ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Περδίος: Θετική εξέλιξη η απόφαση Υπουργικού για σχέδιο κινήτρων αεροπορικών εταιρειών

28/10/2022

Σχέδιο Κινήτρων για τις αεροπορικές εταιρείες για την χρονική περίοδο 2023-2027 το Υπουργικό – Οι αεροπορικές εταιρείες περίμεναν για να δουν τι θα γίνει με το σχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού

 

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να εγκρίνει το Σχέδιο Κινήτρων για τις αεροπορικές εταιρείες για την χρονική περίοδο 2023-2027, με συγχρηματοδότηση από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και την εταιρεία Hermes Airports Ltd ύψους €165,6 εκ.

Μιλώντας μετά το πέρας της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου, στην Πάφο ο κ. Περδίος αναφέρθηκε στη διαβούλευση που προηγήθηκε, σημειώνοντας πως «δεν ήταν εύκολα αυτά τα θέματα».

Εκτίμησε πως χρειαζόταν κάποιος χρόνος «για να γίνουν οι συμφωνίες όπως πρέπει» και είπε ότι «συνεχίζουμε με ένα πλαίσιο ακόμα καλύτερο, ακόμα και απ’ αυτό που είχαμε τα τελευταία χρόνια, το οποίο ως φορείς του τουρισμού μας γεμίζει με περαιτέρω αισιοδοξία».

Ερωτηθείς αν θα αυξηθούν οι θέσεις του χρόνου, ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι «ο προγραμματισμός των αεροπορικών εταιρειών για του χρόνου είναι τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με τα φετινά» προσθέτοντας πως είναι εδώ και καιρό σε συζητήσεις για το θέμα με πολλές αεροπορικές εταιρείες.

Ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει ακόμα, είπε, αφού όπως εξήγησε οι αεροπορικές εταιρείες περίμεναν για να δουν τι θα γίνει με το σχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών και της Ηermes Airports.

Aπό την στιγμή που και αυτό έχει κλείσει, συνέχισε ο κ. Περδίος «είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες εβδομάδες θα παρθούν οι αποφάσεις που πρέπει από τις αεροπορικές εταιρείες και θα μας ενημερώσουν έγκαιρα για την νέα χρονιά και το νέο τους πρόγραμμα».

Πρόσθεσε ωστόσο πως συνήθως αυτές οι ανακοινώσεις δεν γίνονται πριν τα τέλη του Νοεμβρίου με αρχές του Δεκεμβρίου. Είπε ακόμη πως είναι πολύ καλή η στιγμή που πάρθηκε αυτή η απόφαση και «θα βοηθήσει τα μέγιστα».

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ανέφερε εξάλλου πως στόχος για το θέμα της Μαρίνας στα Πότιμα της Πάφου είναι η πολιτική απόφαση να παρθεί πριν τελειώσει η θητεία της παρούσας κυβέρνησης. Το θέμα, είπε «είναι κοντά» καθώς, όπως εξήγησε, η πρόταση εκ μέρους τους είναι σχεδόν έτοιμη.

Επεσήμανε πως αναμένονται κάποιες τελικές απόψεις από το Υπουργείο Εσωτερικών σε ό,τι αφορά τους συντελεστές δόμησης και ακολούθως «είμαστε πανέτοιμοι εμείς να υποβάλλουμε την τελική εισήγηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εφιάλτης σε πτήση προς Τόκιο: Αεροπλάνο έκανε βουτιά 25.000 ποδιών (ΒΙΝΤΕΟ)

04/07/2025

Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησαν οι επιμένοντες αεροπλάνου που εκτελούσε πτήση προς Τόκιο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν το αεροπλάνο έκανε βουτιά 25.000 ποδιών λόγω μηχανικής βλάβης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φωνάζουν οι ναυαγοσώστες της Λεμεσού για σοβαρή υποστελέχωση

04/07/2025

Σοβαρή υποστελέχωση καταγγέλλουν οι ναυαγοσώστες της Λεμεσού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα απάτη με την επωνυμία των Κυπριακών Ταχυδρομείων: Οι αρχές συστήνουν προσοχή στο κοινό

04/07/2025

Προσοχή συστήνει στο κοινό η αστυνομία για νέα απάτη με σκοπό την απόσπαση χρημάτων με την επωνυμία των Κυπριακών Ταχυδρομείων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διπλή διεθνής διάκριση για τον Αλέξανδρο Χατζηκώστα, υποψήφιο διδάκτορα του ΑΠΘ

03/07/2025

Ο ελληνοκύπριος υποψήφιος διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Αλέξανδρος Χατζηκώστας, διακρίθηκε διεθνώς για το έργο του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ Λεμεσού συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου FRESHNESS για εξοικονόμηση ενέργειας

03/07/2025

Ο ΕΟΑ Λεμεσού συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου FRESHNESS, που πραγματοποιήθηκε στις 17 – 18 Ιουνίου 2025 στο νησί Κως, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Κύπρος με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο ΕΟΑ Λεμεσού μειώνει τα κόστη και ρυπαίνει λιγότερο με νέες μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

03/07/2025

Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης (EOA) Λεμεσού ως ένας κατεξοχήν περιβαλλοντικός Οργανισμός, έχει υιοθετήσει ενεργά τη χρήση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο πλαίσιο της στρατηγικής του για προστασία του περιβάλλοντος και μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του Οργανισμού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέγαρα: «Έσφαξε την οικογένειά του γιατί δεν του έδιναν λεφτά» - Με ποινικό παρελθόν ο 37χρονος

03/07/2025

Ο 37χρονος που μαχαίρωσε στα Μέγαρα την 71χρονη μητέρα του, την αδερφή του και τον θείο του στα Μέγαρα αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ ήταν και επί σειρά ετών χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στη φυλακή 46χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της πρώην του

03/07/2025

Πίσω από τα κάγκελα ο 46χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της πρώην συμβίας του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκκωφαντικό “ΌΧΙ” στη μείωση ποινής 36χρονου που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση 9χρονης

03/07/2025

Απορρίφθηκε η έφεση που κατέθεσε 36χρονος καταδικασθείς για σεξουαλική κακοποίηση 9χρονης, με την οποία ζητούσε να επανεξεταστεί η καταδίκη και η ποινή 2,5 ετών που του επιβλήθηκε.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έπιασαν «στον ύπνο» ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου: Έκλεψαν αλυσίδες και έγιναν άφαντοι

03/07/2025

Στον ύπνο έπιασαν ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου, κλέβοντας χρυσαφικά κάτω από τη μύτη της.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ