ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Νύχτα βίαιων ταραχών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

13/10/2022

Από χθες στις 10 το βράδυ τοπική ώρα ξέσπασε κύμα βίαιων ταραχών σχεδόν ταυτόχρονα στις περισσότερες αραβικές συνοικίες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

Συγκεκριμένα οι ταραχές σημειώθηκαν στις συνοικίες Ισαουΐα, Σουαφάτ, Α-Τουρ (Όρος των Ελαιών), Σιλοάν, Μπετ-Χανίνα, Σεχ-Ζερράχ, Τζάμπελ Μουκάμπερ, Ρας Ελ-Άμούντ και Σουρ-Μπάχερ, με νεαρούς Άραβες να πετούν πέτρες, βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα κατά ισραηλινών στρατιωτών της συνοριοφυλακής.

Οι ισραηλινές αρχές αναφέρουν ότι δύο στρατιώτες τραυματίσθηκαν από πέτρες στην Ισαουΐα, ένα ΙΧ ισραηλινό όχημα στο οποίο επέβαινε οικογένεια δέχθηκε επίθεση από πέτρες στην διασταύρωση μεταξύ της αραβικής γειτονιάς Μπετ-Χανίνα και της γειτονικής εβραϊκής συνοικίας Νεβέ-Υαακώβ, οδομαχίες σημειώθηκαν μεταξύ Εβραίων κατοίκων της συνοικίας Σιμόν Χα-Τσαντίκ και Αράβων κατοίκων της όμορης συνοικίας Σέχ-Ζερρράχ, και οι διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα και έριξαν πέτρες σε αστυνομικά και ΙΧ οχήματα στις συνοικίες Α-Τουρ και Μπετ-Χανίνα. Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από είκοσι συλλήψεις διαδηλωτών.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Γιαΐρ Λαπίντ, συγκάλεσε χθες βράδυ έκτακτη συνεδρίαση με παράγοντες του στρατού και της αστυνομίας για την εκτίμηση της κατάστασης.

Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι ψεσινές ταραχές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι οι σφοδρότερες από τον Μάιο του 2021, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ένοπλη αναμέτρηση Ισραήλ-Γάζας, με τη βία να είχε τότε μεταφερθεί και στις ισραηλινές πόλεις με μικτό πληθυσμό.

Η έξαρση βίας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ αποτελεί τη συνέχεια μίας εξαιρετικά βίαιης περιόδου των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων στην Δυτική Όχθη, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν συνολικά πάνω από 400 βίαια επεισόδια μεταξύ Παλαιστινίων κατοίκων και δυνάμεων ασφαλείας τόσο της Παλαιστινιακής Αρχής όσο και του ισραηλινού στρατού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κάλλας: Καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Συρία - «Η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή»

19/01/2026

Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των μεταβατικών συριακών αρχών και των ΣΔΔ είναι ένα καθοριστικό βήμα προκειμένου η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα της σιδηροδρομικής τραγωδίας - Στους 40 οι νεκροί

19/01/2026

Στους 40 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Ανδαλουσίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ζελένσκι: «Είμαστε σε επαγρύπνιση - Η Ρωσία ετοιμάζεται για μαζική επίθεση»

19/01/2026

«Κάθε περιοχή πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί γρήγορα και να υποστηρίξει τον λαό μας».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Κανένα σχόλιο» για στρατιωτική επέμβαση

19/01/2026

Ερωτώμενος αν θα προχωρήσει με τα σχέδια να επιβάλει δασμούς στις ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για τη Γροιλανδία, απάντησε: «Ναι, 100%».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βασικός στόχος η σύγκληση της άτυπης διευρυμένης για Κυπριακό

19/01/2026

Προσερχόμενος σε εκδήλωση στη Λευκωσία και κληθείς να σχολιάσει ότι φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο σύγκλησης μιας πενταμερούς.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό Δανίας ο Χριστοδουλίδης - Αποφάσεις για Γροιλανδία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

19/01/2026

Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία των κρατών “είναι αδιαπραγμάτευτη και ισχύει και στην παρούσα φάση”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώσεις τον Μάρτιο για μέτρα στις Κεντρικές Φυλακές, είπε ο Φυτιρής στη Βουλή

19/01/2026

Σε ανακοίνωση λήψης μέτρων για αντιμετώπιση προβλημάτων στις Κεντρικές Φυλακές θα προχωρήσει μέχρι τέλος Μαρτίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Κώστας Φυτιρής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ για Λιμάνι-μαρίνα: «Η Λάρνακα αναμένει χωρίς ανταπόκριση»

19/01/2026

Έντονο προβληματισμό για την απουσία ξεκάθαρης κυβερνητικής στρατηγικής σε σχέση με το έργο της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας εκφράζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ασκώντας κριτική στη διαχείριση ενός έργου που, όπως σημειώνει, παραμένει στάσιμο παρά τη σημασία του για την αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: 39 νεκροί, 150 τραυματίες, οι 25 σοβαρά, έως τώρα από τον εκτροχιασμό τρένων υψηλής ταχύτητας

19/01/2026

«Εξαιρετικά παράξενο» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών Óσκαρ Πουέντε της Ισπανίας το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην Ανδαλουσία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραλίμνι: Διέρρηξαν οικία και απέσπασαν €100.000

19/01/2026

Διέρρηξαν οικία στο Παραλίμνι παίρνοντας μαζί τους €100.000.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ