Σαρκοφάγος με σκηνή από τον Κύκλωπα Πολύφημο

21/07/2026

Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα από τα Κούκλια της Κύπρου πιστοποιεί τη διαχρονική απήχηση των ομηρικών επών στο νησί ήδη από τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Το πόρισμα δεν εντοπίζει ποινικά επιλήψιμη συμπεριφορά – Η Black Cube επιμένει στην αυθεντικότητα του υλικού

21/07/2026

Ουδέν μεμπτό εντόπισε ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος, διορίστηκε για να διερευνήσει το VideoGate.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες Εξετάσεις 2026: Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

21/07/2026

Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να τελειώσει η αγωνία των υποψήφιων των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τον κατάλογο διοριστέων – Ζητούν γραπτές προτάσεις πριν από κάθε απόφαση

20/07/2026

Δυσαρεστημένοι αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί από τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ